При правилно разработване не би трябвало да има разход на масло, въпреки, че производителя дава разход от 0.5л на 2000км ако не се лъжа.svetlinbo написа: 18.02.2026, 10:07:25 Здравейте,
Някой, който вече е закупил Kodiaque Rs може ли малко практически опит да сподели - има ли разход на масло, разходът на гориво как е извънградско/градско. Автомобилът далимима действително тяга. В Еуратек нямат тестови такъв - казват карайте по-слабия мотор и ще сдобиете представа. Според мен няма нищо общо, нали това е идеята все пак.
Кодиак-а е тежъж автомобил. При леко каране, на мен ми дава 14-15 градско и 7.6 извънградско. Ако го газя - може да стигне 20/10.
Тяга си има. Нали е с турбо. 400 нютона не да малко. Ако идваш от кола със 150 коня, ще видиш огромна разлика. Откакто го карам, в нито един момент не съм изпитвал колебание или съмнение, че ще изпреваря тир. И това е с леко натискане на педала. Кикдаун още не съм натискал.
Според мен към този момент няма по-добър автомобил цена/екстри/качество от Кодиак РС.
Дано да съм помогнал, предив моя скромен опит с тази машина (3800км)