Силов тунинг на Октавия 2 Скаут
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
dannyvrs
Здравейте потърсих подобна тема , но не намерих и се извинявам ако вече има такава
Посъветвайте ме за силов тунинг на Шкода октавия 2 скаут 2.0 дизел БММ мотор 8 клапановия
за момента имам лек ремап от майстор в софия като не сме правили нищо интересно щото колата е смейна и се кара и от жената (по мое искане )
Колата се кара 70% градско за момента и ми се вижда леко мудна . Имам 1.9 пд 105к Хечбек шкода пак с ремап и я усещам много по пъргава ( и си похарчва повече де ) Скаута няма пикове върви си равномерно във ниски и високи и нямам забележки , но зарди 4х4 ми се струва че развърта по мудно
Фен съм на разумния тунинг а не просто да надуеме сичко на макс и да кажем че върви ..
мисля си да сменим турбината и кулера и да я пипнем малко в ниските .
Каква по голяма турбина може да се сложи (какъв номер , от кой мотор примерно ) ?
Дайте да разчплиме малко темата ако някои вече е правил нещо подобно ще съм благодарен да сподели мнение
Благодаря предврително !!
Посъветвайте ме за силов тунинг на Шкода октавия 2 скаут 2.0 дизел БММ мотор 8 клапановия
за момента имам лек ремап от майстор в софия като не сме правили нищо интересно щото колата е смейна и се кара и от жената (по мое искане )
Колата се кара 70% градско за момента и ми се вижда леко мудна . Имам 1.9 пд 105к Хечбек шкода пак с ремап и я усещам много по пъргава ( и си похарчва повече де ) Скаута няма пикове върви си равномерно във ниски и високи и нямам забележки , но зарди 4х4 ми се струва че развърта по мудно
Фен съм на разумния тунинг а не просто да надуеме сичко на макс и да кажем че върви ..
мисля си да сменим турбината и кулера и да я пипнем малко в ниските .
Каква по голяма турбина може да се сложи (какъв номер , от кой мотор примерно ) ?
Дайте да разчплиме малко темата ако някои вече е правил нещо подобно ще съм благодарен да сподели мнение
Благодаря предврително !!
- Пешо - Щангата
- Гараж: Ex О1 TDI 4х4
Погледни във форума проектите! Моят съвет е да сложиш гт1756вк от 2.7тди ауди - развърта се още в ниските, а си бута и във високите. Макса му е около 230 кс.
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Колко лек е тоя ремап? Тоя мотор е 140 кс, PD с хубава динамика, спокойно със сейфти ремап може да стигнеш до 170-180 кс. Какво повече ти е нужно от тая кола? За повече коне ще дадеш толкова пари, колкото за колата не можеш да вземеш. Ти си знаеш, успех в начинанието.
-
dannyvrs
140.пд е но зарди 4х4 ми се усеща по слабо пример
Братовчед ми с Субаро срт 4х4 на 300коня + докато не се развърти на високите се едно не върви
а само на предно не си иска гумите
чувството на изтрелване липсва
колата трябва да е към 160 коня + за сега
но с по добра турбина и ако дигнем леко налягането си мисля че ще бъде точно .. все пак 200 реални кончета зарди турбото и ремапа колата ще се чувства съвсем различно
не намерих такива проекти на БММ ако някои знае да даде линк ..
ше питам за тая турбина от 2.7 и евентуално с по голямо кулерче щото си мисля че ще загрява ако сменя само турбото
не вярвам да излезне торба пари
не знам само дали трябва да се пренапасва или ще си паснат отворорите
Поздрави
Братовчед ми с Субаро срт 4х4 на 300коня + докато не се развърти на високите се едно не върви
а само на предно не си иска гумите
чувството на изтрелване липсва
колата трябва да е към 160 коня + за сега
но с по добра турбина и ако дигнем леко налягането си мисля че ще бъде точно .. все пак 200 реални кончета зарди турбото и ремапа колата ще се чувства съвсем различно
не намерих такива проекти на БММ ако някои знае да даде линк ..
ше питам за тая турбина от 2.7 и евентуално с по голямо кулерче щото си мисля че ще загрява ако сменя само турбото
не вярвам да излезне торба пари
не знам само дали трябва да се пренапасва или ще си паснат отворорите
Поздрави
- Пешо - Щангата
- Гараж: Ex О1 TDI 4х4
"Отворорите" ще паснат, само ако ползваш хибридно турбо, на база на твоето, или от 2.0тди 170 кс.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
dannyvrs, Ти колега май си по-скоро за РС ,отколкото Скаут.Казвам го защото ако я засилиш прекалено тази кола ,ще трябва да смениш и окачването с по-ниско ,че и физиката си оказва влияние.Кутията и нея е добре да й прецениш възможностите ,особено ако е ръчна
И не знам ,какво не ти харесва в развъртането на Скаута при положение,че и скоростите са му по-къси ,пък и BMM- a съм го пробвал и си е съвсем приличен ,дори и без да е ремапнат..
Последно промяна от zar на 31.08.2022, 23:44:35, променено общо 2 пъти.
