Често срещани проблеми и какво да внимаваме при покупка
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
Много полезна и хубава статия относно слабостите на модела и какво да се внимава при покупката на Октавия 2. Само можем да благодарим на колегите от Аутокредит!
http://blog.autocredit.bg/poddrzhka-na-skoda-octavia/
http://blog.autocredit.bg/poddrzhka-na-skoda-octavia/
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Само това ли са слабостите??? Идвам от бмв форума и тези неща, които прочетох за модела звучат изобщо не като слабост. Интересуват ме моделите с DSG скоростна кутия на двигател 1.9 tdi.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Оффф, тези дни като чуя ДСГ........
За 105 коня преди фейслифта говори колегата!
За 105 коня преди фейслифта говори колегата!

- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Дефектни :
Глави за 2.0 тди 16 в.
Компресори на климатика ако са денсо и сандем.Ако са чешки не са проблемни.
Дросел клапи.
Турбокомпресори ако са гарет на 2.0 тди 16
Най здрави мотори са вмм и подобни тоест 2.0 с 8 клапанови глави и дпф.Турбините им са други и също са здрави.
Също 1.9 105 са здрави bkc,bjb и подобни.
Сегменти при 1.8tsi,водни помпи и вериги.
Глави за 2.0 тди 16 в.
Компресори на климатика ако са денсо и сандем.Ако са чешки не са проблемни.
Дросел клапи.
Турбокомпресори ако са гарет на 2.0 тди 16
Най здрави мотори са вмм и подобни тоест 2.0 с 8 клапанови глави и дпф.Турбините им са други и също са здрави.
Също 1.9 105 са здрави bkc,bjb и подобни.
Сегменти при 1.8tsi,водни помпи и вериги.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- SlipX
Средно по колко време изкарва една турбина? Т.е. като търся кола 2-ра ръка да се надявам вече, че е сменена. Има ли начин да се хване на колко км е колата, освен на данните по таблото, има ли други места на които е записано. Примерно като ключа на автомобила или други модули.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Изкарва вечно,ако сменяш масло на 10 000,не пренадува по някаква причина и не тече дюза.
GUNTER SERVICE

- La Furia Roja
- Гараж: Skoda Octavia V/RS APR Stage 3 IS38, Skoda Octavia Scout, Harley Davidson Fat Boy 2019 FLFBS
- Обратна връзка:
[quote="BlackPearl"]Оффф, тези дни като чуя ДСГ........
Какво си се наплашил от ДСГто. Набира мнооооооого добре,спор няма. Усещането за взривност обаче, което го има при ръчката при автомата е по-плавно.
Чакам го Мильо да каже кога отиваме на магистралата и стартираме от 30-40км до 230 например.,нещо се ослушва. Там ще се види коя върви повече-ръчката или автомата. Дори аз ще съм с тежките 8.5 19ки срещу леките му 7.5 18ки. Казах му,че преди гонките ще ги напълним на ОМВто догоре,за да са с еднакво количество гориво.
В реалния живот не ползваш старт от място,а ползваш мощта след някаква вече линейна скорост от която ти се налага да се изстреляш.
Що се отнася за покупките.Опираме и до късмет.Коли са това.Техника е.Все на някой ще се случи нещо проблемно,но за това са Петте години гаранция.
Какво си се наплашил от ДСГто. Набира мнооооооого добре,спор няма. Усещането за взривност обаче, което го има при ръчката при автомата е по-плавно.
Чакам го Мильо да каже кога отиваме на магистралата и стартираме от 30-40км до 230 например.,нещо се ослушва. Там ще се види коя върви повече-ръчката или автомата. Дори аз ще съм с тежките 8.5 19ки срещу леките му 7.5 18ки. Казах му,че преди гонките ще ги напълним на ОМВто догоре,за да са с еднакво количество гориво.
В реалния живот не ползваш старт от място,а ползваш мощта след някаква вече линейна скорост от която ти се налага да се изстреляш.
Що се отнася за покупките.Опираме и до късмет.Коли са това.Техника е.Все на някой ще се случи нещо проблемно,но за това са Петте години гаранция.
@bega4kata каза:
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
Ама всичко да ти е Рево не е геройство.Всичко им е нескопосано на тях.Като започнеш от софтуера дето сеца, минеш през колера дето не пасва и стигнем до джантите, дето според И. Пецов няма проблем да се карат с навито тиксо на главините.
- micyri
- Гараж: пенсионирана бегачка Škoda Octavia 1.8 20V AGN 125 PS
Škoda Octavia Combi 2.0 TDI DSG 140 PS - Обратна връзка:
Здравейте,
досега нищичко не съм чел за автоматични скоростни кутии или както се наричат DSG,но съм харесал едно такова комби 140 TDI DSG.Aвтомобила е на 123 455km. 3г.,та въпроса ми е ,обикновено около колко км. се сменя съединител на DSG-то.Този автомобил най-вероятно е каран само извън градско за да е навъртял 123... хил.км. за 3 г.,притесненията ми са от скорошна смяна на съединител!
Благодаря!
досега нищичко не съм чел за автоматични скоростни кутии или както се наричат DSG,но съм харесал едно такова комби 140 TDI DSG.Aвтомобила е на 123 455km. 3г.,та въпроса ми е ,обикновено около колко км. се сменя съединител на DSG-то.Този автомобил най-вероятно е каран само извън градско за да е навъртял 123... хил.км. за 3 г.,притесненията ми са от скорошна смяна на съединител!
Благодаря!
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Не се притеснявай.
GUNTER SERVICE

