Свързване на видеорегистратор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

Няма мощност достатъчно юсб-то на огледалото. Ватове!
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 1 FL 1,9 TDI ASV (1U5)- "Бабичката"
Karoq SL 1,5 TSI ACT DXD (NU7) - "Младежа"
Обратна връзка:

Мнение от ssiliev »

bega4kata написа: 26.04.2026, 00:03:49 Няма мощност достатъчно юсб-то на огледалото. Ватове!
В линка, който PRO, изпрати (една страница по-назад) пише, че този usb-C порт, измерен при Кодияк/Карок дава 15W.
Конкретно на тази камера за, която питам са и нужни 10W (5V, ~2A)
Аватар
audiman

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби

Мнение от audiman »

Не е проблема в порта, а в кабела. Има два вариянта: кабел USB Type C към USB Type C само за зареждане - без данни, или преходник от USB Type C към USB A и към него кабел USB A към USB Type C.
Изображение
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от ssiliev »

audiman написа: 28.04.2026, 21:57:53 Не е проблема в порта, а в кабела. Има два вариянта: кабел USB Type C към USB Type C само за зареждане - без данни, или преходник от USB Type C към USB A и към него кабел USB A към USB Type C.
Добре:
1-ви вариант: Как да го позная/да си поръчам такъв кабел само за зареждане? В жабката на колата имам сигурно 5-6, а съм пробвал най-малко 10 различни. Все единия сигурно щеше да е такъв.
2-ри вариант: Със сигурност ще пробвам и този вариант(четох и за това, по-назад в темата), но някой може ли да ми обясни като на шестокласник, какво се случва като преминаваме от едно usb на друго usb, че накрая да почне да работи камерата?
Дано не звуча грубо. Питам най-добронамерено [smilie=pardon.gif]
Аватар
smoke

Škoda Ludicrous

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

@ssiliev
При мен, на O4 с видеорегистратор Viofo A229 Pro, няма никакви проблеми със захранване от USB-порта на огледалото:
https://www.skoda-bg.com/forum/viewtopi ... 97#p422397

Първоначално (преди да си купя USB-C към USB-C кабели) включих видеорегистратора с преходник USB-C/USB-A + кабел USB-A/USB-C, каквито имах налични. После си купих и ползвах един USB-C/USB-C кабел. Накрая го замених с един най-елементарен къс и тънък кабел USB-C/USB-C от Temu (виж линка горе), за да станат нещата максимално компактни. И в трите случая видеорегистраторът ми работи без проблеми.

П.П. Няма значение дали кабелът е само за зареждане или е за зареждане+данни, тъй като портът на огледалото (поне на О4) е само за зареждане. Т.е. дори и кабелът да има жиците за данни, портът не ги ползва (т.е. те не "отклоняват" мощност от порта). При мен и в трите ми варианта кабелите бяха за захранване+данни и това не създаваше проблем.

Според мен проблемът при теб не е в кабела. Дали е в недостатъчна мощност, осигурявана от твоя порт (при Kodiaq) или в мощността, изисквана от твоя видеорегистратор, може да се каже само след проба. За съжаление ти си във Варна, а аз в София, така че няма как да се видим, за да пробваме.
Аватар
bega4kata

Агент на ДС

Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196
Обратна връзка:

Мнение от bega4kata »

ssiliev написа: 28.04.2026, 23:14:08
audiman написа: 28.04.2026, 21:57:53 Не е проблема в порта, а в кабела. Има два вариянта: кабел USB Type C към USB Type C само за зареждане - без данни, или преходник от USB Type C към USB A и към него кабел USB A към USB Type C.
Добре:
1-ви вариант: Как да го позная/да си поръчам такъв кабел само за зареждане? В жабката на колата имам сигурно 5-6, а съм пробвал най-малко 10 различни. Все единия сигурно щеше да е такъв.
2-ри вариант: Със сигурност ще пробвам и този вариант(четох и за това, по-назад в темата), но някой може ли да ми обясни като на шестокласник, какво се случва като преминаваме от едно usb на друго usb, че накрая да почне да работи камерата?
Дано не звуча грубо. Питам най-добронамерено [smilie=pardon.gif]
Примерно имам бързо зарядно комплект с единия телефон. С един кабел не зарежда бързо телефона, с друг кабел се влкючва рурбо зареждането. Понеже децата постоянно крадат кабели не зная кой кой е. Този от тему работи супер със сигурност
Изображение

