Поръчка на нова Октавия.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Поръчка на нова Октавия.
nmnikolov, При положение, че цената на камерката производствено е 10 долара, не мисля, че тя е определящия фактор. По-скоро говорим за договори, подизпълнители, сертификации и т.н.
Ако Ханс почне да оплаква от камерата, ще се размърдат. Това, че ние си мрънкаме тука ... никой не го интересува.
Ако Ханс почне да оплаква от камерата, ще се размърдат. Това, че ние си мрънкаме тука ... никой не го интересува.
Бееееее.....
- audiman
- Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби
Поръчка на нова Октавия.
Днес се чух с дилъра за да ме уведоми, че ще има забавяне заради изгорелия завод. Каза също, че колите които се произведат ще стоят на склад докато не ги доокомплектоват.
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Поръчка на нова Октавия.
То има и китайски камери с рибешко око, но за мен много се изкривява образа и представата за паркиране и не ги поръчвам и слагам. Евтините камери за по 3 долара предават точно толкова размазано. Колегите знаят, че аз слагам скъпи варианти.
Нека и @nmnikolov, пусне една снимка от китайска камера към оригиналната медия и да се види как стои.
Нека и @nmnikolov, пусне една снимка от китайска камера към оригиналната медия и да се види как стои.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
nmnikolov
- Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Поръчка на нова Октавия.
@JORDITO, знаеш ли дали китайците изкараха вече камери, разбиращи се с оригиналната медия на О4?
- JORDITO
- Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers
Поръчка на нова Октавия.
Erebus, то камери има. Променен е малко начина на активиране и свърване в Октавия 4.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
-
Zhivkov00
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 RS 2.0TSI
-
shpeki
Поръчка на нова Октавия.
Вижда се къде са предметите, клипче няма да можеш да си снимаш.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Поръчка на нова Октавия.
Извинявам се, че питам, но какво му е на качеството на камерата? Ти какво очакваш? Да можеш да снимаш 8к/60 фпс клип с багажника на колата ти?
-
Zhivkov00
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 RS 2.0TSI
Поръчка на нова Октавия.
Не, не съм казал че търся някакво уникално качество или нещо такова. Очаквам камерата да дава ясна переспектива за това даден обект къде се намира в близост до колата, а не всичко да е изкривено и в горната част на екрана да влизам в задната кола, а в долната още да съм на втората зелена линия, все пак това е кола 2022 година…
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Поръчка на нова Октавия.
Определено не качество като за 1000лв.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Поръчка на нова Октавия.
Стига с тази мантра за 1000 лв. Не са 1000 лв, а са 728 лв. Разликата до 1000 лв е за глупавите анимирани задни светлини, които са в комплект с тази камера. При някои версии на О4 въпросните светлини са включени в основното оборудване и при тях камерата е 728 лв.
Иначе, ако трябва да се изкоруби колата, за да прекарате кабели (потенциално счупвайки щипки някъде), да платите камера, да платите кабели, да платите за няколко часа труд на този, който ще прави монтажа и да платите 50-80 EUR за активиране на въпросната опция ('щото вече всички тези неща са с контролер и софтуер и се активират в централен сървър, уж), колко ще Ви струва накрая? И евентуално след това да имате проблем с гаранцията. И при евентуална актуализация на софтуера да имате евентуален проблем с камерата ('щото не е ясно какво става при софтуерна актуализация, ако в централата хабер нямат, че Вашият оригинален софтуер, в който не е имало активирана камера, сега вече има).
Иначе, ако трябва да се изкоруби колата, за да прекарате кабели (потенциално счупвайки щипки някъде), да платите камера, да платите кабели, да платите за няколко часа труд на този, който ще прави монтажа и да платите 50-80 EUR за активиране на въпросната опция ('щото вече всички тези неща са с контролер и софтуер и се активират в централен сървър, уж), колко ще Ви струва накрая? И евентуално след това да имате проблем с гаранцията. И при евентуална актуализация на софтуера да имате евентуален проблем с камерата ('щото не е ясно какво става при софтуерна актуализация, ако в централата хабер нямат, че Вашият оригинален софтуер, в който не е имало активирана камера, сега вече има).
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Поръчка на нова Октавия.
Напълно ОК ми се струва камерата. Ако нещо не ми се струва ОК, е че не ползва целия дисплей, а само част от него.Zhivkov00 написа: 18.02.2022, 20:10:41 Ето я обещаната снимка от моята камера. Ами за мен 750лв или колкото точно беше не си струват.
---
Вчера ходих до Еуратек и си добавих камерата към поръчката ми (тъй като през м.декември, когато правих поръчката, не можеше). Добавих я въпреки отзивите тук, защото мисля, че не са обективни. Щях днес да се обаждам, за да видя дали това е отложило прогнозната ми седмица за производство, но от работа не ми остана време. Ще питам другата седмица.
Исках да добавя и електрическо отваряне/затваряне на багажника, но не можах. Казаха ми, че има проблем с поръчките за него и затова щели ще уточнят в следващите 2 седмици с централата какво е положението с тази опция - дали да приемат поръчки за нея.
Последно промяна от smoke на 18.02.2022, 22:52:10, променено общо 2 пъти.
-
shpeki
Поръчка на нова Октавия.
Наистина ли не знаеш защо всичко е изкривено?Zhivkov00 написа: 18.02.2022, 20:48:45Не, не съм казал че търся някакво уникално качество или нещо такова. Очаквам камерата да дава ясна переспектива за това даден обект къде се намира в близост до колата, а не всичко да е изкривено и в горната част на екрана да влизам в задната кола, а в долната още да съм на втората зелена линия, все пак това е кола 2022 година…Erebus написа: 18.02.2022, 20:44:31 инявам се, че питам, но какво му е на качеството на камерата? Ти какво очакваш? Да можеш да снимаш 8к/60 фпс клип с багажника на колата ти?
- zloQQ
- Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA - Обратна връзка:
Поръчка на нова Октавия.
Никой не иска такива параметри. Но предвид сумата за която се търгува т'ва недоразумение - трябва поне 4К да е...и да може да прави клипчета. Тоя образ на медията подхожда на такъв на камера от "Зрънчо". Искарваш си една чудесна О4 от магазина, обикаляш щастлив цял ден, прибираш се, тръгваш да паркираш и...ебаси смеха/трагедията. Не ангажирам никой с моето мнение. Аз бих поръчал такава камера и веднага бих отишъл до Жорката да я смени. И ще я поръчам, защото още няма афтърмаркет такава. Иначе ще си спестя парите и за смешна сума и бира на корем, докато лафим с Жорката ще се сдобия с камера. Жертвам някакви градуси от ъгъла на виждане, но разликата няма да я усетя/видя.
@smoke, з@еби мантрата за 1К. Нека да е 728. Или 537. Или 219... За т'ва изкривяване (заради ъгъла на видимост), аз не бих дал и 1 стотинка. Ама щом те весèли, колите наоколо да изглеждат като изроди - бориш исканата сума и си я ползваш с кеф.