Dieselgate Team member
- deniz8912
- Гараж: Skoda Octavia 2 FL vRS 2.0 TDI CEGA 6manual
Ex ....Skoda YETI AMBITION 4X4
1.8 TSI 160к.с. - Обратна връзка:
Колега щом жената я кара тая кола според мен ще си прахосаш парите, освен ако не е автомобилна маниачка като нас мъжете. ![pleasantry [smilie=pleasantry.gif]](./images/smilies/pleasantry.gif)
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Турбо от 170 помпа дюза. Средна част с геометрията като вариянт
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
nikolay_ss
Като сложиш по-голяма турбина, нали се сещаш, че ще тръгва още по-късно.
Не казваш при кого си правил ремап, но според мен не ти е настроена колата щом казваш, че е мудна. Сегашната ти турбина може да се развърта от доста ниски обороти, просто отиди при някого който се е доказал - да ти я настрои както трябва.
-
dannyvrs
Здравей колега ремап съм правил при един от най добрите и съм го написал майстор в софия
Аз му казах че колата е семейна и не искам нищо фрапиращо .. тя е така вероятно защото аз съм казал да е настроена така .. не че не върви не ме разбираи погрешно и не се оплаквам просто се чудя един евентуален проект кое и как колко ще струва
Благодаря ти за мнението много е верятно да запазим тази турбина и да направиме едно хибридно и да я настроиме за в ниските ..
колата върви идеално просто за градко ми е малко по мудна а за момента цъка много градско
няма невъзможни неща и съм мн благодарен на Пепи как я е настроил .. са че мене ме сърби вече е друга работа
Благодаря
Аз му казах че колата е семейна и не искам нищо фрапиращо .. тя е така вероятно защото аз съм казал да е настроена така .. не че не върви не ме разбираи погрешно и не се оплаквам просто се чудя един евентуален проект кое и как колко ще струва
Благодаря ти за мнението много е верятно да запазим тази турбина и да направиме едно хибридно и да я настроиме за в ниските ..
колата върви идеално просто за градко ми е малко по мудна а за момента цъка много градско
няма невъзможни неща и съм мн благодарен на Пепи как я е настроил .. са че мене ме сърби вече е друга работа
Благодаря
- SilverBullet
- Гараж: Skoda Octavia Estate SCOUT MK3 1.8TSI DSG 4X4 STAGE 3
Fabia MK3 1.2 TSI DSG 110HP - Обратна връзка:
Аз от написаното до тук виждам, че колата може да тръгне много прилично в ниските и високите до към 170-175 к.с. с мининални инвестиции. Колегата е решил да прави проект и да набие едни пари за нещо, което ще докара едни ~25к.с. ,но с риска да тръгва малко по-късно. Без да се сърди някой, но като съм видял 5-6 коли ремапнати на мапера ти, той така си ги прави. Според мен с една настройка от някой ,който го може ,ще си повече от доволен. Освен ,ако вече не си решил да правиш проект и да даваш пари.
Последно промяна от SilverBullet на 01.09.2022, 22:55:54, променено общо 1 път.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Като е най-добрият, защо пишеш тук, а не се обърнеш пак към него? За клубния Пепи ли става дума?
-
dannyvrs
SilverBullet написа: 01.09.2022, 22:29:55 Аз от написаното до тук виждам, че колата може да тръгне много прилично в ниските и високите до към 170-175 к.с. с мининални инвестиции. Колегата е решил да прави проект и да набие едни пари за нещо, което ще докара едни ~25к.с. ,но с риска да тръгва малко по-късно. Без да се сърди някой, но като съм видял 5-6 коли ремапнати на мапера ти, той така си ги прави. Според мен с една настройка от някой ,който го може ,ще си повече от доволен. Освен ,ако вече не си решил да правиш проект и да даваш пари.
Много вероятно колега и тя си върви но градското ми се иска повече пъргъвина
Аз съм си доволвен от мапера защото той е направил това което аз съм искал аз карам колата една година и вече искам повече пъргавина
Истината е че аз си мислех че не върви зарди 4х4 .. все пак то обира малко от стартовата сила . Другата просто върти гуми и ти се струва че излита
Не знаех че с по голямо турбо ще тръгва още по късно затова се надявах някои които вече е минал по този път да обясни кое как
явно всеки просто напомпва повече и си карат така
Ще го измислим благодаря ти за мнението
-
dannyvrs
Да колега , грешката е моя щото редактирах първия пост че стана много дълъг иначе бях написал при кои е пипана и т.н.
Ами не пречи да му звънна но тъй като аз живея в сливен и той е далече
Мисля че не е лошо да имаш .. второ , трето , четвърто мнение и когато звъннеш на въпросния човек с ИСКАНИЯ (примерно) да имаш няква представа кое как ще стане .
Тъй като са масови модели мислех че вече някои е напомпал такъв с турбо и т.н. и щеше да сподели.
Все пак нали затова е форума за да се свържем и с други хора
Пример: Bega4kata преди години беше качил неговия проект на о2 пре фейс от които видях много неща и съм ги направил на мойта (старата)
Дискусиите тук не се знае как ще помогнат на някои друг за в бъдеще евентуално
Благодаря ти за мнението
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До @dannyvrs - Ходи до @bega4kata - не е известно да хапе ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.