Съвет за отстраняване на драскотини по задната броня

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
nasmen

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 2 Combi 1.9 TDI 105 HP PD BKC

Мнение от nasmen »

Здравейте, днес на прибиране от работа в трафика един дядо ми забърса задната броня в опит да се престрои в съседната лента. ИзображениеИзображениеИзображение
Само мигаше на парцали и викаше ,,Нищо ти няма на колата'' . Пуснах го да си върви, защото не ми се разправяше( може и да съм сгрешил, но вече е минало).
Дайте акъл какво мога да направя, че не ми се е налагало досега да отстранявам такива драскотини.
Ще стане ли със по-специални препарати и ако някой знае фирма в Пловдив, към която да се обърна.
Благодаря на отзовалите се!
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Мнение от Мичев »

Трябвало е да подпишете по един двустранен протокол и да вземеш някой лев с който да си помогнеш при отстраняването на щетата.
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

Каско имаш ли?
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
nasmen

Škoda Фен

Мнение от nasmen »

Pijomir написа: 20.06.2023, 19:33:45 Каско имаш ли?
Нямам Каско и ще се оправям някакси.
Мичев написа: 20.06.2023, 19:20:25 Трябвало е да подпишете по един двустранен протокол и да вземеш някой лев с който да си помогнеш при отстраняването на щетата.
Да, така е, ама беше адски трафик и на светофар и не ми се видя много сериозно.
Ще опитам да я почистя, за да видя какви са щетите и ще кача снимки допълнително.
Аватар
igeorgiev82

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 1.4TSI DSG-BLUE MAGIC

Мнение от igeorgiev82 »

Таз черната деруга ще излезе с мокра кърпа [smilie=sarcastic.gif]
Пробвай и с пастиране.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Мнение от smoke »

nasmen написа: 20.06.2023, 18:50:57 Пуснах го да си върви, защото не ми се разправяше( може и да съм сгрешил, но вече е минало).
Правилно си постъпил. Нямаш си на идея възрастните хора колко се притесняват от такива неща и колко щеше да го преживява чичото, ако ти беше викнал КАТ или ако го беше назорил да поема отговорност и да пише протокол. Приеми, че си свършил едно добро дело като си го изпратил да си ходи без да му предизвикваш допълнителен стрес.
ABBC3_OFFTOPIC
Баща ми (на 80+ години, бивш МВР-ец, полковник!) го бяха снимали с камера близо до село, с 91 км/ч при ограничение 60 км/ч :) Леле като се притесни - "Ама ще ходя аз да се разправям!". "Абе за какво ще се разправяш бе, татко?". "Не, ще ходя аз да се разправям!". Естествено, че не ходи никъде, но после цяла седмица все за глобата от 300 лв (намалена на 210 лв) повдигаше въпрос и за това как ако бил с 1 км/ч по-малко, глобата щяла да е само 100 лв :) И искаше насред Covid-епидемията да ходи да се реди да плаща на гише. Естествено, че не го пуснах да ходи никъде, платихме онлайн с дебитната му карта и той се успокои.

Наскоро пък тръгнал до съседното село да купува мляко. Преди моста на Янтра-ривър между двете села седели две млади момчета полицаи, а той без колан минал с Кашкая, те не го спрели. После на връщане, хем знае че те са там, пак бил без колан (!!!), този път го спрели. Бил и без документи (!!!) - с обяснение пред мен, че документи не му трябвали там, понеже той си бил на село, демек у дома си е :))) И момчетата полицаи му написали фиш за 10 лева! И баща ми пак газиран и пак го преживява - защо го били глобили, разбираш ли! Аз се чудех да плача ли, да се смея ли. И му обяснявам - "Абе, татко, момчетата полицаи са ти написали абсолютно минимална възможна глоба. Хем отчитат, че са свършили работа - стояли са там и са проверявали, намерили са нарушители и са ги глобили, хем с уважение към възрастта ти са ти сложили абсолютно символична глоба".

Така че ти, nasmen, много добре си направил, че не си притеснил допълнително чичото.
---
nasmen написа: 20.06.2023, 19:49:02 Ще опитам да я почистя, за да видя какви са щетите
Черното от боята на другата кола ще се махне и почти няма да има следи там, но охлузеният лак горе (бялото охлузено) няма да може да се заличи. Нека не ти пука!
Аватар
nasmen

Škoda Фен

Мнение от nasmen »

smoke написа: 20.06.2023, 21:14:09 Правилно си постъпил. Нямаш си на идея възрастните хора колко се притесняват от такива неща и колко щеше да го преживява чичото, ако ти беше викнал КАТ или ако го беше назорил да поема отговорност и да пише протокол. Приеми, че си свършил едно добро дело като си го изпратил да си ходи без да му предизвикваш допълнителен стрес.
Това ми беше идеята ( баща ми е в подобна възраст)
Пари се изкарват :)
Ще дам допълнително инфо за процедурата по отстраняването на проблема.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

С пастиране повечето ще се заличи, ще остане само ако има дълбоки нарези в лака/боята. Даже може сам да си го направиш.
Аватар
intense

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3 FL 1.8 TSI DSG

Мнение от intense »

Хубаво, че не им създавате главоболие на възрастните, ама утре да не ви засекат някъде и да стане голямата беля.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Мнение от tuningmania »

До @nasmen - Човек, ходи да им напазаруваш на възрастните, пренеси им чантите, пропусни ги на опашката, закарай ги до където трябва, разходи им Кучето но не ги оставяй да ни бутат по Пътищата. Днес е броня, Утре може да е Човек..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
nasmen

Škoda Фен

Мнение от nasmen »

Здравейте, както обещах, пускам снимки преди и след Изображение
Изображение
Не излезе с мокри кърпички, а памучно парцалче с WD 40. [smilie=yahoo.gif]
Останаха две драскотини, но ще ги мисля по нататък.
Благодаря за мненията!
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

Хубава работа! ;)
На черната лайстна не знам, но на калника с едно пастиране може и да изчезне, пробвай.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”