Щети по каско!

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
strazhara

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия 1, 1.9ТДИ, ASV110к.с. 2002г. 5скорости
Шкода Октавия 4, 2.0ТДИ, DSU115к.с. 2021г. 6скорости

Щети по каско!

Мнение от strazhara »

Привет
При оглед от приемчика по каросерии в Шкода, ми препоръча да пребоядисам целия калник по Каско. При положение, че е само една люспа от липсваща боя и отдолу се вижда грунда а не ламарина.Питането ми е, има ли вариант за нещо само частично или трябва да се пребоядисва целия? По калника няма други забележки и е с оригиналната боя.
Какво, ще кажете? Досега не съм имал Каско на другите коли и ми е малко странно. На предната шкода имах такава точка и с тампонче и боя почти не си личеше.
Поздрави
Изображение
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Щети по каско!

Мнение от bega4kata »

Има хора, които ги поправят тези точки без да се боядисва детайла. За Варна зная, но за София търси.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
mazut

Škoda Фен²

Щети по каско!

Мнение от mazut »

Оригинална боя се сваля само в краен случай. Аз бих боядисал локално.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Щети по каско!

Мнение от FaKeR »

Имам същите две точки на едната врата, вероятно от камъчета. Ако някой в София коригира подобни щети ефикасно моля да споделите.
Като се замисля ми идва на ум Жоро от GK detailing, ходил съм при него и работи много добре. Но не знам дали се занимава с подобни корекции.
Иначе да, и аз не бих свалил оригинална боя заради подобно нещо.
Аватар
smoke

Škoda Ludicrous

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Щети по каско!

Мнение от smoke »

Не си заслужава заради една точка да пребоядисваш целия капак. Най-добре си купи от ЕТ един Touch-Up Paint Kit с твоя цвят за 10 EUR и покрий с него точката. А пък ако си регистрирал щета по каското, си я пази (тя има срок цели 3 години, през които имаш право да я дадеш за отстраняване) и ако ти се натрупат и други щети по капака в рамките на тези 3 години, чак тогава го дай за боядисване (по вече регистрираната и одобрена щета). Аз така направих с моята предна броня - заведох щета, а си "точкувах" наранените точици и чак след 1-2 години, когато се накълве цялата броня, чак тогава ще я дам да я боядисват.
ABBC3_OFFTOPIC
Същата тактика приложих и с челното стъкло, където камъче леко спука стъклото преди 2 години и половина - заведох щета, оцениха за смяна (в официален сервиз), но аз отидох на едно място да ми залепят шуплата и карам щастливо така 2 години и половина. Ще реализирам щетата в края на годината (т.е. в края на 3-годиния период, докогато важи щетата).

И ето, тази тактика се отплати - преди 2 седмици ново камъче направи нова шупла:

Изображение

И нея я залепих (за да изкара до края на годината, до планираната смяна на стъклото). Ако бях сменил стъклото, сега трябваше да го сменям втори път. С всичките рискове при сваляне/монтиране на огледало, камери, калибриране на камери и прочие.
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Щети по каско!

Мнение от atanashh »

smoke написа: 19.05.2026, 11:04:24 Най-добре си купи от ЕТ един Touch-Up Paint Kit с твоя цвят за 10 EUR и покрий с него точката
И на мен точно това ми трябва! Имам вече хубави 2-3 точки покрай емблемата на предния капак и се чудих с какво най-добре да ги покрия. [smilie=thank_you2.gif]
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Щети по каско!

Мнение от Архимандрит Дионисий »

За такива дребни точки аз ползвам коректорите който се продават в ЕураТек с номера на оргиналната боя. Вършат страхотна работа. Въпреки това първо си заведете по-каско. Там възлагането важи до 3 години. Ако в последващ период решите да пребоядисвате.

Той и колегата сега видях вече ви е написал същото.
Аватар
deas

Škoda Фен

Гараж: Octavia 1.9

Щети по каско!

Мнение от deas »

Какво следва ако не го ремонтираш в рамките на 3 години и отидеш със друга щета по същия детайл
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Щети по каско!

