Skoda Karoq 2.0 TDI DSG 4x4 Vision

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Dido

Шкода Новак

Гараж: Karoq 2.0 TDI DSG 4x4
Superb3 2.0 TDI DSG 4x4 (ex)
Seat Ibiza 1.1 DSG 7

Мнение от Dido »

Обратното броене при мен започна :)

Поръчах Karoq 2.0 TDI DSG 4x4 Vision + следните екстри:
P6A - Пакет Безопасност - странични въздушни възглавници отзад и Crew Protect Assist - проактивна защита за пътниците отпред и отзад - разширена
PV2 - Лети джанти PROCYON 7J x 18" с аеро капаци - антрацит - 4 бр.
1Z2 - Повишаване на обема на резервоара
PK0 - Теглич с електрическо освобождаване
Металик - Графитено сив
PHJ - Сгъваема облегалка на седалката на пътника до водача
PLK - 3 спицов спортен, кожен мулти волан с подгряване за DSG
PK4 - Защита за лоши пътища

И сега съм в една чуденка относно тапицерията (има малко време в което може да се правят промени по конфигурацията), кой от 3те варианта кожа е практичен/удобен (Eco, Sueda/Black, Black) ?
ЕА 288 EVO, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?t=4553
Аватар
blindbard

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Karoq, 1.5 TSI, DPCA, 6M, Business, MY 2020
Обратна връзка:

Мнение от blindbard »

Здравейте, добре дошли и... леко чакане!
По въпроса:
1. Eco е нещо ново при Карок и не знам във форума да има активни потребители с подобен тип облицовка. На вид е доста интересна, но като качество, поддръжка и дълготрайност не мога да коментирам.
2. Sueda/Blacк за мен е най-стилна и практична, предвид факта, че седалките ще се чувстват по-удобно и няма да имате проблеми със "запалени" седалищни части през лятото и измръзнали през зимата. Поддръжката ще е скъпа, но ще се отблагодари с дълготрайност, визия и функционалност.
3. Black/Black - за мен този вариант е неприемлив, тъй като кожата е изкуствена, което води до описаните в т. 2 неприятности. Поддръжката ще е значително по-евтина, но възможностите да се увреди от метални части по дрехи, ключодържатели, лудуващи деца и др. са по-големи.
Но... въпрос на вкус!
Успех с избора! :)
ЕА 211 EVO ACT, 110 kw/150 hp; тема: viewtopic.php?f=13&t=2656
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Аз съмс sueda.. на вид е като алкантара, демек уж като велур, обърната кожа или както там му казват. Абе изкуствено е, ама засега е приятно на пипане.... половин година и 3000км. После незнам. За мен от изброените теи е най- приемливия.
Бееееее.....
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

Супер конфигурация. Леко чакане и да имаш късмет да дойде по-бързо.
Не съм наясно с тапицериите, които се предлагат за Карок, но ако искаш нещо различно от "обикновен плат", бих ти препоръчал алкантара.
Кожата / изкуствената кожа според мен е приемлива само когато е перфорирана и с вентилация.
Последно промяна от Драгомир на 09.05.2022, 22:24:44, променено общо 1 път.
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Цецо, алкантарата е изкуствена кожа, изкуктвен велур.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Ясно, значи изкуственяк и по хартия и на живо. То целия свят е изкуственяк вече ;)
Бееееее.....
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

stefan L написа: 09.05.2022, 22:24:34 алкантарата е изкуствена кожа, изкуктвен велур.
Всъщност е плат,не е кожа или велур :)
https://auto.dir.bg/news.php?id=26478401
tahumbata

Škoda Фен

Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик

Мнение от tahumbata »

Dido написа: 09.05.2022, 17:40:52 Обратното броене при мен започна :)

Поръчах Karoq 2.0 TDI DSG 4x4 Vision + следните екстри:
P6A - Пакет Безопасност - странични въздушни възглавници отзад и Crew Protect Assist - проактивна защита за пътниците отпред и отзад - разширена
Металик - Графитено сив

И сега съм в една чуденка относно тапицерията (има малко време в което може да се правят промени по конфигурацията), кой от 3те варианта кожа е практичен/удобен (Eco, Sueda/Black, Black) ?

Колега добър избор си направил! Бих ти препоръчал горещо да добавиш Dynamic Chassis Control (DCC), Blind Spot Detect и евентуално Vario Flex ако ще искаш да променяш обема на багажника според нуждите. DCC направих груба грешка аз, че не поръчах, защото тестовият автмобил беше с ДЦЦ и определено поема много по-добре неравностите, отколкото без ДЦЦ. Но това никой не ти го казва като поръчваш. Другото дето свети за мъртва точка лично мен много ми помага, понеже не се налага да се обръщам вече преди да се престроявам, просто си гледам огледалата. Последното е ако ще пренасяш по-редовно по-обемни и повече на брой неща - за мен е също незаменимо. Местя се в нов апартамент и като махна задните седалки не ми трябва бус - побира наистина много повече така спрямо обикновените задни седалки.