Щото и други съм поръчвал, някои които са и комуникация, не може да зареждат бързо.
Не им стигат кабелите на тъпите китайци вътре да ги набухат да са мощни и комуникация да има [smilie=sarcastic.gif]
И понеже го нацелих да работи, поръчах още един както виждаш.
Може да ти го пратя, аз друг ще си поръчам, знам го модела на картинка. Подарък ще ти е.
GUNTER SERVICE
Изображение
ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от ssiliev »

bega4kata написа: 29.04.2026, 10:02:35 Може да ти го пратя, аз друг ще си поръчам, знам го модела на картинка. Подарък ще ти е.
Благодаря за предложението, но няма нужда. Заринал съм се със кабели. Даже вчера подарих един.
Вчера правих разни експерименти, без резултат и днес се подготвям за още такива. Като си обобщя данните, ще пиша. :)
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от ssiliev »

Само за протокола, да попитам:
Има ли някой с работещ видеорегистратор 70mai A810-S, който е захранен директно type-C/type-C (без преходи) от конектора до огледалото? Благодаря
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от ssiliev »

tuningmania,
Точно това ще доказвам на себе си, довечера.
Аватар
audiman

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби

Мнение от audiman »

Проблема е в самия стандарт USB Type C. Той може да подава 5, 9, 12 и повече волта напрежение. За да се случи това се използват допълнителните пинове на буксата за да си "комуникират" по между устройствата. Реално в това "комуникиране" е проблема. Най-добрия вариянт е да се нанеру кабел само за зареждане, без data пиновете.
Изображение
Аватар
ssiliev

Škoda Фен²

Обратна връзка:

Мнение от ssiliev »

audiman,
Днес пробвах още един кабел type-C/type-C за, който ми обясниха, че няма как да не стане, че това е кабела след като обясних на дълго и на широко каква е схемата. Е, не стана. Пак не запали тая камера.
Също така, днес бях решил да пробвам комбинации между type-C/type-A/type-C. Благодарение на подсказката на tuningmania, доста си поговорих с "изкуствения" и що годе(с моя ръкопашен английски) добих информация защо не се получават нещата с чист кабел type-C. Намерих преход type-C(мъжко) към type-A(женско), закачих го към колата, към него закачих оригиналния кабел на камерата type-A(мъжко) към type-C(мъжко), към него камерата и най- накрая(ооо, Боже) тая пущина заработи, от конектора до огледалото. В обратния ред пак не ще. Утре ще пробвам още няколко прехода, които съм си измолил от колеги/приятели само за експеримента и после ще си поръчвам и окабелявам окончателно.
Накрая ще опиша последователността на експериментите, които направих. Това е, за сега. :)
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

Досега да бях пуснал две жици до бушоните . Много по-скрито ще стане, отколкото баница от преходи до огледалото.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

JORDITO написа: 01.05.2026, 09:53:15 баница от преходи до огледалото
Аз затова се и отказах да слагам видео регистратор.
Аватар
berberov_sm

Škoda Фен

Гараж: 1. Octavia I 1,9 TDI 110 h.p. SLX '00(ex);
2. Octavia III 1.6 TDI 110 h.p. DSG 7;
3. Superb III 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 DSG 7
4. Kodiaq II 2.0 TDI 193 h.p. 4x4 DSG 7
Обратна връзка:

Мнение от berberov_sm »

И аз минах през тая драма. Още като поръчвах регистратора се заговорихме със служителя от сайта, от който го поръчах. Човекът сподели, че единственият кабел type-c/type-c, с който тръгва регистратора от огледалото бил от icos. Само той имал нещо-си, което казва на огледалото да пусне ток към регистратора. И разбира се, другият вариант с преходник,както направих и аз.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”