Дайте кординати ...tuningmania написа: 02.09.2022, 12:40:09 До @ dannyvrs - Ходи до @ bega4kata - не е известно да хапе![]()
Силов тунинг на Октавия 2 Скаут
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
dannyvrs
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Изображение
Günter Сервиз - Варна (Самуил Копринков - тел: 0896670196):
Автосервиз и тунинг решения.
ОТСТЪПКА ЗА ЧЛЕНОВЕ НА ШКОДА ФОРУМ - БЪЛГАРИЯ:
Безплатна диагностика и преглед на автомобила
- uboy
- Гараж: O1 FL AGR 4x4
O2 FL BMM 4x4
S2 BMP
Интервсно на къде ще се рязвият нвщата
Аз също съм с бмм и 4х4.
Страбно е, че казваш, че не я усещаш така мощна. Точно на късите скорсти (2ра и 3та) трябва да я усещаш доста по-добре от преднячката ти, защото имаш много по-добро сцепление. Загубите на 4-ката се усещат в доускорение на виско скорост. В градски условия бмм с ремап трябва да пръсва. Турбинката на тази кола до колкото знам носи на бой и има хубав ресурс за ремап и ми става странно от думите ти, че не я усещаш така силна. Ако искаш да я дозасилиш още малко без да влизаш в големк преправяния @bega4kata ти каза каза - турбо от 170кс. Там нещата май бяха плъг едн плей и с ремапче ще чукнеш 200кс.
Иначе на този етап съм объркан наистина от обясненията ти. Хем си доволен много от мапера, хем комата не я усещаш така пъргава..
Та… или не е пъргавя заради мапера или имаш проблем и мапера не го е хванал преди да мапва.
Успеха и ще следя за развитие, че и на мен ми се въртят разни неща в главата.
Аз също съм с бмм и 4х4.
Страбно е, че казваш, че не я усещаш така мощна. Точно на късите скорсти (2ра и 3та) трябва да я усещаш доста по-добре от преднячката ти, защото имаш много по-добро сцепление. Загубите на 4-ката се усещат в доускорение на виско скорост. В градски условия бмм с ремап трябва да пръсва. Турбинката на тази кола до колкото знам носи на бой и има хубав ресурс за ремап и ми става странно от думите ти, че не я усещаш така силна. Ако искаш да я дозасилиш още малко без да влизаш в големк преправяния @bega4kata ти каза каза - турбо от 170кс. Там нещата май бяха плъг едн плей и с ремапче ще чукнеш 200кс.
Иначе на този етап съм объркан наистина от обясненията ти. Хем си доволен много от мапера, хем комата не я усещаш така пъргава..
Та… или не е пъргавя заради мапера или имаш проблем и мапера не го е хванал преди да мапва.
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Той е доволен ,защото е казал ,че иска малко да е засили, а не на макс. Но той не знае ,че макса му е 10к.с и сега я е вдигнал 5uboy написа: 03.09.2022, 00:14:05 Хем си доволен много от мапера, хем комата не я усещаш така пъргава
-
dannyvrs
Мапера я е направил както съм му казал въпроса е че не ми харесва ( може още ) и се чудя дали евентуално да я надуе повече или да слагаме допълнителни доработки. Взеха тука да си изразяват мнение кое колко вървяло пък аз не я чувствам така колатаuboy написа: 03.09.2022, 00:14:05 Интервсно на къде ще се рязвият нвщата
Аз също съм с бмм и 4х4.
според мене трябва да е поне 180-200 кс за да кажа че върви добре тя е с 17 на 225
май ще сложа турбо от 170 коня хибридно и ще я ремапнем наново без други доработки ако дадът и номер на bega4kata ще го питам да поеме проекта
ще те държа в течение
-
dannyvrs
Ако макса е 10 коня защо всеки ми обяснява горе че ремапнато бмм било много добре без доработкиSilverBullet написа: 03.09.2022, 13:02:29Той е доволен ,защото е казал ,че иска малко да е засили, а не на макс. Но той не знае ,че макса му е 10к.с и сега я е вдигнал 5uboy написа: 03.09.2022, 00:14:05 Хем си доволен много от мапера, хем комата не я усещаш така пъргава![]()
аз за 10 коня няма да я чипосвам ще си я остая заводска
иначе тия 5 коня дето викаш ги изкарах само като изтърбуших гърнетата ама аз не разбирам ти ще кажеш
-
peyopetrishki
- Гараж: Skoda Octavia 3 1.8TSI st.3 320hp
ex. Audi A4 B9 2.0TSI st.1 320hp
ex. VW Passat B8 2.0 biTDI st.1 300hp
ex. Skoda Octavia 2 VRS 2.0TFSI st. 1 240hp
ex. Audi A4 B6 1.8T 150hp
Как върви колата и как реагира на педала на газта може да се контролира от мапера и без да се надува повече турбото. Въобще това, което ти искаш "да се изстрелва" според мен може лесно да се постигне с корекция на картата без въобще да се вдига налягане или да се сменя турбо.
It's not about the car you drive, it's about the way you drive it.
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Макса на мапера ,който е правил колата е 10 коня. Ако я направи някой ,който разбира ,ше исзкара едни 30тина коня и ,ще стане супер
-
dannyvrs
Ъпдейт отидохме при друг мапер Едно момче от ямбол и колата се държи както трябва вече Ще спестя коментарите на Мапера Относно предните настроики
Няма да слагам друга турбина за сега колата си върви мн добре и градско и извън градско
Благодаря на всички отзовали се
Няма да слагам друга турбина за сега колата си върви мн добре и градско и извън градско
Благодаря на всички отзовали се