Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Препоръки и мнения за аксесоари и поддръжка на Шкода автомобил
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Автомобилни гуми. Какви гуми монтирате на Шкодата си (зимни, летни, всесезонни гуми)

Мнение от slavkoff »

ABBC3_OFFTOPIC
ЦецоNOL написа: 05.04.2022, 09:51:25 Aз даже в Бургадидас на едната кола не съм слагал Зимни гуми вече 5 сезона и изкарвам с летните.
Там само в Меден Рудник вали сняг... [smilie=sarcastic.gif]
VRS
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Абе не знам дали е така с малките амплитуди... В щатите, дълго време търкалях всесезонни (Мишлен и Конти) и нямаше никакви грижи. Температурите варираха от +35⁰С до -30⁰С и наистина - проблем не съм видял. Сега, зад океана, чистят до сухо! през зимата и не се гази в некви преспи от по 50 см и нагоре. Карал съм и в доста сняг също де, наистина си бяха без грижи. Дори бих казал, че се държат една идея по-добре зимата от колкото лятото. Говоря за нормална експлоатация разбира се. Зимата в Колорадо или където и да е в скалистите планини...си трябват зимни гуми. То, в тези райони има места, които се отварят за движение юли месец чак, заради снежеца! И то, ако има възможност.... [smilie=sarcastic.gif]
Лошото е, че тея гуми...май ги има само в щатите. Тук не знам дали могат да се намерят.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Мисля, че преди години @VALDO, беше слагал всесезонни и не беше останал много очарован. При нас имаме доста голяма амплитуда на температурите и си мисля, че всесезонна гума ще работи добре март,април,октомври и ноември. През летните месеци ще и е жега и можеби това ще и скаси живота. През зимните ще и е студено и ще е на кокал и несе знае как ще се държи.
То при нас във Варна сняг несме виждали от години и може цяла година със летни да изкараме, ама като паднат температурите и стане сутрин лигаво си е голям екшън с летните все едно се кара на лед.
Аз карам 2 комплекта на различни джанти, зимните тази зима им беше 6 поредна имат още на половина граифер, но вече ги усещам, че са опечени и не държат както ми се иска. Догодина ще вземам нови. Летните сега ще карат 4 лято и още са в много добро състояние, ще видим след сезона, но можеби ще изкарат и следващото.
С всесезонните ще се спести една смяна на гуми пролет и есен, и мисля че това е единствения плюс.
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
BlackPearl

Site Admin

Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2

Мнение от BlackPearl »

На тоз Мишлен, шарката му е като на Алпин 5,само където не се събират в средата.
Явно смеската е друга.
Аз всесезонна не бих си взел, ще предпочета по-нисък клас зимни и летни и сметката да е близка до парите за всесезонна.
Изображение
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Pijomir написа: 05.04.2022, 11:22:11 не са ли добри?
Те са си добри, за това което предлагат, но не са по добри от "специализираните" според сезона гуми [smilie=pardon.gif]

Хвърли едно око, може да ти отговори на някои въпроси.
5rar

Škoda Фен²

Мнение от 5rar »

Всесезонната гума е малко, като с маратонките...лятото горещо, зимата на кочан [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
ЦецоNOL

Агент на ДС

Гараж: SKODA KAMIQ 1.5TSI MONTE CARLO 2024 - МРАЗКО
POR(N)SCHE CAYMAN GTS 4.0 718 2023 - YELLOWSTONE
AUDI A6 C5 ALLROAD - КАМИОНА
Обратна връзка:

Мнение от ЦецоNOL »

Pijomir написа: 05.04.2022, 11:22:11 Тея не са ли добри?
Те
То няма какво толкова да променят в дизайна
Масово са идентични

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Изображение
Изображение
ЗА ВСЯКАКВИ АВТОЧАСТИ И КОНСУМАТИВИ
0️⃣8️⃣9️⃣ 9️⃣1️⃣1️⃣ 6️⃣9️⃣6️⃣9️⃣
Аватар
stanley

