Октавия 4 - проблем с логване в основен профил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Fab
- Гараж: 2.0 TDI 150
Колеги, преди два дни ми излезе системен ъпдейт, който инсталирах. От Еуратех бяха ме предупредили, че предстои, та изобщо не се замислих. Беше в края на пътуването за деня, излезе предупреждение, че не мога да ползвам колата, докато се инсталира. Оставих я пред блока, на открито място (предупредиха ме, че за ъпдейтите е важно да не е в подземен гараж или в бетонна клетка, възниквали проблеми с прекъсната връзка).
На другия ден я подкарах, върви, но ме е изхвърлила от основния профил и по никакъв начин не иска да ме логне. Пробвах няколко пъти, не става. Не е болка за умиране, но не мога да ползвам приложението (основно за отключване и заключване, когато ключът не е у мен, но и проследяването на местоположението е там), разбъркало ми е настройките на мултимедията и други дребни кусури. Пробвах да се логна няколко пъти, през различен интервал от време, като се надявах на някакъв вид рестарт, ама...нъц.
В менюто "Основен профил" стои неактивно, при опит за логване върти известно време и излиза съобщение "Настройките ви не успяха да се заредят". Пробвах да въведа грешна парола (да не би да бъркам аз) - не, има си отделно съобщение за това.
Не открих в темите някой да е имал подобен казус.
Някакви идеи? Откачане на акумулатора дали ще помогне?
На другия ден я подкарах, върви, но ме е изхвърлила от основния профил и по никакъв начин не иска да ме логне. Пробвах няколко пъти, не става. Не е болка за умиране, но не мога да ползвам приложението (основно за отключване и заключване, когато ключът не е у мен, но и проследяването на местоположението е там), разбъркало ми е настройките на мултимедията и други дребни кусури. Пробвах да се логна няколко пъти, през различен интервал от време, като се надявах на някакъв вид рестарт, ама...нъц.
В менюто "Основен профил" стои неактивно, при опит за логване върти известно време и излиза съобщение "Настройките ви не успяха да се заредят". Пробвах да въведа грешна парола (да не би да бъркам аз) - не, има си отделно съобщение за това.
Не открих в темите някой да е имал подобен казус.
Някакви идеи? Откачане на акумулатора дали ще помогне?
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Някой бе споделял за ресетване на медията. Задържане на бутона OFF за 15 секунди докато излезе SKODA . Пробвай !
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ей това ме изумява! Що за дебелизъм е това?Fab написа: 04.03.2026, 11:49:56 излезе предупреждение, че не мога да ползвам колата, докато се инсталира.
Бееееее.....
- neshtoZabavno
- Гараж: Skoda Octavia VRS Estate 2.0 TSI 2023
При ъпдейт на мултимедията винаги е било така и е напълно нормално.
Докато ти се ъпдейтва телефона или лаптопа до последната версия на софтуера / операционната система пак не можеш да го използваш.

RACINGLINE ▪️ 034MOTORSPORT ▪️ SCORPION EXHAUSTS ▪️ MILLTEK SPORT ▪️ RAMAIR ▪️ APR ▪️ KW SUSPENSION ▪️ CTS TURBO ▪️ DO88 PERFORMANCE ▪️ FORGE MOTORSPORT ▪️ WAGNER TUNING ▪️ EVENTURI▪️ EIBACH
- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
Цецо75, вероятно щото асистентите са офлайн. И като се нацепи някоя патка в някой тир отзад... и опа Шкода виновна.
Когато ги навали сняг и не работят поне има съобщение че ти караш.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Ахъм. И кой ИДИОТ меринджей е одобрил подобни ъпдейти да се случват извън сервиз? Въобще цялата тая мода с OTA ъпдейтите (не само на колите, а на всичко) е ..й в задника на потребителя и се прави само за да може, да се съкрати Тайм То Маркет на продукта, оттам да му се вдигне печалбата на концерна. Обаче на потребителя се представя като някакъв плюс за него. Всъщност го ползват за безплатен валидатор или опитно зайче... според зависи от гледната точка. Влизаш в колата и ти заявява - сега се ъпдейтвам, хич не ми дреме, че трябва да идеш до болницата (примерно). А аз мога ли да те запаля вместо с ключа, с туба бензин и клечка? Бахти ламарината, вместо да ми робува, аз да и робувам...ba7ka7a написа: 04.03.2026, 13:34:32 Цецо75, вероятно щото асистентите са офлайн. И като се нацепи някоя патка в някой тир отзад... и опа Шкода виновна.
