nasmen написа: 20.06.2023, 18:50:57
Пуснах го да си върви, защото не ми се разправяше( може и да съм сгрешил, но вече е минало).
Правилно си постъпил. Нямаш си на идея възрастните хора колко се притесняват от такива неща и колко щеше да го преживява чичото, ако ти беше викнал КАТ или ако го беше назорил да поема отговорност и да пише протокол. Приеми, че си свършил едно добро дело като си го изпратил да си ходи без да му предизвикваш допълнителен стрес.
ABBC3_OFFTOPIC
Баща ми (на 80+ години, бивш МВР-ец, полковник!) го бяха снимали с камера близо до село, с 91 км/ч при ограничение 60 км/ч :) Леле като се притесни - "Ама ще ходя аз да се разправям!". "Абе за какво ще се разправяш бе, татко?". "Не, ще ходя аз да се разправям!". Естествено, че не ходи никъде, но после цяла седмица все за глобата от 300 лв (намалена на 210 лв) повдигаше въпрос и за това как ако бил с 1 км/ч по-малко, глобата щяла да е само 100 лв :) И искаше насред Covid-епидемията да ходи да се реди да плаща на гише. Естествено, че не го пуснах да ходи никъде, платихме онлайн с дебитната му карта и той се успокои.
Наскоро пък тръгнал до съседното село да купува мляко. Преди моста на Янтра-ривър между двете села седели две млади момчета полицаи, а той без колан минал с Кашкая, те не го спрели. После на връщане, хем знае че те са там, пак бил без колан (!!!), този път го спрели. Бил и без документи (!!!) - с обяснение пред мен, че документи не му трябвали там, понеже той си бил на село, демек у дома си е :))) И момчетата полицаи му написали фиш за 10 лева! И баща ми пак газиран и пак го преживява - защо го били глобили, разбираш ли! Аз се чудех да плача ли, да се смея ли. И му обяснявам - "Абе, татко, момчетата полицаи са ти написали абсолютно минимална възможна глоба. Хем отчитат, че са свършили работа - стояли са там и са проверявали, намерили са нарушители и са ги глобили, хем с уважение към възрастта ти са ти сложили абсолютно символична глоба".
Така че ти, nasmen, много добре си направил, че не си притеснил допълнително чичото.
---
nasmen написа: 20.06.2023, 19:49:02
Ще опитам да я почистя, за да видя какви са щетите
Черното от боята на другата кола ще се махне и почти няма да има следи там, но охлузеният лак горе (бялото охлузено) няма да може да се заличи. Нека не ти пука!