Графитено сив е супер цвят, но уви също като лава синия металик малко като се нацапа с кални капки и си личи от километри.
Защитата от лоши пътища ми казаха на мен да не я слагам, защото се втвърдявало окачването. И без защита Карокът е доставтъчно висок и освен ако не правиш яко офроуд, не виждам за какво ти е да си втвърдяваш излишно возията.
Този обем на резервоара колко става с "повишението"? На 4х4 моделите е 55л спрямо 50 така или иначе...

Успех с доставката и дано всичко е наред! Помисли върху написаното от мен, за да не съжаляваш за нещо после!

П.П. Питах съвсем скоро в шоурума относно дамаските - заради ЕКО шитните всичко вече е изкуственяк. За мен и естествената кожа си има доста недостатъци спрямо текстила, а какво остава за изкуствената кожа, особено ако е без обдухване и надуване. Алкантарата оставя следи като се седи, но поне не дразни толкова като е горещо или студено. Относно Еко тъпотиите, прочети някъде из нета какво представляват. Аз лично съм с текстил (червен Оникс) и съм изключително доволен. За такъв клас автомобили кожата стои действително по-добре като е нов автомобилът, но след 10-15 години ще е за цялостно претапициране, докато с текстилени седалки може и 30 години да изкараш ако се ползва грижливо. Но ако планираш да караш 5-10 години тогава е вече е просто въпрос на предпочитания.
Последно промяна от tahumbata на 10.05.2022, 00:17:33, променено общо 1 път.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @tahumbata -
tahumbata написа: 10.05.2022, 00:10:41 не се налага да се обръщам вече преди да се престроявам, просто си гледам огледалата
Я опиши максимално подробно преди как си се престроявал и сега как го правиш? Сега огледалата ли гледаш или светлинната индикация на огледалата?
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
tahumbata

Škoda Фен

Мнение от tahumbata »

tuningmania написа: 10.05.2022, 00:15:59 До @tahumbata -
tahumbata написа: ↑10.05.2022, 00:10:41
не се налага да се обръщам вече преди да се престроявам, просто си гледам огледалата
Я опиши максимално подробно преди как си се престроявал и сега как го правиш? Сега огледалата ли гледаш или светлинната индикация на огледалата?
Ми преди карах Ауди А3 97-ма и за всеки случай винаги поглеждах бързо назад преди престрояване. Така са ме учили и двама инструктори на курсовете едно време. Сега с Blind Spot-а се преродих - на мен ми свети една количка в оранжево в самото огледало (така бяха моделите до 2020-та) и като светне се оглеждам ако не виждам, ако го виждам го чакам или го издухвам просто, ако видя, че се приближава бавно.

Но като цяло системата дава някакво спокойствие и сигурност, че няма да се засечете с някой, който просто ти е в мъртвата точка и не виждаш, просто екстрата го прави вместо теб.
Dido

Шкода Новак

Seat Ibiza 1.1 DSG 7

Мнение от Dido »

Драгомир написа: 09.05.2022, 22:22:49 Супер конфигурация. Леко чакане и да имаш късмет да дойде по-бързо.
Не съм наясно с тапицериите, които се предлагат за Карок, но ако искаш нещо различно от "обикновен плат", бих ти препоръчал алкантара.
Кожата / изкуствената кожа според мен е приемлива само когато е перфорирана и с вентилация.
Благодаря за съвета и добрите пожелания.
И на мен нещо не ми се връзва кожа без пeрфорация и вентилация. Спрях се на Еко варианта, комбинация Sueda, текстил и кожа. Мисля че това е оптималния вариант за мен, а и оптимизира бюджета да включа DCC.
Dido

Шкода Новак

Seat Ibiza 1.1 DSG 7

Мнение от Dido »

tahumbata написа: 10.05.2022, 00:10:41 Бих ти препоръчал горещо да добавиш Dynamic Chassis Control (DCC), Blind Spot Detect и евентуално Vario Flex ако ще искаш да променяш обема на багажника според нуждите. DCC направих груба грешка аз, че не поръчах, защото тестовият автмобил беше с ДЦЦ и определено поема много по-добре неравностите, отколкото без ДЦЦ. Но това никой не ти го казва като поръчваш. Другото дето свети за мъртва точка лично мен много ми помага, понеже не се налага да се обръщам вече преди да се престроявам, просто си гледам огледалата.
Благодаря за пожеланията.
DCC го мислих дълго, но вече го измислих и го включих в конфигурацията :) . Тестовия автомобил беше без DCC, че и не е от MY22,така че поръчвах на фантазия малко. То и Супърба като го поръчвах беше един тест-драйв ... От шоу-руума в Надежда до ТЕЦ-а и обратно, със старото DSG, аз комби купих пък седан "тествах"... Нейсе, дано на 4тата ми Шкода да е по-различно [smilie=sarcastic.gif]