Затова всякакви свързаноси и ъпдейти изключени и никакви отдалечен достъп, мобилни апликации и т.н. поне до колкото позволява кочината. На предишното поколение (като моята), OTA поне се изключваха като го пуснеш на инкогнито. Най-новите може и да не може, ба ли ги какви гадости са заложили...
Бееееее.....
- Fab
Пробвах го, не свърши работа. Рестартира се, но отново не може да се заредят настройките.димон написа: 04.03.2026, 12:36:21 Някой бе споделял за ресетване на медията. Задържане на бутона OFF за 15 секунди докато излезе SKODA . Пробвай !
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
Процедурата с двата ключа наново и се изгуби малко история. Това ми се случи.
I ask you to judge me by the enemies I have made
- Fab
Може ли малко повече подробности? Не че имам 2 ключа, де, единият е в лизинговия отдел на ЕТ...
- Lemi_
- Гараж: Kodiaq FL TSI 190 h.p.
А кой ви прави профила предния път? Или не сте първи собственик
I ask you to judge me by the enemies I have made
- Fab
Сам си го направих, при получаването в ЕТ.
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Fab,
Колега, днес сложих и аз въпросният ъпдейт. Същата драма и при мен, но поне успях да си логна профила. Иначе, както и при теб почти всико беше като по дефолт, все едно сега вземам колата от магазина. Интересното е, че отделни настройки се бяха запазили, но да речем 3, 4 такива, всичко друго трябваше да глася наново. Още по интересно е, че като пусна синхронизация на профила с "кораба майка" - не е успешно. Всичко правих само на "контакт", обикновено след "Системен ъпдейт", какъвто беше този, колата предупреждава, че всичко ще се донастрои като се стартира двигателя. Е покарах няколко километра, но синхронизирането пак го няма. Направи ми впечателение, че долу, до часовника на инфотеймънта, където е иконката за свързаността с "кораба майка" има индикация, че няма връзка. Случвало ми се е да се загубва за няколко секунди в движение, но сега избщо не се появи свързаността. Както спомена - тази липсва на връзка не изпраща данни и съответно в приложението е "манджа с грозде". Последното ми синхронизиране е преди да сложа ъпдейта. Убеден съм, че проблема е от ъпдейта, защото имам връзка и с друга Шкода - там няма проблеми.
Обикновено преди да инсталирам нещо го снимам, че да знам от какво се е омазало, ако се случи. Досега не съм имал проблеми от този тип нито с ъпдейти за мултимедия, нито със системни, но тук явно някой не си е свършил работата.
Прилагам въпросната снимка да внимават и други колеги с конкретно този ъпдейт.
[/img]

Колега, днес сложих и аз въпросният ъпдейт. Същата драма и при мен, но поне успях да си логна профила. Иначе, както и при теб почти всико беше като по дефолт, все едно сега вземам колата от магазина. Интересното е, че отделни настройки се бяха запазили, но да речем 3, 4 такива, всичко друго трябваше да глася наново. Още по интересно е, че като пусна синхронизация на профила с "кораба майка" - не е успешно. Всичко правих само на "контакт", обикновено след "Системен ъпдейт", какъвто беше този, колата предупреждава, че всичко ще се донастрои като се стартира двигателя. Е покарах няколко километра, но синхронизирането пак го няма. Направи ми впечателение, че долу, до часовника на инфотеймънта, където е иконката за свързаността с "кораба майка" има индикация, че няма връзка. Случвало ми се е да се загубва за няколко секунди в движение, но сега избщо не се появи свързаността. Както спомена - тази липсва на връзка не изпраща данни и съответно в приложението е "манджа с грозде". Последното ми синхронизиране е преди да сложа ъпдейта. Убеден съм, че проблема е от ъпдейта, защото имам връзка и с друга Шкода - там няма проблеми.
