Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Здравейте,
днес ми светна датчика за ниско налягане на гума,дори на макси дотдисплея ми изписа и заговори на немски(малко изненадан останах) ,та напомпих гумите ,една от който беше на 2 atm ,но надписа остана.Някакви идеи? uploads/files/source/980.jpg
Последно промяна от micyri на 03.10.2015, 20:10:57, променено общо 1 път.
Не знам как е точно при Октавиа, но или трябва да има бутон set/reset или в менюто някъде. Трябва да се "рестартира" след напомпване.
На повечето коли е така.
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Намира се под климатроника.Има символ също като светещия на таблото.След като напомпиш гумите,спираш на равно и натискаш и задържаш бутона докато издаде звуков сигнал и символа на таблото изчезне!
При мен имаше много големи проблеми с тая система - не можеше да се ресетне с бутона и трябваше в ЕТ да ходя да я оправят! (с Ваг ком също не стана). Там ми обясниха, че най-важно при ресет трябва колата да е в покой! Иначе системата нещо се побърквала и става тоя проблем. От тогава един два пъти ми е светвала, но като го изчиствам на място изчезва и не се появява повече.
Здравейте, отскоро имам Шкода Октавия 2 и има бутона за налягането на гумите. На какъв принцип работи, смених гумите и джантите, трябва ли да имам някакви специални датчици по джанта, гума или вентил?
Датчиците са на ABS-а. Като смениш размера на гумите, светва жълта лампичка на таблото. Тогава натискаш бутона и така го държиш, докато не изгасне лампичката и чуеш звуков сигнал. Аз съм с еднакви по размер джанти и гуми на летните и зимните комплекти и като ги сменям пак ми светва лампичката.
Беше с 195/65/15, смених ги с 205/55/16, реално диаметъра е с 2 мм разлика, не знам дали има значение. Но след смяната не ми светна нищо… не знам дали не работи?!
То не светва веднага, трябва да покараш някой и друг километър и тогава би трябвало да светне /ако работи/. Освен размерът, влияние оказва и колко са напомпани гумите. Твоите новите би трябвало да на на 2.4-2.5 атмосфери. Напомпай ги и карай така и ако светне, действай както съм ти казал.