- tsonko
- Гараж: Octavia 2 TDI powered by Gunter Service
И ако не се юрка колата преди да е загряла наистина ще изкара над 200 000км без проблеми турбото.bega4kata написа:Изкарва вечно,ако сменяш масло на 10 000,не пренадува по някаква причина и не тече дюза.
Вече, ги правят ДСГто успешно така, че не е голяма драма ако не е милионник
- SlipX
Кола от Бг или чужбина? Хубавото не тоя модел (поне според мен) е че доста шкоди са купувани нови в България и на много от тях може да се направи пълна сервизна история.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Мога да добавя и още нещо ,което ще ви спести доста средства ако Октавията ви е 4х4 или Скаут.Проверете си дали раздатката и диференциала ви имат масло незабавно след покупката,защото рискувате повреда на раздатъната кутия ,водеща до цялостната й смяна.Изпитах го на собствения си гръб ,а съм собственик на Скаут от едва една седмица насам и вместо д аму се радвам сега е в сервиза ![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
![hunter [smilie=hunter.gif]](./images/smilies/hunter.gif)
Dieselgate Team member
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Като ползвател на 1.9TDI на 260000км ето и мойте 5 стинки по темата:
1. Компресор на климатика. Не дали, а кога.
2. Тапицерия на шофьорската врата, изтъркан волан (ако не е кожен), захабяване на седалката, белене на гуменото покритие на интериорните детайли. Случва се още след 150 хиляди, не са признаци за старост, а кофти матриал.
3. Микрета на бравите на вратите.
4. ЕГР и дроселна клапа, чистете ги редовно, ако не е затапен!
5. Запекла геометрия или изгнил актуатор.
6. Тампони на носачите.
7. Ръжда. Характерни места са - над ръба на предното стъкло, по предния капак и въобще навсякъде където я удрят камъчета. При комбито под ръба на задното стъкло. В задния край на подкалниците, сваляйте редовно корите за почистване, че....
Иначе 1.9ТДИ мотора е чук, окачването с малки забележки също е много здраво. Скоростите не са перфектни откъм синхронизатори, ама се свиква.
1. Компресор на климатика. Не дали, а кога.
2. Тапицерия на шофьорската врата, изтъркан волан (ако не е кожен), захабяване на седалката, белене на гуменото покритие на интериорните детайли. Случва се още след 150 хиляди, не са признаци за старост, а кофти матриал.
3. Микрета на бравите на вратите.
4. ЕГР и дроселна клапа, чистете ги редовно, ако не е затапен!
5. Запекла геометрия или изгнил актуатор.
6. Тампони на носачите.
7. Ръжда. Характерни места са - над ръба на предното стъкло, по предния капак и въобще навсякъде където я удрят камъчета. При комбито под ръба на задното стъкло. В задния край на подкалниците, сваляйте редовно корите за почистване, че....
Иначе 1.9ТДИ мотора е чук, окачването с малки забележки също е много здраво. Скоростите не са перфектни откъм синхронизатори, ама се свиква.
Бееееее.....
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
Мога ли и аз да добавя нещо ! А то си е направо и като въпрос.
Гледам ...и много се дразня, на "евтините" кори на вратите на Октавия 2.
Коли на по 150-200хил. км. , на всички горе на кората на вратата, където си се подпирал с лакти е продънено.
Направо сега на 3ката ме е страх да си сложа ръката.
Това явно е просто проблем в следствие на евтини материали, най вероятно?![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
Гледам ...и много се дразня, на "евтините" кори на вратите на Октавия 2.
Коли на по 150-200хил. км. , на всички горе на кората на вратата, където си се подпирал с лакти е продънено.
Направо сега на 3ката ме е страх да си сложа ръката.
Това явно е просто проблем в следствие на евтини материали, най вероятно?
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
На 3-ката няма да се получи дупка от лакета.Оправено е.
GUNTER SERVICE