Често срещани проблеми и какво да внимаваме при покупка

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Некъде бях мяркал, че имало сериозни брожения в нормалните държави против тоя проблем при 2ката. Бил един от най-подменяните детайли. Едва ли ще си позволят да го оставят, щото наистина е уникално дразнещо.

А що се получава е ясно. Щото са ни остри лактите, проблеми с "ефтин матриал" в съвременните коли няма... :)

Обаче се чудя, някой тапицер няма ли решение на проблема. Че нова кора струва ....., а втора ръка здрава да намериш е невероятно.
Бееееее.....
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

Имам доста приятели, които правят мебели и такива тапицери. Има дунапрен от 5лева има и от 50лева. Има пяна от 5 лева има от 50 лева. Има подложки за 5 лева ...има и за 100.В този ред на мисли, тази пластмаса и отдолу нейната "подложка" така да го кажем....къде спадат. (нямал съм Октавия 2, не знам за този детайл, дали се сменя само той като горна част или е част от кората, не знам и какво има под него или вътре в него).
След като обаче дава постоянно фира, значи има проблем. Според мен....спестили са яко...за сметка на нашите остри лакти!
Поздрави!
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Става от дясна дирекция кола да прехвърлиш само горната част.Чрез затопени крачета е закрепена,но се сменя лесно.
П.п.Ама що си държите там лактите??Селяни....да не карате Москвич....
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Мнение от pepi »

Аз съм забелязал, че външният седалищен борд на шофьорската седалка омеква. Предполагам проблемът е некачествен дунапрен, защото в много от случаите платът е здрав. Някой да знае лек за това? Май Искрен преди време беше оправял нещо подобно
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Да, аз си оправях седалката:
Наложи се, да я правя във Вилнер (благодарение на Младен- masterone) и там да ми претапицират борда.
Няма как, 95% от хората, които не са маниаци като нас, да гледат с какви дрехи и как да сядат, изпозлват колата ежедневно и забързано. Качат се, сядат, стават, този борд е най-натоварен. Какъвто и да е дунапрена, през годините омеква , а понякога се сбръчка, къса се вътрешно.
Решението е подмяната му или подсилването му.
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

То на Октавията 2, не е като на твойта Фабия. На Октавията е много, ама много тънък. И понеже по неведома за мен причина, седалката има някакъв елемент от рекаро, се получава тоя яд. На РС фабията седалката изначало си е спортна и тоя борд е доста по дебел и здрав, а и ти май беше с кожа.

Реално масово хората първо си вкарват задника, особенно зимата, за да си изтупат краката от снега. И тоя борд подава. Като за ежедневна кола е глупаво решение да има такива бордове на седалките. Старата О1 си имаше перфектни седалки, незнам що го направиха тоя смешен борд в О2. И то мани смешен, ама и е нескопосан. хем не е рекаро, хем седи грозно (според мен), хем се износва ужасно бързо.

Въобще като сложиш волана, седалката, кората на врата и обелените ключове, много коли на 150к километри изглеждат като милионници, което си дразнещо, за иначе добрата кола.
Бееееее.....
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Мнение от BlackPearl »

Съгласен съм с теб.
П.С: На фабията са текстил седалките. Само спешъл едишъна ,главно англичанки имаха кожа със син шев
Изображение
Boyan-85

Шкода Новак

Мнение от Boyan-85 »

Здравейте
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

Boyan-85,

Здравей и добре дошъл във форума.
Като гледам темата, в която си попаднал, вероятно ще задаваш въпроси за някакви проблеми. Или без да искаш си попаднал в нея. ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”