Октавия 4 - проблем с логване в основен профил

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Аватар
Fab

Шкода Новак

Гараж: 2.0 TDI 150

Мнение от Fab »

И при мен има развитие.
Аз също забелязах, че колата непрекъснато е офлайн (иконата с планетата отляво на часовника е неактивна и има червена точка).
Пробвах с рестарта, който беше описан от @димон, при това няколко пъти (и от включена, и от изключена медия), без резултат.
Посетих ЕТ, говорих с приемчик и той ме посъветва да възстановя фабричните настройки на медията. Понеже ми престоеше пътуване, реших да го оставя за след като пристигна.
Пристигнах и забелязах, че колата вече не е офлайн. Така и не разбрах какво се беше променило по време на пътя, около 250 км.
Пробвах да въведа основен потребител и ми прие потребителското име и парола, поиска S-PIN (което преди това не се случваше).
Всички настройки отново бяха занулени (междувременно бях променил някои, за да ми е по-удобно) и се наложи да ги правя отново.
След това всичко е наред.
dmilkov

Шкода Новак

Гараж: Octavia IV VRS, 2.0 TSI

Мнение от dmilkov »

При мен рестартирането на мултимедията не помогна, но смяната настройките на връзката свърши работа, както написаха вече. Смених на най-рестриктивната настройка, след това на всичко разрешено. Изключих контакта, отворих и затворих вратата, контакт на ново след всяка смяна на настройката. След даване на контакт втория път планетката вече нямаше червен Х. След това успях да се логна в профила си. За съжаление обаче трябваше да си направя почти всички настройки на ново. Очаквах, че с профила ще се "налеят", но не се получи така.
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

Абе, хора, кви са тия сложни неща , които вършите !!!
Ако бях на ваше място бих извикал продавача да се справя с тези теореми.... [smilie=sarcastic.gif]

П.п. Дай Бог да не ми се налага !!!
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

Аз днес лееекичко го отказах този ъпдейт :)
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

Туй колите са средства за предвижване, а не лаптопи. Трябва тъй да се Таковат от Тези дето ги Таковат, че да не сме зависими от Тях като ги Таковат , щото да можем си караме оттук до там без да се таковаме или онаковаме затова , че Тези искат да се таковат с нашата кола.
dmilkov

Шкода Новак

Гараж: Octavia IV VRS, 2.0 TSI

Мнение от dmilkov »

atanashh написа: 09.03.2026, 18:56:50 Аз днес лееекичко го отказах този ъпдейт :)
Може би това е най-правилното. Аз досега не съм видял някаква промяна след него. И преди него никога не съм имал проблеми с инфотейнмънта.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Един ден ще узреете и ще спрете всички ъпдейти. Ако може де, немам идея как е на О4.
Бееееее.....
Аватар
atanashh

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 RS TDI 4x4 7DSG

Мнение от atanashh »

Абе май може и при нас да се спрат, аз по принцип ги пускам ръчно, но с този специално ще почакам малко.
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Мнение от Erebus »

Преди няколко дни го инсталирах и аз. Веднага след инсталацията не успя да се логне, но на следващия ден успя от първия път. Не че ми помнеше настройките по медия и кокпит, но .. [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
neshtoZabavno

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023

Мнение от neshtoZabavno »

Аз го инсталирах миналия ден, веднага след което си се вписах в профила си и не съм имал никакви проблеми.
Изображение

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI▪️ EIBACH
Аватар
pufpaf

Шкода Новак

Гараж: Karoq, 1.5 TSI, 6MT

Мнение от pufpaf »

И аз направих грешката да пусна ъпдейт, само че на Карок.
Инфотеймънт-а се ъпдейтна до версия 0330, и от тогава app-а на телефона не ще да се свърже. Съответно колата твърди че няма регистрирани потребители. Опитах да си добавя профила като основен потребител, казва "Unable to load user profile". Умишлено пробвах с грешна парола - там съобщението е друго. Тествах рестарт на медиа-та - не помага.
Писах и мейл до [email protected] - веднага ми отговориха с молба за повече информация, пратих снимки, клипче - да видим дали ще отговорят нещо смислено.
Аватар
Fab

Шкода Новак

Гараж: 2.0 TDI 150

Мнение от Fab »

pufpaf написа: 16.03.2026, 08:28:02 да видим дали ще отговорят нещо смислено.
Ще препоръчат възстановяване на фабричните настройки от менюто на медията. Може да го опитате и сам, няма какво да загубите - така или иначе няма да "помни" предишните ви настройки...
Аватар
pufpaf

Шкода Новак

Мнение от pufpaf »

Fab написа: 16.03.2026, 08:51:55 Ще препоръчат възстановяване на фабричните настройки от менюто на медията.
За жалост не помогна. Продължава да твърди, че не може да зареди профила. Явно има нещо по-бъгаво в Karoq в сравнение с Octavia [smilie=fool.gif]
Аватар
Toshido

Шкода Новак

Гараж: Octavia 4 FL Estate 1.5 TSI mHEV Edition 130

Мнение от Toshido »

pufpaf написа: 16.03.2026, 10:14:04 Явно има нещо по-бъгаво в Karoq в сравнение с Octavia
При мен на Октавия 4 фейс, взета от ЕТ на 27.02.26г., след като продавач - консултанта не успя да го подкара в шоурума, ми отне 2 дни да се логна като основен потребител... За сега нямам проблеми, всичко функционира. Така че не е от модела ;)
Добрият събеседник не само изслушва, но и долива!
Аватар
pufpaf

Шкода Новак

Мнение от pufpaf »

Значи след рестарт на инфотейнмънт-а, фабрични настройки, преинсталиране на андроид апликацията ... от skoda support ме посъветваха да променя настройките за поверителност за около 5 минути и след това пак да ги върна. Това помогна [smilie=yahoo.gif]
Adjust Privacy Settings Temporarily:
- Switch your privacy mode to "Maximum Privacy" to disable Connect services for 5 minutes.
- After 5 minutes, set the privacy mode back to "Share My Position."
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”