Поръчка на нова Октавия.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Konstantin

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Konstantin »

Здравейте колеги
Днес ми звъннаха от ЕТ, че вече могат да ми добавят камера за задно виждане към конфигурацията. Казах им утре да ми изпращат анекс към договора. Колата съм я поръчал 7 ноември и още така ли иначе нямам дата за производство и реших към камерата да добавя и адаптивен темпомат, който бях пропуснал. Ако някой иска камера сега е момента :)
Zhivkov00

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia Mk4 RS 2.0TSI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Zhivkov00 »

Konstantin написа: 15.02.2022, 17:10:26 дравейте колеги
Днес ми звъннаха от ЕТ, че вече могат да ми добавят камера за задно виждане към конфигурацията. Казах им утре да ми изпращат анекс към договора. Колата съм я поръчал 7 ноември и още така ли иначе нямам дата за производство и реших към камерата да добавя и адаптивен темпомат, който бях пропуснал. Ако някой иска камера сега е момента
От опит ти казвам камерата е тотал щета, качеството е смешно и не си струва парите, сензорите за паркиране вършат 1000 пъти по-добра работа. Камерата е една размазана, доста сериозен fish eye ефект, не можеш да определиш кое на какво разстояние се намира, абеее уникум. Виж адаптивния темпомат е прекрасен. Ако си взел и автомат, като му зададеш, сам си спира сам си тръгва на светофари, адекватен е, препоръчвам.
Аватар
andreev

Škoda Racer

Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от andreev »

Zhivkov00 написа: 15.02.2022, 17:47:59 Камерата е една размазана, доста сериозен fish eye ефект, не можеш да определиш кое на какво разстояние се намира, абеее уникум.
да не би да имаш някакъв проблем с камерата? Вярно, че не е с най-високата резолюция, но пък "размазана" и "да не мога да определя обекта на какво разстояние е"?
Аз примерно без нея няма да мога да си вкарам колата в гаража - минавам навсякъде на мм
Konstantin

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Konstantin »

Благодаря много за обратната връзка. Да автомат съм поръчал. Колкото до камерата заради приятелката ми понеже понякога може да я кара, а нейната е с камера и е пристрастена 😁 Иначе на мен сензорите са ми достатъчни. Така ли иначе съм поръчал ново Едишън и сензорите по това, което пише са многп адекватни. А едно питане, след като имам и сензори и камера какво се случва като дадеш на задна със сензорите. Може да е малоумен въпрос, но ми стана инетересно, след като ще има и сензори и камера :)
Аватар
Eager

Škoda Фен

Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Eager »

И аз нямам проблем с моята камера. Като цяло качеството на всичката електроника е под въпрос по сравнение с други марки автомобилна и не-автомобилна техника, но за паркиране си върши идеална работа. Особено като научиш кое на какво разстояние реално е, върши чудесна работа за паркиране, и както каза @andreev - за тесни гаражи и паркинги.

Моето подземно място е тясно, Октавията - широка, и до колоната отляво оставям 2-3см макс, за да може колегата отдясно да си отваря вратата малко след 1-ва степен. Без да гледам камерата това наместване ставаше с неколкократно отаряне на прозореца и вратата, след като ѝ свикнах - без такива гимнастики.

Ще снимам другия път като излизам, за да сравниш със своята.
Изображение
Аватар
Мичев

Škoda Фен²

Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Мичев »

Konstantin написа: 15.02.2022, 17:53:28 А едно питане, след като имам и сензори и камера какво се случва като дадеш на задна със сензорите.
Ами пипка и виждаш на екрана камерата. А дали е тотал щета - по-добре с от колкото без. Вижда се достатъчно. Ако човек слуша само сензорите почти няма шанс да паркира на по-кофти място.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от tuningmania »

До "ВСИЧКИ" - Камерата за заден ход е "Must Have". Аз чат-пат се завирам на такива места, че системата "PDC" ("Parking Distance Control" или "Please Don't Crash" [smilie=sarcastic.gif] ) едновременно и отпред и отзад спира да издава прекъсната мелодия и започва да издава постоянна. По-малко от 20 Сантиметра свободни и отпред и отзад едновременно.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Zhivkov00

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Zhivkov00 »

Ще снимам утре моята да видите за какво качество иде реч
Аватар
v0rt3x

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от v0rt3x »

Konstantin написа: 15.02.2022, 17:10:26 Здравейте колеги
Днес ми звъннаха от ЕТ, че вече могат да ми добавят камера за задно виждане към конфигурацията. Казах им утре да ми изпращат анекс към договора. Колата съм я поръчал 7 ноември и още така ли иначе нямам дата за производство и реших към камерата да добавя и адаптивен темпомат, който бях пропуснал. Ако някой иска камера сега е момента :)
А какъв пакет си поръчал? Преди имало ли е камера в него или вече ще е изцяло като допълнителна екстра?
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от istoyanov »

Аз чакам оферта за Edition. Дилъра ми каза, че ги махат от конфигурацията, но сега ще пробва да ги добави среу заплащане... Чакам оферта за 4бр. Не знам как е при 1бр
Последно промяна от istoyanov на 15.02.2022, 22:23:39, променено общо 1 път.
Аватар
Eager

Škoda Фен

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Eager »

Тъй и тъй изкарах колата да меря тоци, наснимах камерата за задно на връщане. Да, резолюцията е ниска по сравнение с техниката на бюрото и в джоба ми, но като свикнеш както означава жълтата и червената черти е повече от достатъчно.

Общ изглед:

ИзображениеИзображение

Заход назад:

ИзображениеИзображение

Изравняване с лентата:

ИзображениеИзображение

Финално спиране. Когато червената черта е на колоната има достатъчно място да се отвори багажника и да се товари. Ако искам, мога да дам още 20-25 см смело, но няма да се отвори вратата срещу стена.

Изображение
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Цецо75 »

Трагични са тия камери! В сравнение с това, което имах на китайската медия от Жорето, тия са тотал щета. Незнам как не ги е срам да ги слагат, много ме нервира.
Бееееее.....
istoyanov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Seat Leon ST FR

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от istoyanov »

На предишната кола (друга марка) камерата си беше чудесна и лесно използваема. Жената на първото каране и беше свикнала. Тук обаче е ужас, това което виждам. Чак се чудя дали да настояваме за камери.
Аватар
Eager

Škoda Фен

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Eager »

Явно е въпрос на навик. Аз идвам от базово Клио и дълга върволица автомобили от миналия век преди него, и на мен си ми е идеална. Виж, инфотеймънта ме вбесява, но това е друга тема.
Последно промяна от Eager на 15.02.2022, 22:43:16, променено общо 1 път.
Изображение
Zhivkov00

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Zhivkov00 »

На други марки (коли 2015-16) камерите са в пъти по-добри. Не че нещо, но за 2022 кола това си е направо трагично, но който му трябва и му носи някаква доза спокойствие, каквото е такова все пак. Инфотейнмънта пък мен не ме трогва особено, по менютата нямам кой знае колко работа, ползвам си карплея, климатика си е на авто, старт стопа ми е на 1 клик разстояние. Който както общо взето.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”