Шум от задна врата
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
VBorisov83
Шум от задна врата
Здравейте колеги, проблема е следния, Октавия 2, 2006г., има шум от вятъра от задна дясна врата при скорост след 80км/ч.
- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Шум от задна врата
Лоша работа. И?VBorisov83 написа: 11.05.2023, 17:34:05 има шум от вятъра от задна дясна врата при скорост след 80км/ч
-
VBorisov83
Шум от задна врата
Ами не откривам от къде идва, ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да сподели решение
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Шум от задна врата
Уплътнение...?
- Taratajki
Шум от задна врата
Някаква предистория има ли? Изведнъж ли стана? Има ли удар колата? Някакви мерки предприемал ли сте?
Аз имах такъв проблем с Октавия 1.Реших го, като смених колата.
Аз имах такъв проблем с Октавия 1.Реших го, като смених колата.
-
VBorisov83
Шум от задна врата
Така я купих, не знам предисторията
- Taratajki
Шум от задна врата
Е, значи всичко е възможно ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Смени уплътненията като начало. Или погледни, дали всички фуги са еднакви, след като я затвориш. Може да има проблем с бравата също. Нвкой тенекиджия, ако знаеш, може да ти помогне.
Смени уплътненията като начало. Или погледни, дали всички фуги са еднакви, след като я затвориш. Може да има проблем с бравата също. Нвкой тенекиджия, ако знаеш, може да ти помогне.
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Шум от задна врата
На служебната кола се беше отлепило уплътнението на вратата и правеше така.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
VBorisov83
Шум от задна врата
Минах цялото уплътнение на вратата със силикон, но не става.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Шум от задна врата
Потърси из темите. Мисля, че имаше някъде писано за това. Ако не се лъжа, ставаше дума за уплътнението на малкия неотваряем прозорец...
-
Cepheus
- Гараж: Шкода Октавия 2, 2005, 1.9 TDI
Шум от задна врата
И аз го имам същия проблем,пробвах абсолютно всичко и нищо не става
-
VBorisov83
Шум от задна врата
Не е възможно да няма решение
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Шум от задна врата
При мен също има такъв шум. Първоначално се усещаше от дясната задна врата, в горния ѝ заден край. По-късно започна да шуми и отзад - от капака на багажника, там след време дори започна леко да влиза и да се стича отнякъде вода при продължителен дъжд. Казвам отнякъде, тъй като не стана ясно откъде точно. Смених гуменото уплътнение на багажника (което се беше посплескало тук-там с годините) и влизането на вода престана, намали се и шумът, но явно има проблем и при задната дясна врата. Колата ми е стара и шумът не ме дразни чак толкова, че да се занимавам с вратата. Там, обаче, смяната на гуменото уплътнение няма да е толкова просто (сваляш и слагаш) като на багажника, а доколкото виждам, ще изисква отлепяне/почистване/залепяне.
Последно промяна от smoke на 12.05.2023, 10:12:43, променено общо 1 път.
- dimibo
- Гараж: Супърб 2, 2.0 TDI
Октавия 2, 1.9 TDI
V10
Шум от задна врата
Ако колата е удряна и не е добре изправена и пет уплътнения да се сменят все едно ще е.
Günter Stg 1
- frass
- Гараж: Хипопотам Superb III Scout 2.0TDI 190HP
Шум от задна врата
Здравей, колега. Ако Октавията е хечбек, проблемът много вероятно е в неотворяемата триъгълна част на прозореца, както написа ZloQQ. Имаше тема за това, но не я намирам. Облепяш от външната страна с хартиено тиксо трите страни на стъклото една по една, след всяко облепяне тестваш дали при висока скорост е изчезнал звука. При мен проблема беше в предната част на прозореца, между уплътнението и рамката на вратата, а не между стъклото и уплътнението. Разглобих кората на вратата и леко разхлабих триъгълната част на прозореца от рамката, уплътних проблемния участък със силикон (беше някакъв санитарен прозрачен, водоустойчив и с UV защита, май за аквариуми го дават) и шумът изчезна. Други колеги писаха, че не е нужно да се разглобява кората и прозореца, а силикона се нанася с клечка за зъби или нещо друго и тънко. Ако ще разглобяваш прозореца, има един болт във вратата, който държи рамката която разделя отваряемата от неотваряемата част на прозореца, ако падне вътре във вратата е голяма забава ваденето му. Опитай първо без разглобяване.