Škoda Ентусиаст

Гараж: Skoda Superb II FL 2.0TDI 6M 4x4 ex, Skoda Superb 1.8TSI 6M, VW Passat 6 2.0TDI DSG6 ex, Skoda Superb 1.9TDI Tiptronik-ex, Skoda Octavia 1.6 MT-ex
Обратна връзка:

Мнение от stanley »

Pijomir написа: 05.04.2022, 11:22:11 Тея не са ли добри?
Мой колега кара с предния модел и ги сменя на 3 или 4 години, не помня точно. Каза, че лятото няма проблеми, а зимата си ходи на Пампорово на ски и не е закъсвал. Каза, че зимата кара една идея по-предпазливо защото си знае, че не е е със зимни гуми. За твоя тип шофиране мисля ще е ок, поне за 3 години.
Аватар
Pijomir

Škoda Ludicrous

Гараж: O3 FL 1.4TSI Style 2018г.

Мнение от Pijomir »

И аз за 3 години си правя сметка... Ще го помисля още.
„Времето е наркотик, твърде много от него убива.“
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Мнение от mariyan »

И аз почвам да се чудя за едни всесезонни, които да сложа на колата на жена ми - един 20 годишен Ярис, който ѝ остана наследство от тъщата и не позволява да го разкараме, и който вероятно не струва колкото новия комплект гуми. Реално зимата в повечето време стои със свален акумулатор и не се кара, а лятото прави не повече от 2-3 хил. км. Не мога да реша още дали всесезонни, които все пак да позволяват някакво каране и зимата, или само летни и да се знае, че зимата тая кола не се кара. Но пък тогава летните ще се скапват/флат-спотват от стоенето. Мисля го още... [smilie=search.gif]
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

Pijomir написа: 05.04.2022, 13:56:43 Ще го помисля още.
Ако се решиш на всесезонни, първо питай ЦецоNOL да ти направи цена за MAXXIS-а - много добри гуми. Октомври взех от него, само че зимни, и съм супер доволен. Прочети и в нета за тази марка гуми. ;)
Аватар
slavkoff

Škoda Racer

Гараж: подземен
Обратна връзка:

Мнение от slavkoff »

mariyan написа: 05.04.2022, 14:03:58 едни всесезонни, които да сложа на колата на жена ми - един 20 годишен Ярис,
Не прави компромиси ако кара колата през зимата. И ние имаме една пълнолетна микра, която взехме, когато жена ми взе книжка, за да се учи. Тази кола е още в семейството въпреки, че не се кара вече, ѝ се купуват нови зимни/летни гуми, все пак няма толкова асистенти за безопасност, и всичко се решава от контактната площ.
VRS
Аватар
mariyan

ŠKODA MASTER

Гараж: 2019 Superb Combi 4x4 TDI 190hp 7DSG

Мнение от mariyan »

slavkoff, в крайна сметка си прав. Да не говорим, че в случая фактора пари дори не го включвам в уравнението, а основно мързела ми и гледам да си спестя галимацията около смените. Ще ѝ сложа летни, а за зимата ще решавам дали ще се слагат зимни, ако изобщо ще я кара. [smilie=thank_you2.gif]
Последно промяна от mariyan на 05.04.2022, 14:22:57, променено общо 1 път.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Не намерих по-подходяща тема и за т'ва - тук ще драсна. Ако някой реши друго - да мести или трие.
Минах през Лидл и си взех стойка за гуми за крупната сума от 25 лева. Пише, че събира до 18" (225/55/18), има некви бъзикни в комолекта - манометър, тестер за дълбочина на грайфера, покривало за гумите... Моите са 225/45/17 и застанаха чудно в ъгъла на мазето [smilie=sarcastic.gif]

Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Съвети за нашите шкоди”