Аз като продадох Пасата (Производство 12.2017) този Януари ми трябваше спешно нова кола и взех Спортидж Комфорт наличен. Дори не го карах, само пробвах куфарите как стават в багажника

.
Дисплеят не е уау, но върши отлична работа. Има всички системи за безопасност, което е най-важното. Предните седалки са малко дървени, вярно е, иначе на задните облегалки се регулира наклонът и има равен под. Динамиката е задоволителна, а разходът-приличен. Като возия мога да сравнявам О3 фейслифт нова, Пасат 8 и Спортидж. Между О3 и Пасата според мен всичко е в полза на Пасата и то с много. Изненадващо обаче Спортиджа вози много по-добре от Пасата в града (особено на павета и неравности), също и през Петрохан (тук е по-субективно). Пасатът има леко предимство на хубав път с висока скорост, макар Спортиджът да има изненадващо добър комфорт до 160км/ч. (не съм го карал с повече).
Ако пак трябва да купувам и има наличен, отново бих взел Спортидж. Ако има налични алтернативи, не знам-трябва да се прецени.
Отначало трудно преглътнах дизайна, но свикнах. Вътре е ОК, нищо азиатско бих казал. Иначе с огненото оранжево много се връзва.
Да кажа и за фаровете-индиректният ЛЕД макар и базов свети отлично (много по-добре от този при О3 Вижън). На Пасата бяха халогени и база за сравнение няма. Автоматичните дълги работят също на ниво.
При близки условия (цена, оборудване, клас, срок за доставка и пр.) винаги бих предпочел Шкода или Фолксваген пред всяка друга. Просто харесвам дизайна и как е организирана технологията, макар возията да куца понякога.