Там само в Меден Рудник вали сняг...ЦецоNOL написа: 05.04.2022, 09:51:25 Aз даже в Бургадидас на едната кола не съм слагал Зимни гуми вече 5 сезона и изкарвам с летните.
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)
ABBC3_OFFTOPIC
VRS
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Абе не знам дали е така с малките амплитуди... В щатите, дълго време търкалях всесезонни (Мишлен и Конти) и нямаше никакви грижи. Температурите варираха от +35⁰С до -30⁰С и наистина - проблем не съм видял. Сега, зад океана, чистят до сухо! през зимата и не се гази в некви преспи от по 50 см и нагоре. Карал съм и в доста сняг също де, наистина си бяха без грижи. Дори бих казал, че се държат една идея по-добре зимата от колкото лятото. Говоря за нормална експлоатация разбира се. Зимата в Колорадо или където и да е в скалистите планини...си трябват зимни гуми. То, в тези райони има места, които се отварят за движение юли месец чак, заради снежеца! И то, ако има възможност.... ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Лошото е, че тея гуми...май ги има само в щатите. Тук не знам дали могат да се намерят.
Лошото е, че тея гуми...май ги има само в щатите. Тук не знам дали могат да се намерят.
- Архимандрит Дионисий
- Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.
Мисля, че преди години @VALDO, беше слагал всесезонни и не беше останал много очарован. При нас имаме доста голяма амплитуда на температурите и си мисля, че всесезонна гума ще работи добре март,април,октомври и ноември. През летните месеци ще и е жега и можеби това ще и скаси живота. През зимните ще и е студено и ще е на кокал и несе знае как ще се държи.
То при нас във Варна сняг несме виждали от години и може цяла година със летни да изкараме, ама като паднат температурите и стане сутрин лигаво си е голям екшън с летните все едно се кара на лед.
Аз карам 2 комплекта на различни джанти, зимните тази зима им беше 6 поредна имат още на половина граифер, но вече ги усещам, че са опечени и не държат както ми се иска. Догодина ще вземам нови. Летните сега ще карат 4 лято и още са в много добро състояние, ще видим след сезона, но можеби ще изкарат и следващото.
С всесезонните ще се спести една смяна на гуми пролет и есен, и мисля че това е единствения плюс.
То при нас във Варна сняг несме виждали от години и може цяла година със летни да изкараме, ама като паднат температурите и стане сутрин лигаво си е голям екшън с летните все едно се кара на лед.
Аз карам 2 комплекта на различни джанти, зимните тази зима им беше 6 поредна имат още на половина граифер, но вече ги усещам, че са опечени и не държат както ми се иска. Догодина ще вземам нови. Летните сега ще карат 4 лято и още са в много добро състояние, ще видим след сезона, но можеби ще изкарат и следващото.
С всесезонните ще се спести една смяна на гуми пролет и есен, и мисля че това е единствения плюс.
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
На тоз Мишлен, шарката му е като на Алпин 5,само където не се събират в средата.
Явно смеската е друга.
Аз всесезонна не бих си взел, ще предпочета по-нисък клас зимни и летни и сметката да е близка до парите за всесезонна.
Явно смеската е друга.
Аз всесезонна не бих си взел, ще предпочета по-нисък клас зимни и летни и сметката да е близка до парите за всесезонна.

- Taratajki
- Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi
Те са си добри, за това което предлагат, но не са по добри от "специализираните" според сезона гуми
Хвърли едно око, може да ти отговори на някои въпроси.
-
5rar
Всесезонната гума е малко, като с маратонките...лятото горещо, зимата на кочан ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- ЦецоNOL
- Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА - Обратна връзка:

ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
- stanley
- Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
- Обратна връзка:
Мой колега кара с предния модел и ги сменя на 3 или 4 години, не помня точно. Каза, че лятото няма проблеми, а зимата си ходи на Пампорово на ски и не е закъсвал. Каза, че зимата кара една идея по-предпазливо защото си знае, че не е е със зимни гуми. За твоя тип шофиране мисля ще е ок, поне за 3 години.
- Pijomir
- Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.
И аз за 3 години си правя сметка... Ще го помисля още.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
И аз почвам да се чудя за едни всесезонни, които да сложа на колата на жена ми - един 20 годишен Ярис, който ѝ остана наследство от тъщата и не позволява да го разкараме, и който вероятно не струва колкото новия комплект гуми. Реално зимата в повечето време стои със свален акумулатор и не се кара, а лятото прави не повече от 2-3 хил. км. Не мога да реша още дали всесезонни, които все пак да позволяват някакво каране и зимата, или само летни и да се знае, че зимата тая кола не се кара. Но пък тогава летните ще се скапват/флат-спотват от стоенето. Мисля го още... ![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
Ако се решиш на всесезонни, първо питай ЦецоNOL да ти направи цена за MAXXIS-а - много добри гуми. Октомври взех от него, само че зимни, и съм супер доволен. Прочети и в нета за тази марка гуми.
- slavkoff
- Гараж: подземен
- Обратна връзка:
Не прави компромиси ако кара колата през зимата. И ние имаме една пълнолетна микра, която взехме, когато жена ми взе книжка, за да се учи. Тази кола е още в семейството въпреки, че не се кара вече, ѝ се купуват нови зимни/летни гуми, все пак няма толкова асистенти за безопасност, и всичко се решава от контактната площ.mariyan написа: 05.04.2022, 14:03:58 едни всесезонни, които да сложа на колата на жена ми - един 20 годишен Ярис,
VRS
- mariyan
- Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG
slavkoff, в крайна сметка си прав. Да не говорим, че в случая фактора пари дори не го включвам в уравнението, а основно мързела ми и гледам да си спестя галимацията около смените. Ще ѝ сложа летни, а за зимата ще решавам дали ще се слагат зимни, ако изобщо ще я кара. ![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
Последно промяна от mariyan на 05.04.2022, 14:22:57, променено общо 1 път.
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Не намерих по-подходяща тема и за т'ва - тук ще драсна. Ако някой реши друго - да мести или трие.
Минах през Лидл и си взех стойка за гуми за крупната сума от 25 лева. Пише, че събира до 18" (225/55/18), има некви бъзикни в комолекта - манометър, тестер за дълбочина на грайфера, покривало за гумите... Моите са 225/45/17 и застанаха чудно в ъгъла на мазето

Минах през Лидл и си взех стойка за гуми за крупната сума от 25 лева. Пише, че събира до 18" (225/55/18), има некви бъзикни в комолекта - манометър, тестер за дълбочина на грайфера, покривало за гумите... Моите са 225/45/17 и застанаха чудно в ъгъла на мазето