Мнение от Архимандрит Дионисий »

deas написа: 19.05.2026, 12:34:13 Какво следва ако не го ремонтираш в рамките на 3 години и отидеш със друга щета по същия детайл
Не знам дали важи за всички, но големите застрахователи, когато заведеш дадена щета тя има давност 3 години. В този период може да поискаш възлагателно писмо и да отидеш да си я отстраниш. Ако в този период имаш нова щета по същия детайл и не си правил ремонт по старата се завежда наново. Ако по първата щета има само боя и реално имаш нови драскотини на детайла само за боя няма нужда да ходиш отново релно ремонта покрива това. Ако си имал за боя и вече има нужда и от тенекеджия отиваш описва и вече имаш за тенекеджия и боя. Това е доста общо обяснено, най-добре отиваш при брокера и ги изговаряте тези неща.
pepi

Škoda Фен²

Гараж: Octavia

Щети по каско!

Мнение от pepi »

Относно темата - колегите по-горе перфектно са обяснили сценария - коректор от Еуратек и действаш. Няма съвсем да не личи, ама ще е доста по-добре. Само човек, който го знае като се вгледа би го видял. Освен това колата е тъмна, така, че ще стане още по-неразличимо.
bega4kata написа: 19.05.2026, 10:30:30 Има хора, които ги поправят тези точки без да се боядисва детайла. За Варна зная, но за София търси.
Я моля ти се, ни открехни малко, че ми стана интересно. Колкото и да попълваш с коректор си личи винаги. Тия твоите хора как точно го правят? Локално ли лакират цънката след попълване? С една дума - личи ли си после?
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Щети по каско!

Мнение от bega4kata »

Автомивка Мир, Марто. Ще ти обясни. Капи боя, после лак, обработва, пак....и т.н. прави ги не си личи.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
gencho01

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6

Щети по каско!

Мнение от gencho01 »

Някой може ли да даде линк или да покаже какво представлява този коректор от ЕураТек, че и аз имам една такава драскотина на задна дясна врата. В моя случай е дернато вероятно с капаса на дънки от нечии по-едро "Д" [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Щети по каско!

Мнение от Rangel »

Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Щети по каско!

Мнение от krachunov »

smoke написа: 19.05.2026, 11:04:24 да пребоядисваш целия капак
Почти гарантирано, никой няма да ти боядиса целия детайл. Освен ако не е дошъл с някаква база и цвета не е твоя. Но подобно петънце си го правят локално.
Същото ми беше потвърдено от шефа на тенекиджийното на тойота, при неформален разговор. Другите няма да са по - балами да го правят.
Отново на тойотата имах следи от камъче на арката. Самия детайл беше огромен. От предното стъкло до задната вежда в едно. Бяха забравили да полират въпросното място, което потвърждава думите му.
Архимандрит Дионисий написа: 19.05.2026, 11:48:35 За такива дребни точки аз ползвам коректорите който се продават в ЕураТек с номера на оргиналната боя.
на предната бях тествал точно такова. Два компонента па мажеш па съхне. Амиии изглеждаше зле. Ако е ръб на вратата - да. Ама на капака не изглежда по - добре.
deas написа: 19.05.2026, 12:34:13 Какво следва ако не го ремонтираш в рамките на 3 години и отидеш със друга щета по същия детайл
Най - вероятно ще ти го отремонтират. Особено за нова и вероятно лизингова кола.
Застрахователите гледат това. Завеждани щети, ремонтирал ли си ги не си ли.
Архимандрит Дионисий написа: 19.05.2026, 12:45:30 ко в този период имаш нова щета по същия детайл и не си правил ремонт по старата се завежда наново. Ако по първата щета има само боя и реално имаш нови драскотини на детайла само за боя няма нужда да ходиш отново релно ремонта покрива това.
С условието че не са по големи от съществуващата.
Аватар
strazhara

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия 1, 1.9ТДИ, ASV110к.с. 2002г. 5скорости
Шкода Октавия 4, 2.0ТДИ, DSU115к.с. 2021г. 6скорости

Щети по каско!

Мнение от strazhara »

Благодаря за изчерпателните отговори!
Поздрави!
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”