Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от pavel31 »

Благодаря ще гледам ревюта и видеа.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Мнение от JORDITO »

За тия неща гледайте в Камак. Машините са същите като на Лавор. Сервиза е топ и частите са на много по-нормална цена.
https://kamakbg.com/
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

@pavel31,
Ако не ти трябва за професионално ползване, тази ще ти върши чудесна работа. Даже в момента в Емаг е към 400 лв.

https://www.bosch-home.bg/bg/mkt-produc ... /BWD421PRO

Имам я от половин година. Купих я по препоръка на приятел. Прал съм столове, диван. Много е мощна и смуче яко.
Единствения недостатък е, че е много шумна. Като я включиш все едно излита самолет.
Бош-овия препарат не става за нищо. Препаратът на Керхер е по-добър, но съм най доволен от този на Diversey - Taksi Tapi Extract
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Мнение от dpenov »

Драгомир написа: 05.08.2024, 00:13:48 Единствения недостатък е, че е много шумна
... и тежка. Като сипеш вода в контейнера и сигурно става 12 кила.
@pavel31, Преди месец купихме такава и става за освежаване. Пробвах я на диван, столове, матрак. На колата още не съм, макар, че това беше една от целите поради, която я купихме. Хубавото на тези прахосмукачки, е че можеш да не ползваш торбички или сух контейнер, а да сипеш вода за филтър. Кажи речи по този начин няма прахоляци и прочие, а и можеш да капнеш омекотител в контейнера и от "ауспуха" да излиза свежа миризма. Това го казвам в случай, че трябва да обеждаваш жената [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
joro_kem

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia I Tour 1.9 TDI Octavia III FL 2.0 TDI

Мнение от joro_kem »

Драгомир написа: 05.08.2024, 00:13:48 ...но съм най доволен от този на Diversey - Taksi Tapi Extract
а откъде го купуваш? (може и на лично да ми пишеш, да не е реклама)
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Мнение от pavel31 »

Благодаря на всички: избора ще е между Керхер Пъззи и Лавора. Лавора определено много ми допада: ниско ниво на шум и цена, което е много важно предвид факта, че през 99% от времето този уред ще седи в мазата ... Като взема уреда ще дам съответно отзиви.
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

ViktorDunev написа: 28.07.2024, 21:20:54 Ще си поръчам следващата седмица от ЕТ един Touch Up кит.
Успя ли с това начинание?
Днес пред рампата на гаражите имаше едно кучешко Л, да го заобиколя, минах близо до вратата и докато децата подскачаха дали съм го настъпил, натиснах грешното копче и врата взе да се затваря - за щастие малък дявол. Леко дернах дясното странично огледало. Не си личи особено много, та едно такова ще ми свърши работа, поне да не ми е супер тежко на сърцето.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
ViktorDunev

Шкода Новак

Гараж: Супърб Комби L&K 2,0 TSI / 140 kW / 190 к.c.,

Мнение от ViktorDunev »

Тези Touch Up китове вършат някаква работа, не може да е перфектно, но става докато стане време за боядисване. Завел съм вече щета.

Изображение
Аватар
Nikolaycenov

Škoda Фен

Гараж: '18 Skoda Superb SportLine 2.0 TDI, DSG7, 150кс
Обратна връзка:

Мнение от Nikolaycenov »

Нова джаджа са сушене на колата след автомивка
TurboJetFan
Изображение

https://youtu.be/27aST_iqWgI?feature=shared

Супер лесно се подсушава колата особенно, ако колата е обработена с вакса или керамика.

P.s. имам един за продаване, който съм пуснал за продажба във форума.
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

Горе долу става, но не е нищо особено.
Аз ползвам духалка за листа, на ток.
Успява да изкара и най-малките и досадни капки.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Мнение от Драгомир »

@joro_kem, фирмата е Диверсистем.
Препаратът се продава в туби по 5 литра.
Аватар
odo

ŠKODA MASTER

Гараж: Х3 М40i

Мнение от odo »

Не се сещам къде ще пасне повече [smilie=music.gif]
Аватар
Stoyanov

Škoda Фен²

Гараж: Superb III, L&K, TSI 190 к.с.
BMW 3 e92, 400+ к.с.

Мнение от Stoyanov »

@YYakovliev, след силната ти препоръка и аз си купих една туба от Auto foam. Срещал съм го също по много ревюта и май всички най много него хвалят. Исках да те питам каква концентрация използваш ти?
Намеренията ми бяха да пробвам както пише на опаковката с разтвор 5% обаче никаква пяна не постигнах с IK Foamer Pro 2. В интерес на истината докато пиша това и си давам сметка, че нещо не сметнах правилно, ами съм ползвал около 2.5%. Въпреки това сега се чудя дали и 5% ще дадат хубава пяна. Бях гледал някакви хора в ютюб нещо от сорта на 20% да ползват, което ми се струва много и не знам дали не става вредно за някои компоненти и тн? Най вероятно не.
Ще си видя хубаво и дали ползвам правилния накрайник на тоя моя ръчния пянообразувател, че нещо хич не съм доволен от него.
Изображение
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

А изми ли колата или само пробва как разпенва? Защото аз чакам 1л touchless и четох, че не разпенва като пяна за Instagram, но по никакъв начин не влошава измиващите свойства. Даже някои го ползват в обикновен спрей(пулверизатор) и имало същия измиващ ефект.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
skodko

Ретро Škoda

Гараж: Skoda 120 L/ Skoda Fabia 1.2 HTP/ BMW E28 520I
Обратна връзка:

Мнение от skodko »

Само за инфо auto foam не е от най-пенливите препарати. Това не значи, че не върши работа, даже напротив. Touchless е доста по-пенлив.
Белята каза: Айде бягай, че ми писна от тебе! Никой не ти чете суперлативите, работнико на ЕТ!
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”