много еDasSkoda написа: 08.01.2025, 13:14:42 @bega4kata за октавия 3, е същото положение. Кара една година, и после скърца като каруца.
Проблеми с преден мост Кодиак мк1
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

- Бай Семо
- Гараж: Skoda Kodiaq
BMW E36 touring
BMW E46 325ti
Здравейте, за много години на всички!ecubg написа: 08.01.2025, 11:21:34 Ще се радвам да разбера дали има развитие при колегата Бай Семо или вече е "притръпнал" и просто усилва музика повечко.
НЕ! Не съм намерил решение на проблема. Аз съм с "DDS" и хлопането не е изчезнало. Доразбрах от други колеги със Супърби, че и те имат такова прихлопване с динамично, както и със статично окачване. Тъпо нали! Не мога да си обесня този ефект. Ходих в ЕТ: Нищо му няма на окачването. Всичко е в норма. Еми толкова си могат от Шкода. И няма какво да се обиждаме, че са компромисни автомобили м/у другите големи марки от ВАГ групата. Дет се вика: За тея пари - толкова.
-
ecubg
- Гараж: Skoda Kodiaq 2.0TDI 150hp 7DSG 4x4
Здравейте, малко ъпдейт по темата - преди месец смених в ЕТ-Надежда тампоните на предното окачаване - предни и задни. Според механиците били закъсани. Колата е на 52к км. След смяната се усеща, че предницата е по-стегната, но в крайна сметка при посрещане на легнал полицай с двете предни гуми тропането си остава.
Странното е, че се запознах с един колега от Пловдив, който също е с Кодиак и при него ситуацията е абсолютно същата и то от ден първи както я е взел нова. В крайна сметка явно тези Кодяци са си така.
bega4kata: Спирачките не тракат, но пък споменаха, че предните накладки са за смяна.
Странното е, че се запознах с един колега от Пловдив, който също е с Кодиак и при него ситуацията е абсолютно същата и то от ден първи както я е взел нова. В крайна сметка явно тези Кодяци са си така.
bega4kata: Спирачките не тракат, но пък споменаха, че предните накладки са за смяна.
- Steels
- Гараж: VW Arteon SB 280кс
Сигурен ли си че тропат, а не скърцат. Защото не са плътни тампоните и трябва да се гресират, защото тук много хора обясняват как DCC тропа, а реално то НЕ тропа, тези тампони просто трябва да се гресират или да се сложат от RS/S, които са плътни. Колегите с шкода, който и да е модел с DCC, съм готов да се срещнем някъде и да чуем това торпане с DCC, защото аз след като гресирах моите колата е безшумна. Ще караме, където кажете.
-
ecubg
- Гараж: Skoda Kodiaq 2.0TDI 150hp 7DSG 4x4
Моята не с DCC. На колегата от Пловдив също не с DCC.
- Бай Семо
BMW E36 touring
BMW E46 325ti
Здравей, нещо съм изпуснал "козите" и не съм видял твоето решение. Удобрявам и приемам всеки опит. Кои тампони гресираш? Хоризонталните на носачите ли? Моите там не са плътни. Но нямат и отлепено. Да хлопането е много дразнещо. Но аз май посвикнах.Steels написа: 13.10.2025, 11:58:02Сигурен ли си че тропат, а не скърцат. Защото не са плътни тампоните и трябва да се гресират, защото тук много хора обясняват как DCC тропа, а реално то НЕ тропа, тези тампони просто трябва да се гресират или да се сложат от RS/S, които са плътни. Колегите с шкода, който и да е модел с DCC, съм готов да се срещнем някъде и да чуем това торпане с DCC, защото аз след като гресирах моите колата е безшумна. Ще караме, където кажете.
- Steels
- Гараж: VW Arteon SB 280кс
Тампони на предните носачи, сервиза където ходя знаят за проблема и просто ми ги намазаха с литиева грес.
Ляво са плътните,а дясно са моите, които са цепнати. Интересно е кое при шкодата хлопа.

Ляво са плътните,а дясно са моите, които са цепнати. Интересно е кое при шкодата хлопа.

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Плътни няма при Шкода, но пак казвам, не тропа от тях 
GUNTER SERVICE

- Бай Семо
BMW E36 touring
BMW E46 325ti
Според няколко чужди форума и огледи в добри за мен сервизи различни от "ЕТ" установихме, че хлопването е от самите амортисьори. Дори ходих да пробвам няколко други кодиаци по автокъщите само и само да срявня. Надявах се да е от тампоните ама не е. И при тях прихлопваше, а са на доста повече км. Дори карах един ВРС на 20ки джанти и още по осезаемо се усещаше. На легнали полицаи и леки неравности. Пасат Б8 имали същият дефект.
- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Всичко е еднакво без А4 нагоре и кю 5 нагоре.
GUNTER SERVICE

-
Mystery
И аз да се включа с подобен проблем. Значи кодиака е без дсс, и при лежащите полицай само се чува звук сякаш опира пластмасовата кора от долу. При студено време не го прави, затова си помислих, че са отишли амортисьорите,но не виждам да са омаслени
. Гледах отдолу и ми направи впечатление, че пред гумите има едни пластмаси приличащи на престилки които седят начупени. Явно те опират. На едната ясно се вижда как е стъргала някъде. Опирането започна да се чува след смяна на маслото. Преди това го нямаше, но и температурите си бяха доста ниски

- bega4kata
Tiguan TDI 4motion
Такъв легнал полицай няма
тампони носачи
тампони носачи
GUNTER SERVICE