Обикновено преди да инсталирам нещо го снимам, че да знам от какво се е омазало, ако се случи. Досега не съм имал проблеми от този тип нито с ъпдейти за мултимедия, нито със системни, но тук явно някой не си е свършил работата.
Прилагам въпросната снимка да внимават и други колеги с конкретно този ъпдейт.

- Stefan_doc
- Гараж: Шкода Октавия 2.0 TSI 190 4 x 4
И при мен е идентично положението. Снощи пуснах ъпдейта, тази сутрин е мазаляк положението. И при мен приложението не работи
- gencho01
- Гараж: Skoda Octavia 4, 1.5 TSI 6M Combi; VW Golf mk3 GT 1.6
Колеги,
Развитие по проблема. Тъкмо мислех да звъня в понеделник в сервиза и реших да питам ИИ-то за този проблем с ъпдейт 03А8. В общи линии ми даде съвет, както и по-горе тук е писано. Реших първо да поръчкам поверителността. Сменях я през всичките 4, няколко пъти и я оставих на последната, което е важно да има връзка с приложението, въпреки че си беше тя избрана преди да започна да чопля. Ефект нямаше, след това реших да пробвам метода с рестарта (задържане на бутона на мултимедията за 15 секунди). Мисля, че трябва да е включена и тогава да се задържи, независимо че краткото задържане е за изключване. При изключена мисля, без да съм убеден, че не сработва рестарта. Така, при включена натискам и държа, медията се изключи, но аз упорито все още държа, докато не започна да се случва нещо и тогава пуснах бутона. Започна рестартирането. След включването - О, чудо! Появиха се трите иконки - планетата-без червен хикс, поверителността и INFO.
Рефрешнах в приложението и всичко си дойде, само дето вчерашното каране ми го зачисли за днес, но това да е проблема ...
Та пробвайте този метод, който описах, предполагам ресета при Вас не е бил успешен, както при мен първият път.
След стартиране ми излезе и стандартното съобщение "Вашите настройки ще се заредят сега". С уточнението, че вчера успях да си логна профила с акаунта и след това ме пита за ПИН, но не ми зареди настройките и аз си ги правих. Днес след процедурата ми зареди настройките, които бяха преди целия екшън.

Развитие по проблема. Тъкмо мислех да звъня в понеделник в сервиза и реших да питам ИИ-то за този проблем с ъпдейт 03А8. В общи линии ми даде съвет, както и по-горе тук е писано. Реших първо да поръчкам поверителността. Сменях я през всичките 4, няколко пъти и я оставих на последната, което е важно да има връзка с приложението, въпреки че си беше тя избрана преди да започна да чопля. Ефект нямаше, след това реших да пробвам метода с рестарта (задържане на бутона на мултимедията за 15 секунди). Мисля, че трябва да е включена и тогава да се задържи, независимо че краткото задържане е за изключване. При изключена мисля, без да съм убеден, че не сработва рестарта. Така, при включена натискам и държа, медията се изключи, но аз упорито все още държа, докато не започна да се случва нещо и тогава пуснах бутона. Започна рестартирането. След включването - О, чудо! Появиха се трите иконки - планетата-без червен хикс, поверителността и INFO.
Рефрешнах в приложението и всичко си дойде, само дето вчерашното каране ми го зачисли за днес, но това да е проблема ...
Та пробвайте този метод, който описах, предполагам ресета при Вас не е бил успешен, както при мен първият път.
След стартиране ми излезе и стандартното съобщение "Вашите настройки ще се заредят сега". С уточнението, че вчера успях да си логна профила с акаунта и след това ме пита за ПИН, но не ми зареди настройките и аз си ги правих. Днес след процедурата ми зареди настройките, които бяха преди целия екшън.
- strazhara
- Гараж: Шкода Октавия 1, 1.9ТДИ, ASV110к.с. 2002г. 5скорости
Шкода Октавия 4, 2.0ТДИ, DSU115к.с. 2021г. 6скорости
При мен след последния ъпдейт 1989, проблемите се оправиха чак при фабричен рестарт от менюто с настройки в инфотейманта. Те така и препоръчваха от другите места.
