Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Забелязаъл съм го, че при мен го прави в Турция и Сърбия поради незнайни причини и като излезна извън пътя и картата на навигацията не разбира къде съм. Ама уж знаците са отделна камера та нямам си и на идея каква е закономерността.
Изхождайки изцяло от това, какво е изписано в съобщението... Това е знак, изобразеното ограничение на който може да се променя в зависимост от пътната обстановка. Има доста такива знаци в интерес на истината из други държави. Например ограниченията в тунели. Знаците се контролират дистанционно и може да се променят показанията им. Минавал съм през проходи, където зимата важи различно ограничение на скоростта и знака показва съответното такова за сезона в който се намира в момента.
Вероятно камерата е засекла такъв знак и показва настоящата стойност. Поне това изписва...
"Бъг" в навигацията "оправя се сам". Преди 3 - 4 седмици ми се случи подобно нещо. При мен взима информация и от навигацията. Първо ми изкара съобщение, че не е активно разпознаването на знаците. По едно време се появиха знаците, но не отговаряха на тези на пътя. Бях на магистрала, а показваше ограничения от 30 или 50 км/ч. Проверих навигацията и през целия път от София до Плевен си ме движеше на произволен принцип из София. След престой от около 2 - 3 часа навигацията и разпознаването на знаци се върнаха (може да са биЛе за гъби .
Като казва @edinichensluchai, В Турция не ги разпознава. Още с влизането изкарва съобщение, че системата не се поддържа за тази държава (може да е нещо с пакетите за данни) - навигацията си работи коректно. В Сърбия и Македония нямам проблеми с разпознаването на знаци и с позиционирането на навигацията. За останалата Европа също нямам проблеми.
Мойта постоянно ми дава местоположение с 20-30 км рзлика най вероятно има проблем със самия GPS едва ли с някакъв ъпдейт на фърмуер или нещо би се оправило това нещо
И при мен се случи същото, започна да не отчита правилно знаците, както и има много голямо разминаване в навигацата. Понякога показва, правилно, но при пътуване, отново навигацията е на друга планета. Някой да е успял да реши проблема?