Днес ми звъннаха от ЕТ, че вече могат да ми добавят камера за задно виждане към конфигурацията. Казах им утре да ми изпращат анекс към договора. Колата съм я поръчал 7 ноември и още така ли иначе нямам дата за производство и реших към камерата да добавя и адаптивен темпомат, който бях пропуснал. Ако някой иска камера сега е момента
Поръчка на нова Октавия.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Konstantin
Поръчка на нова Октавия.
Здравейте колеги
Днес ми звъннаха от ЕТ, че вече могат да ми добавят камера за задно виждане към конфигурацията. Казах им утре да ми изпращат анекс към договора. Колата съм я поръчал 7 ноември и още така ли иначе нямам дата за производство и реших към камерата да добавя и адаптивен темпомат, който бях пропуснал. Ако някой иска камера сега е момента
-
Zhivkov00
- Гараж: Skoda Octavia Mk4 RS 2.0TSI
Поръчка на нова Октавия.
От опит ти казвам камерата е тотал щета, качеството е смешно и не си струва парите, сензорите за паркиране вършат 1000 пъти по-добра работа. Камерата е една размазана, доста сериозен fish eye ефект, не можеш да определиш кое на какво разстояние се намира, абеее уникум. Виж адаптивния темпомат е прекрасен. Ако си взел и автомат, като му зададеш, сам си спира сам си тръгва на светофари, адекватен е, препоръчвам.Konstantin написа: 15.02.2022, 17:10:26 дравейте колеги
- andreev
- Гараж: Škoda Octavia 4 RS, 2.0 TSI, 7DSG - Stage 3
Поръчка на нова Октавия.
да не би да имаш някакъв проблем с камерата? Вярно, че не е с най-високата резолюция, но пък "размазана" и "да не мога да определя обекта на какво разстояние е"?Zhivkov00 написа: 15.02.2022, 17:47:59 Камерата е една размазана, доста сериозен fish eye ефект, не можеш да определиш кое на какво разстояние се намира, абеее уникум.
Аз примерно без нея няма да мога да си вкарам колата в гаража - минавам навсякъде на мм
-
Konstantin
Поръчка на нова Октавия.
Благодаря много за обратната връзка. Да автомат съм поръчал. Колкото до камерата заради приятелката ми понеже понякога може да я кара, а нейната е с камера и е пристрастена
Иначе на мен сензорите са ми достатъчни. Така ли иначе съм поръчал ново Едишън и сензорите по това, което пише са многп адекватни. А едно питане, след като имам и сензори и камера какво се случва като дадеш на задна със сензорите. Може да е малоумен въпрос, но ми стана инетересно, след като ще има и сензори и камера 
- Eager
- Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI
Поръчка на нова Октавия.
И аз нямам проблем с моята камера. Като цяло качеството на всичката електроника е под въпрос по сравнение с други марки автомобилна и не-автомобилна техника, но за паркиране си върши идеална работа. Особено като научиш кое на какво разстояние реално е, върши чудесна работа за паркиране, и както каза @andreev - за тесни гаражи и паркинги.
Моето подземно място е тясно, Октавията - широка, и до колоната отляво оставям 2-3см макс, за да може колегата отдясно да си отваря вратата малко след 1-ва степен. Без да гледам камерата това наместване ставаше с неколкократно отаряне на прозореца и вратата, след като ѝ свикнах - без такива гимнастики.
Ще снимам другия път като излизам, за да сравниш със своята.
Моето подземно място е тясно, Октавията - широка, и до колоната отляво оставям 2-3см макс, за да може колегата отдясно да си отваря вратата малко след 1-ва степен. Без да гледам камерата това наместване ставаше с неколкократно отаряне на прозореца и вратата, след като ѝ свикнах - без такива гимнастики.
Ще снимам другия път като излизам, за да сравниш със своята.

