SlipX написа: 11.02.2026, 16:12:20
Айде заклеймихте и бардала вече... Тук в този форум, ако не си със стадото с всички топ коли, топ масла, топ добавки не ставаш.
Добра вечер!
Кое е стадото?
Познаваме ли се лично?
Работим ли заедно?
Ако е - НЕ , моля да не се обиждаме на стада и прочее.
Хората работят с мен по няколко причини :

Коректен съм

Не съм печалбар

И гледам да давам, а не да взимам

Работя с факти , когато казвам нещо , а не ЕЖК
Като например една последните комуникации с БАРДАЛ и прехвалената им плазма
PLASMA / E-P4 при Bardahl не е стандартизирана или научно дефинирана технология.
Няма публикувани TDS, ASTM/SAE/STLE публикации, HTHS, NOACK, TBN, нито OEM approval тестове, които да описват механизъм, химичен състав или измерим tribofilm ефект.
Терминът „PLASMA“ не съществува в трибологията,използва се като маркетингово наименование. Реално става дума за конвенционален /ester-based additive package, без доказана уникалност спрямо други съвременни формулации.
Без количествени данни и независими тестове не може да се твърди технологично превъзходство,само съответствие с минимални API/ACEA
Съответно инвестирам много да се развивам и посещавам всякакви семинари и обучения и - ДА - БАРДАЛ е маркетингов продукт.
БАРДАЛ не произвеждат нищо, нито масла , нито добавки и така нататък .
Маслата им в момента се бутилират от Френската Компания Кофран, чието масло е на цена санитарен минимум.Нямат дори одобрения и спецификации.
Неслучайно не го предлагам, а дори напротив и не само за него - мога да продавам повече добавки отколкото масло, но няма как да стане и тук хората могат да го потвърдят , а имам и достатъчно чатове.
Колата Ви е била и е Ок от редовно каране и качествена нафта.
Това с филтъра на 12 000км изобщо не го коментирам , несериозно е .
Дори филтри на 30 000км при гаранционно обслужване са ОК, а реално горивния се препоръчва да се сменя през смяна, това също спестявам на колегите тук , вместо да им нашивам по 95лв за горивен на всяка смяна.
Добавките , които предлагам/внасяме/дистрибутирам са ОЕМ одобрени!
Това са групата на BlueChem популярни най-вече като PRO-TEC, POWERMAXX за източна Европа.
Лики Моли са Ок
Хадо също
Това , което препоръчвам като добавки са две основни
Флъша за двигателя
Оксикат за катализатори и ламбда сонди
Вършат чудеса.
Така, че ако нямате някакви реални доводи, тестове и прочее , моля да си запазите обидите за Вас.