Гледам, че при последните карания и при мен нещо иска, но в движение не дава да го потвърдя, а като спра забравям за него.
Ето какво дава този ъпдейт анализиран от AI:
Въз основа на търсенето, терминът „03А8“ (или 3.8 / 3.8.x) най-често се свързва с актуализации на софтуера за автомобили Volkswagen (ID серия) и Audi (Q4 e-tron) през 2025 г..
Ето най-важната информация за OTA (Over-the-Air) Update 3.8 / 3.8.x:
Какво включва актуализацията 3.8?
Основни цели: Актуализацията е насочена предимно към стабилност, корекции на грешки (бъгове) и подобрения в системата.
Специфични корекции:
Решаване на проблеми с 3G/2G връзката (подготовка за спирането на старите мрежи).
Поправки за информационно-развлекателната система (Infotainment).
Подобрения в работата на уеб радиото.
За Audi Q4: Фиксиране на проблеми с деактивиране на функцията за размразяване, трептящи бутони на климатроника и настройки, изчезващи след сън на системата.
Важна информация за 3.8 актуализацията
Време за инсталация: Самият процес отнема около 2 часа, често последван от по-кратка (15 мин) допълнителна актуализация.
Failed Updates (Неуспешни актуализации): Потребители съобщават за успешен монтаж чак след 2-3 опита. Често срещан проблем след актуализацията е SOS повикването да спре да работи, което изисква посещение в сервиз.
Препоръка: Не правете актуализацията, ако ви предстои дълго пътуване или спешно движение с колата, съветват форумите за потребители
Това, пък е от сайта на Шкода:
Кампания (03A8) за Octavia
Онлайн комуникационният модул (OCU) ще бъде актуализиран до софтуерна версия 0311.
Съдържание на софтуерната актуализация:
Осигуряване на функционалността на онлайн комуникационния модул
Цялостна оптимизация
Подобрена стабилност на мрежовата връзка
Незначителни корекции на грешки
Гледам, че при последните карания и при мен нещо иска, но в движение не дава да го потвърдя, а като спра забравям за него.
Ето какво дава този ъпдейт анализиран от AI:
Въз основа на търсенето, терминът „03А8“ (или 3.8 / 3.8.x) най-често се свързва с актуализации на софтуера за автомобили Volkswagen (ID серия) и Audi (Q4 e-tron) през 2025 г..
Ето най-важната информация за OTA (Over-the-Air) Update 3.8 / 3.8.x:
Какво включва актуализацията 3.8?
Основни цели: Актуализацията е насочена предимно към стабилност, корекции на грешки (бъгове) и подобрения в системата.
Специфични корекции:
Решаване на проблеми с 3G/2G връзката (подготовка за спирането на старите мрежи).
Поправки за информационно-развлекателната система (Infotainment).
Подобрения в работата на уеб радиото.
За Audi Q4: Фиксиране на проблеми с деактивиране на функцията за размразяване, трептящи бутони на климатроника и настройки, изчезващи след сън на системата.
Важна информация за 3.8 актуализацията
Време за инсталация: Самият процес отнема около 2 часа, често последван от по-кратка (15 мин) допълнителна актуализация.
Failed Updates (Неуспешни актуализации): Потребители съобщават за успешен монтаж чак след 2-3 опита. Често срещан проблем след актуализацията е SOS повикването да спре да работи, което изисква посещение в сервиз.
Препоръка: Не правете актуализацията, ако ви предстои дълго пътуване или спешно движение с колата, съветват форумите за потребители
Това, пък е от сайта на Шкода:
Кампания (03A8) за Octavia
Онлайн комуникационният модул (OCU) ще бъде актуализиран до софтуерна версия 0311.
Съдържание на софтуерната актуализация:
Осигуряване на функционалността на онлайн комуникационния модул
Цялостна оптимизация
Подобрена стабилност на мрежовата връзка
Незначителни корекции на грешки