Какъв да е проблема тук

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2013г. до днес
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
nike_bg

Шкода Новак

Какъв да е проблема тук

Мнение от nike_bg »

Изображение
Освен това чистачката на задното стъкло отказа предните си работат
edinichensluchai

Škoda Фен²

Гараж: 2018 Skoda Superb 3 L&K 2.0 TDI 150 hp 7DSG

Какъв да е проблема тук

Мнение от edinichensluchai »

Забелязаъл съм го, че при мен го прави в Турция и Сърбия поради незнайни причини и като излезна извън пътя и картата на навигацията не разбира къде съм. Ама уж знаците са отделна камера та нямам си и на идея каква е закономерността.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Какъв да е проблема тук

Мнение от zloQQ »

Изхождайки изцяло от това, какво е изписано в съобщението... Това е знак, изобразеното ограничение на който може да се променя в зависимост от пътната обстановка. Има доста такива знаци в интерес на истината из други държави. Например ограниченията в тунели. Знаците се контролират дистанционно и може да се променят показанията им. Минавал съм през проходи, където зимата важи различно ограничение на скоростта и знака показва съответното такова за сезона в който се намира в момента.
Вероятно камерата е засекла такъв знак и показва настоящата стойност. Поне това изписва...
nike_bg

Шкода Новак

Какъв да е проблема тук

Мнение от nike_bg »

Другото което се случва е, че навигацията не показва правилно местоположение
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Какъв да е проблема тук

Мнение от kolyo b8 »

"Бъг" в навигацията "оправя се сам". Преди 3 - 4 седмици ми се случи подобно нещо. При мен взима информация и от навигацията. Първо ми изкара съобщение, че не е активно разпознаването на знаците. По едно време се появиха знаците, но не отговаряха на тези на пътя. Бях на магистрала, а показваше ограничения от 30 или 50 км/ч. Проверих навигацията и през целия път от София до Плевен си ме движеше на произволен принцип из София. След престой от около 2 - 3 часа навигацията и разпознаването на знаци се върнаха (може да са биЛе за гъби ;).
Като казва @edinichensluchai, В Турция не ги разпознава. Още с влизането изкарва съобщение, че системата не се поддържа за тази държава (може да е нещо с пакетите за данни) - навигацията си работи коректно. В Сърбия и Македония нямам проблеми с разпознаването на знаци и с позиционирането на навигацията. За останалата Европа също нямам проблеми.
nike_bg

Шкода Новак

Какъв да е проблема тук

Мнение от nike_bg »

Мойта постоянно ми дава местоположение с 20-30 км рзлика най вероятно има проблем със самия GPS едва ли с някакъв ъпдейт на фърмуер или нещо би се оправило това нещо
Аватар
Devilwish

Шкода Новак

Гараж: SEAT LEON FR 1P 2.0 TFSI STAGE 2
SKODA OCTAVIA III 2.0 TDI DSG

Какъв да е проблема тук

Мнение от Devilwish »

И при мен се случи същото, започна да не отчита правилно знаците, както и има много голямо разминаване в навигацата. Понякога показва, правилно, но при пътуване, отново навигацията е на друга планета. Някой да е успял да реши проблема?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Какъв да е проблема тук

Мнение от Цецо75 »

Аз ви се чудя, как имате нерви да се разправяте със заводската навигация. Нема такова безполезно дърво. [smilie=ireful1.gif]
Бееееее.....
Аватар
zalmaneca

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL 2.0 TSI 265hp '25
ex Superb 3 FL L&K 2.0 TDI 190hp '20
ex Opel Astra GTC 1.9 150hp+ '08
ex Peugeot 206 1.4 75hp '00
ex Renault 11 1.7 90hp '87

Какъв да е проблема тук

Мнение от zalmaneca »

Мен ме е изкарвала и на -900м [smilie=sarcastic.gif]
Чат-пат спира да работи и на супърба. [smilie=sarcastic.gif]
peyopetrishki

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp

Какъв да е проблема тук

Мнение от peyopetrishki »

Абсолютно на всяко пътуване ми го даваше на пасата в един конкретен участък между Бургас и Равда.

Нещо от маркировката е според мен. Мисля, че сега на аудито пак ми го показва в същия участък.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia III”