Финално това е конфигурацията:
P6A - Пакет Безопасност - странични въздушни възглавници отзад и Crew Protect Assist - проактивна защита за пътниците отпред и отзад - разширена
PV2 - Лети джанти PROCYON 7J x 18" с аеро капаци - антрацит - 4 бр.
1Z2 - Повишаване на обема на резервоара
PK0 - Теглич с електрическо освобождаване
Металик - Графитено сив
PHJ - Сгъваема облегалка на седалката на пътника до водача
PLK - 3 спицов спортен, кожен мулти волан с подгряване за DSG
PK4 - Защита за лоши пътища
PME - Тапицерия - Eco pack и кошче за боклук в панела на предната врата
P5J - "Пакет Управление - Прогресивно управление, адаптивен контрол на окачването DCC,избор на режим на шофиране, Оff-road за моделите 4х4 и хромирани капачки на педалите"
И брояча започва от днес, получих потвърждение за поръчан автомобил.
След 5г със S3 (TDI 190HP 4x4 SW) се надявам Karoq MY22 да бъде достоен заместник.
Използвам случая да отбележа че Николай Лазаров (шоуруум жк.Дружба) беше човека, насочих се към него след позитивни мнения във форума. Беше отлично подготвен като технически въпроси,отношение,време за реакция (в рамките на деня винаги + телефонни разговори) и т.н.Респект

.
S3 (2018) беше с Иван Милов (Надежда), и в 2та случая получих обслужване което очаквах (и зависи от тях, мисля че тестовите автомобили и техните конфигурации се коментират на следващото ниво).Аз съм мрънкало по принцип (бидейки в бизнеса с клиенти от много години) , но в 2 от 3те случая съм доволен от ЕТ (е... тук не включвам отстъпките - там е "колкото повече - толкова повече" според Мечо Пух).
Така че Karoq-а ще ми е 3та Шкода, надявам се за 4тата да има повече варианти на тестови автомобили, повече време за тест драйв (дори и с платено гориво например) и повече опции . Опита с първата ми Шкода (и голяма семейна любов, 2007/8 - Fabia Edition Комби TDI, 105к.с) не беше толкова добър като продажбено обслужване (и последващо сервизно).
За сравнение, минах през Seat, и въпреки че имам вече един в семейството (и един много любим Seat XL в миналото) съумяха да ме откажат от потенциална сделка (Ateca/Terraco).Това което VAG се опитва да направи, да позиционира Seat и Skoda на едно ниво (като цена) е меко казано неадекватно.Загубите на вторичният пазар за Seat собственник са огромни, респективно аз ако не видя 8-12% разлика в посока надолу (спрямо Шкода), не виждам параграф по който да обмислям покупка на Seat.