Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Некъде бях мяркал, че имало сериозни брожения в нормалните държави против тоя проблем при 2ката. Бил един от най-подменяните детайли. Едва ли ще си позволят да го оставят, щото наистина е уникално дразнещо.
А що се получава е ясно. Щото са ни остри лактите, проблеми с "ефтин матриал" в съвременните коли няма...
Обаче се чудя, някой тапицер няма ли решение на проблема. Че нова кора струва ....., а втора ръка здрава да намериш е невероятно.
Имам доста приятели, които правят мебели и такива тапицери. Има дунапрен от 5лева има и от 50лева. Има пяна от 5 лева има от 50 лева. Има подложки за 5 лева ...има и за 100.В този ред на мисли, тази пластмаса и отдолу нейната "подложка" така да го кажем....къде спадат. (нямал съм Октавия 2, не знам за този детайл, дали се сменя само той като горна част или е част от кората, не знам и какво има под него или вътре в него).
След като обаче дава постоянно фира, значи има проблем. Според мен....спестили са яко...за сметка на нашите остри лакти!
Поздрави!
Става от дясна дирекция кола да прехвърлиш само горната част.Чрез затопени крачета е закрепена,но се сменя лесно.
П.п.Ама що си държите там лактите??Селяни....да не карате Москвич....
GUNTER SERVICE ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аз съм забелязал, че външният седалищен борд на шофьорската седалка омеква. Предполагам проблемът е некачествен дунапрен, защото в много от случаите платът е здрав. Някой да знае лек за това? Май Искрен преди време беше оправял нещо подобно
Да, аз си оправях седалката:
Наложи се, да я правя във Вилнер (благодарение на Младен- masterone) и там да ми претапицират борда.
Няма как, 95% от хората, които не са маниаци като нас, да гледат с какви дрехи и как да сядат, изпозлват колата ежедневно и забързано. Качат се, сядат, стават, този борд е най-натоварен. Какъвто и да е дунапрена, през годините омеква , а понякога се сбръчка, къса се вътрешно.
Решението е подмяната му или подсилването му.
То на Октавията 2, не е като на твойта Фабия. На Октавията е много, ама много тънък. И понеже по неведома за мен причина, седалката има някакъв елемент от рекаро, се получава тоя яд. На РС фабията седалката изначало си е спортна и тоя борд е доста по дебел и здрав, а и ти май беше с кожа.
Реално масово хората първо си вкарват задника, особенно зимата, за да си изтупат краката от снега. И тоя борд подава. Като за ежедневна кола е глупаво решение да има такива бордове на седалките. Старата О1 си имаше перфектни седалки, незнам що го направиха тоя смешен борд в О2. И то мани смешен, ама и е нескопосан. хем не е рекаро, хем седи грозно (според мен), хем се износва ужасно бързо.
Въобще като сложиш волана, седалката, кората на врата и обелените ключове, много коли на 150к километри изглеждат като милионници, което си дразнещо, за иначе добрата кола.
Здравей и добре дошъл във форума.
Като гледам темата, в която си попаднал, вероятно ще задаваш въпроси за някакви проблеми. Или без да искаш си попаднал в нея.