Поръчка на нова Октавия.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Цецо75 »

nmnikolov, При положение, че цената на камерката производствено е 10 долара, не мисля, че тя е определящия фактор. По-скоро говорим за договори, подизпълнители, сертификации и т.н.

Ако Ханс почне да оплаква от камерата, ще се размърдат. Това, че ние си мрънкаме тука ... никой не го интересува.
Бееееее.....
Аватар
audiman

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 1U5 1.9 TDi ASV,
Skoda Octavia NX5 2.0 TDI 7DSG Комби

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от audiman »

Днес се чух с дилъра за да ме уведоми, че ще има забавяне заради изгорелия завод. Каза също, че колите които се произведат ще стоят на склад докато не ги доокомплектоват.
Изображение
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от JORDITO »

То има и китайски камери с рибешко око, но за мен много се изкривява образа и представата за паркиране и не ги поръчвам и слагам. Евтините камери за по 3 долара предават точно толкова размазано. Колегите знаят, че аз слагам скъпи варианти.
Нека и @nmnikolov, пусне една снимка от китайска камера към оригиналната медия и да се види как стои.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от nmnikolov »

@JORDITO, не съм снимал специално, но ти си снимал като си ми я слагал:

Изображение
Изображение
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Erebus »

@JORDITO, знаеш ли дали китайците изкараха вече камери, разбиращи се с оригиналната медия на О4?
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от JORDITO »

Erebus, то камери има. Променен е малко начина на активиране и свърване в Октавия 4.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Zhivkov00

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia Mk4 RS 2.0TSI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Zhivkov00 »

Ето я обещаната снимка от моята камера (съжалявам за закъснението). Ами за мен 750лв или колкото точно беше не си струват. Изображение
shpeki

Škoda Ludicrous

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от shpeki »

Вижда се къде са предметите, клипче няма да можеш да си снимаш.
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Erebus »

Извинявам се, че питам, но какво му е на качеството на камерата? Ти какво очакваш? Да можеш да снимаш 8к/60 фпс клип с багажника на колата ти?
Zhivkov00

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia Mk4 RS 2.0TSI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Zhivkov00 »

Не, не съм казал че търся някакво уникално качество или нещо такова. Очаквам камерата да дава ясна переспектива за това даден обект къде се намира в близост до колата, а не всичко да е изкривено и в горната част на екрана да влизам в задната кола, а в долната още да съм на втората зелена линия, все пак това е кола 2022 година…
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Драгомир »

Erebus написа: 18.02.2022, 20:44:31 какво му е на качеството на камерата?
Определено не качество като за 1000лв.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от smoke »

Стига с тази мантра за 1000 лв. Не са 1000 лв, а са 728 лв. Разликата до 1000 лв е за глупавите анимирани задни светлини, които са в комплект с тази камера. При някои версии на О4 въпросните светлини са включени в основното оборудване и при тях камерата е 728 лв.

Иначе, ако трябва да се изкоруби колата, за да прекарате кабели (потенциално счупвайки щипки някъде), да платите камера, да платите кабели, да платите за няколко часа труд на този, който ще прави монтажа и да платите 50-80 EUR за активиране на въпросната опция ('щото вече всички тези неща са с контролер и софтуер и се активират в централен сървър, уж), колко ще Ви струва накрая? И евентуално след това да имате проблем с гаранцията. И при евентуална актуализация на софтуера да имате евентуален проблем с камерата ('щото не е ясно какво става при софтуерна актуализация, ако в централата хабер нямат, че Вашият оригинален софтуер, в който не е имало активирана камера, сега вече има).
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от smoke »

Zhivkov00 написа: 18.02.2022, 20:10:41 Ето я обещаната снимка от моята камера. Ами за мен 750лв или колкото точно беше не си струват.
Напълно ОК ми се струва камерата. Ако нещо не ми се струва ОК, е че не ползва целия дисплей, а само част от него.

---

Вчера ходих до Еуратек и си добавих камерата към поръчката ми (тъй като през м.декември, когато правих поръчката, не можеше). Добавих я въпреки отзивите тук, защото мисля, че не са обективни. Щях днес да се обаждам, за да видя дали това е отложило прогнозната ми седмица за производство, но от работа не ми остана време. Ще питам другата седмица.

Исках да добавя и електрическо отваряне/затваряне на багажника, но не можах. Казаха ми, че има проблем с поръчките за него и затова щели ще уточнят в следващите 2 седмици с централата какво е положението с тази опция - дали да приемат поръчки за нея.
Последно промяна от smoke на 18.02.2022, 22:52:10, променено общо 2 пъти.
shpeki

Škoda Ludicrous

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от shpeki »

Zhivkov00 написа: 18.02.2022, 20:48:45
Erebus написа: 18.02.2022, 20:44:31 инявам се, че питам, но какво му е на качеството на камерата? Ти какво очакваш? Да можеш да снимаш 8к/60 фпс клип с багажника на колата ти?
Не, не съм казал че търся някакво уникално качество или нещо такова. Очаквам камерата да дава ясна переспектива за това даден обект къде се намира в близост до колата, а не всичко да е изкривено и в горната част на екрана да влизам в задната кола, а в долната още да съм на втората зелена линия, все пак това е кола 2022 година…
Наистина ли не знаеш защо всичко е изкривено?
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от zloQQ »

Erebus написа: 18.02.2022, 20:44:31 Да можеш да снимаш 8к/60 фпс клип с багажника на колата ти?
Никой не иска такива параметри. Но предвид сумата за която се търгува т'ва недоразумение - трябва поне 4К да е...и да може да прави клипчета. Тоя образ на медията подхожда на такъв на камера от "Зрънчо". Искарваш си една чудесна О4 от магазина, обикаляш щастлив цял ден, прибираш се, тръгваш да паркираш и...ебаси смеха/трагедията. Не ангажирам никой с моето мнение. Аз бих поръчал такава камера и веднага бих отишъл до Жорката да я смени. И ще я поръчам, защото още няма афтърмаркет такава. Иначе ще си спестя парите и за смешна сума и бира на корем, докато лафим с Жорката ще се сдобия с камера. Жертвам някакви градуси от ъгъла на виждане, но разликата няма да я усетя/видя.
@smoke, з@еби мантрата за 1К. Нека да е 728. Или 537. Или 219... За т'ва изкривяване (заради ъгъла на видимост), аз не бих дал и 1 стотинка. Ама щом те весèли, колите наоколо да изглеждат като изроди - бориш исканата сума и си я ползваш с кеф.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”