- Мичев
- Гараж: Superb 2.0TDI, 147KW DSG
Поръчка на нова Октавия.
Ами пипка и виждаш на екрана камерата. А дали е тотал щета - по-добре с от колкото без. Вижда се достатъчно. Ако човек слуша само сензорите почти няма шанс да паркира на по-кофти място.Konstantin написа: 15.02.2022, 17:53:28 А едно питане, след като имам и сензори и камера какво се случва като дадеш на задна със сензорите.
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Поръчка на нова Октавия.
До "ВСИЧКИ" - Камерата за заден ход е "Must Have". Аз чат-пат се завирам на такива места, че системата "PDC" ("Parking Distance Control" или "Please Don't Crash"
) едновременно и отпред и отзад спира да издава прекъсната мелодия и започва да издава постоянна. По-малко от 20 Сантиметра свободни и отпред и отзад едновременно.
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
Zhivkov00
Поръчка на нова Октавия.
Ще снимам утре моята да видите за какво качество иде реч
- v0rt3x
Поръчка на нова Октавия.
А какъв пакет си поръчал? Преди имало ли е камера в него или вече ще е изцяло като допълнителна екстра?Konstantin написа: 15.02.2022, 17:10:26 Здравейте колеги
Днес ми звъннаха от ЕТ, че вече могат да ми добавят камера за задно виждане към конфигурацията. Казах им утре да ми изпращат анекс към договора. Колата съм я поръчал 7 ноември и още така ли иначе нямам дата за производство и реших към камерата да добавя и адаптивен темпомат, който бях пропуснал. Ако някой иска камера сега е момента![]()
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Поръчка на нова Октавия.
Аз чакам оферта за Edition. Дилъра ми каза, че ги махат от конфигурацията, но сега ще пробва да ги добави среу заплащане... Чакам оферта за 4бр. Не знам как е при 1бр
Последно промяна от istoyanov на 15.02.2022, 22:23:39, променено общо 1 път.
- Eager
Поръчка на нова Октавия.
Тъй и тъй изкарах колата да меря тоци, наснимах камерата за задно на връщане. Да, резолюцията е ниска по сравнение с техниката на бюрото и в джоба ми, но като свикнеш както означава жълтата и червената черти е повече от достатъчно.
Общ изглед:

Заход назад:

Изравняване с лентата:

Финално спиране. Когато червената черта е на колоната има достатъчно място да се отвори багажника и да се товари. Ако искам, мога да дам още 20-25 см смело, но няма да се отвори вратата срещу стена.

Общ изглед:

Заход назад:

Изравняване с лентата:

Финално спиране. Когато червената черта е на колоната има достатъчно място да се отвори багажника и да се товари. Ако искам, мога да дам още 20-25 см смело, но няма да се отвори вратата срещу стена.

- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Поръчка на нова Октавия.
Трагични са тия камери! В сравнение с това, което имах на китайската медия от Жорето, тия са тотал щета. Незнам как не ги е срам да ги слагат, много ме нервира.
Бееееее.....
-
istoyanov
- Гараж: Seat Leon ST FR
Поръчка на нова Октавия.
На предишната кола (друга марка) камерата си беше чудесна и лесно използваема. Жената на първото каране и беше свикнала. Тук обаче е ужас, това което виждам. Чак се чудя дали да настояваме за камери.
- Eager
Поръчка на нова Октавия.
Явно е въпрос на навик. Аз идвам от базово Клио и дълга върволица автомобили от миналия век преди него, и на мен си ми е идеална. Виж, инфотеймънта ме вбесява, но това е друга тема.
Последно промяна от Eager на 15.02.2022, 22:43:16, променено общо 1 път.

-
Zhivkov00
Поръчка на нова Октавия.
На други марки (коли 2015-16) камерите са в пъти по-добри. Не че нещо, но за 2022 кола това си е направо трагично, но който му трябва и му носи някаква доза спокойствие, каквото е такова все пак. Инфотейнмънта пък мен не ме трогва особено, по менютата нямам кой знае колко работа, ползвам си карплея, климатика си е на авто, старт стопа ми е на 1 клик разстояние. Който както общо взето.