Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Reingar

Škoda Фен²

Поддръжка на автомобила. Препарати за почистване и освежаване на екстериор и интериор

Мнение от Reingar »

Когато е много мръсна, първо я изплаквам и после с пяната за предизмиване. Не е имало път да не измие. Особено, когато се е налепила с мушици.
Само с пяна, не падат всички. Ползвам съм доста неща на пазара, Bilt Hamber е хубав продукт.
Често го нямат наличен. За година, 10 литра за една кола горе долу ми стига. При средно миене веднъж в седмицата, или по-често. Гледам на всеки един резервоар гориво да я мия.
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Да, даже бих казал, че дори на обща логика ми се струва странно да изпръскаш с вода първо.
Сега, има и друго, разбира се - често хората си мият колите веднага след път. Прибираш се от морето и спираш на мивката до Практикер - тогава със сигурност е по-добре да се полее колата, за да не дръпнат нажежените панели веднага пяната и да останат петна.

@YYakovliev, благодаря за изчерпателното мнение. Писах на момчетата, дали случайно нямат 1L, понеже аз си мия колата по-рядко, но като цял съм се навил на сменя. Между другото, от теб научих "хака" с IK Foam 12 и компресора и става идеално :)
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

Някой да има представа нещо такова как може да се изкара? Подозирам, че е смола и пробвах с обезмаслител ама не стана. На една мивка се кълнат, че е "проникнало" в боята и не може да излезе вече.

Изображение
Аватар
slavikatsarov

Škoda Фен

Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 h.p. 4x4 2019
Skoda Rapid 1.6 TDI 90/150 h.p. 2014

Мнение от slavikatsarov »

Ако си сигурен,че е смола може да пробваш с няколко капки олио. Доста често ми се е налагало по този начин да отстранявам смола по този начин.
Аватар
marcas

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb III L&K 272 PS, 7 DSG

Мнение от marcas »

Не съм сигурен, че е смола, мисля, че така дойде колата. И се чудя дали да не я закарам някъде ама викам първо тук да питам. :)
vilgeorgiev

Шкода Новак

Мнение от vilgeorgiev »

Като го гледаш наживо, изглежда ли като част от петното да е на по-ниско ниво от лака? На мен ми прилича на дълго непочистена "цвъчка" от някое птиче. Направо разяждат, ако се застоят дълго.
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

Не е смола, а е увреден лака. 50:50 дали ще се оправи само с паста, или боядисване.
Аватар
ViktorDunev

Шкода Новак

Гараж: Супърб Комби L&K 2,0 TSI / 140 kW / 190 к.c.,

Мнение от ViktorDunev »

Днес след баня се натъкнах на неприятна гледка, явно някои ме е задрал с нещо, но как !? [smilie=pardon.gif]
Ще си поръчам следващата седмица от ЕТ един Touch Up кит.

ИзображениеИзображение
Аватар
Tuscany

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI, 280hp

Мнение от Tuscany »

Ще чакам отзиви, моля, защото и аз при миенето онзи ден намерих нови удари от камъчета по предницата, тоя път по капака.
Current: Skoda Superb III Combi Facelift L&K, 2.0 TSI 280hp - 2024г
Ex: Opel Insignia A Sports Tourer FL 2.0 TDI Automatic 170hp - 2016г
Ex: Opel Vectra C FL 2.2 Direct Automatic 150hp - 2008г
Ex: Audi A6 Avant C4 Quattro 2.5 TDI 140hp - 1996г
Аватар
bobrock

Škoda Фен

Гараж: Superb Combi MK3 FL L&K 2.0 TSI/140 kW/DSG7

Мнение от bobrock »

Здравейте,
Моля за съвет за кожен салон на Супърб- коняк на месец и половина, какво е препоръчително да бъде третиран с цел: предпазване ? Или е още нов и му е рано за подхранване ? Замърсявания няма засега :)
Superb Combi MK3 FL L&K 2.0 TSI/140 kW/DSG7
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Гараж: Skoda Kodiaq 190 TDI 4x4

Мнение от pavel31 »

pavel31 написа: 09.07.2024, 20:00:54 Водоотблъскването ще го видим като почне да вали из Варна :) Поздрави!
Показвам как изглежда колата след дъжд и има няма месец след обработката. Препарата е CarPro Reload 2.0
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Мнение от pavel31 »

Здравейте колеги,
Бихте ли ми препоръчали екстрактор по възможно на марката: Керхер. Бюджета ми е 1000-1500 лева (+- 200/300 лева, но подозирам, че хубавите опции са основно +). Ще се използва за вкъщи и по автомобилите. Малко съм объркан от всички възможности, но не ми е важно да пръска препарат. Мога да го пръскам отделно.
Благодаря!
Ride as much or as little, as long or as short as you feel. But ride. - Eddy Merckx
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

Lavor gbp 20 pro.
Защо точно Керхер?

https://global-cleanbg.com/mobile/produ ... 4&langId=0

Или това ако бюджета е решен да е твърдо 1.7к.

Но, по описанието аз бих взел лавора.
Имам такъв, и го ползвам по същия описан начин.
Аватар
pavel31

Škoda Ludicrous

Мнение от pavel31 »

@Reingar, ще ти отговоря на чист български език: "ба ли мааму" lol Хвалят я марката, имам няколко уреда на тази марка, ок е. Но да ти отговоря на въпроса коркетно: не робувам на марки. Искам да ми върши работа и да е добра машината.
Reingar

Škoda Фен²

Мнение от Reingar »

Керхер е хубава марка, но да не и опираш до сервиза. О пръстени за стотинки, 25лв ми взеха.
На парочисчката, дето струваше 400лв, 200лв за едната приставка. Даже и в гаранция не я признаваха.
Екстракторите и ги правят Лавор.
Моят го ползвам по абсолютно същия начин, няколко човека съм и го препоръчал, и са много доволни.
Виж го и него. Не пречи.
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”