smoke написа: 19.05.2026, 11:04:24
да пребоядисваш целия капак
Почти гарантирано, никой няма да ти боядиса целия детайл. Освен ако не е дошъл с някаква база и цвета не е твоя. Но подобно петънце си го правят локално.
Същото ми беше потвърдено от шефа на тенекиджийното на тойота, при неформален разговор. Другите няма да са по - балами да го правят.
Отново на тойотата имах следи от камъче на арката. Самия детайл беше огромен. От предното стъкло до задната вежда в едно. Бяха забравили да полират въпросното място, което потвърждава думите му.
Архимандрит Дионисий написа: 19.05.2026, 11:48:35
За такива дребни точки аз ползвам коректорите който се продават в ЕураТек с номера на оргиналната боя.
на предната бях тествал точно такова. Два компонента па мажеш па съхне. Амиии изглеждаше зле. Ако е ръб на вратата - да. Ама на капака не изглежда по - добре.
deas написа: 19.05.2026, 12:34:13
Какво следва ако не го ремонтираш в рамките на 3 години и отидеш със друга щета по същия детайл
Най - вероятно ще ти го отремонтират. Особено за нова и вероятно лизингова кола.
Застрахователите гледат това. Завеждани щети, ремонтирал ли си ги не си ли.
Архимандрит Дионисий написа: 19.05.2026, 12:45:30
ко в този период имаш нова щета по същия детайл и не си правил ремонт по старата се завежда наново. Ако по първата щета има само боя и реално имаш нови драскотини на детайла само за боя няма нужда да ходиш отново релно ремонта покрива това.
С условието че не са по големи от съществуващата.