Blind Spot detect трябва да е част от "P6A - Пакет Безопасност" , а и нещо не го намирам като отделна позиция в ценовата листа. На сегашният ми автомобил (S3) го имам, определено е полезна екстра.
Спрях се на Еко тапицерия финално.
tahumbata написа: 10.05.2022, 00:10:41 Защитата от лоши пътища ми казаха на мен да не я слагам, защото се втвърдявало окачването. И без защита Карокът е доставтъчно висок и освен ако не правиш яко офроуд, не виждам за какво ти е да си втвърдяваш излишно возията.
Този обем на резервоара колко става с "повишението"? На 4х4 моделите е 55л спрямо 50 така или иначе...
За резервоара писах на дилъра, като ми отговори ще пиша в темата колко е увеличението. Мисля че каза по спомен 4-5л. Защитата за лоши пътища не ми се вярва да влияе на пътното поведение, все пак са 3 кори (според картинката). Като дойде ще видим как е.
Не че карам офроуд, ама то половината ни "първокласни" пътища са си офроуд [smilie=sarcastic.gif] .
Dido

Шкода Новак

Seat Ibiza 1.1 DSG 7

Мнение от Dido »

Финално това е конфигурацията:
Металик - Графитено сив
PME - Тапицерия - Eco pack и кошче за боклук в панела на предната врата
P5J - "Пакет Управление - Прогресивно управление, адаптивен контрол на окачването DCC,избор на режим на шофиране, Оff-road за моделите 4х4 и хромирани капачки на педалите"

И брояча започва от днес, получих потвърждение за поръчан автомобил.

След 5г със S3 (TDI 190HP 4x4 SW) се надявам Karoq MY22 да бъде достоен заместник.

Използвам случая да отбележа че Николай Лазаров (шоуруум жк.Дружба) беше човека, насочих се към него след позитивни мнения във форума. Беше отлично подготвен като технически въпроси,отношение,време за реакция (в рамките на деня винаги + телефонни разговори) и т.н.Респект браво .
S3 (2018) беше с Иван Милов (Надежда), и в 2та случая получих обслужване което очаквах (и зависи от тях, мисля че тестовите автомобили и техните конфигурации се коментират на следващото ниво).Аз съм мрънкало по принцип (бидейки в бизнеса с клиенти от много години) , но в 2 от 3те случая съм доволен от ЕТ (е... тук не включвам отстъпките - там е "колкото повече - толкова повече" според Мечо Пух).

Така че Karoq-а ще ми е 3та Шкода, надявам се за 4тата да има повече варианти на тестови автомобили, повече време за тест драйв (дори и с платено гориво например) и повече опции . Опита с първата ми Шкода (и голяма семейна любов, 2007/8 - Fabia Edition Комби TDI, 105к.с) не беше толкова добър като продажбено обслужване (и последващо сервизно).
За сравнение, минах през Seat, и въпреки че имам вече един в семейството (и един много любим Seat XL в миналото) съумяха да ме откажат от потенциална сделка (Ateca/Terraco).Това което VAG се опитва да направи, да позиционира Seat и Skoda на едно ниво (като цена) е меко казано неадекватно.Загубите на вторичният пазар за Seat собственник са огромни, респективно аз ако не видя 8-12% разлика в посока надолу (спрямо Шкода), не виждам параграф по който да обмислям покупка на Seat.
tahumbata

Škoda Фен

Мнение от tahumbata »

Стискам палци да пристигне по-рано, че да можеш да го тестваш до море или там някоя почивка през лятото [smilie=yahoo.gif]

Като цяло от моя опит, за поръчки и до момента до предаването на автомобила, ЕТ са без забележки. Забележките идват при сервизното обслужване след това, но трябва да се стягат там, че има и много кадърни и добри кадри, просто все се намира някой мърляч дето не е направил нещо както трябва да се ядосваш след това и да си губиш времето с рекламации.
genovn

Шкода Новак

Гараж: Камик 1.5 6М

Мнение от genovn »

Здравейте, и благодаря за приема.
Поръчах Камик, че ще се чака е ясно, но колко. Поръчана на 08.04.2022 г.
:) :) :)
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”