Поръчка на нова Октавия.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Eager

Škoda Фен

Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Eager »

kalata написа: 01.02.2022, 23:26:36 Съветвам те да не използваш видеорегистратор на територията на тази страна.
А, благодаря, но аз нямам и намерение - притеснението ми беше заради задната камера за маневриране. Даже се чудя за какво ми е това УСБ в огледалото, ама някой ден може някое гопро за някое пътуване... Знам ли.
Цецо75 написа: 01.02.2022, 23:37:51 разпознаването на знаци и сляпото петно
Моята О4 има предните асистенти, т.е. познава (уж*) знаци и определено познава изпреварващи автомобили. Обаче няма начин да ми покаже картина напред, а мисля, че 360 камерата може (режим аугментирана реалност на навигацията). Просто съм го виждал по рекламни материали, не знам колко от това е хитър монтаж и доколко е наистина умна :)
________
* Опитвал съм се да я хвана дали наистина вижда знака, или процедира с навигацията просто, и засега нямам категоричен резултат. На моменти ми се струва така, на други - иначе.
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Цецо75 »

Картина напред в движение не съм виждал да се предлага. Само паркинг асистент.
Бееееее.....
Аватар
Германеца

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Rapid Spaceback 1.6 diesel, 90 PS, 7 DSG,
Skoda Octavia 3 RS, 2.0 diesel, 184 PS, 6 DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Германеца »

Допреди година и половина - две, в сайта на ADAC четох, че специално за Австрия и Швейцария е абсолютно забранено, в Германия варираше - може при определени условия, нещо си... Та, думата ми е, че трябва да се внимава.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от smoke »

kalata написа: 01.02.2022, 23:26:36 А пък това, което smoke написа за камерата за заден ход няма да го коментирам изобщо.
Кое не искаш да коментираш - това, че за някои модификации на О4 такава камера може да се поръча дори и сега (когато уж не може)? Да, това го твърдя.

Или това, че съм прочел в някоя тема, че някой бил казал, че в някои държави дори и камерите за заден ход не били разрешени? Дали са забранени или разрешени - нито го твърдя, нито го отричам, само съм казал, че съм прочел, че някой е казал такова нещо. Тази работа мен ама изобщо не ме интересува. Когото го интересува, нека си проучи въпроса.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от nmnikolov »

@smoke аз лично с 2 неща не съм съгласен с теб в предишния ти коментар. За първото колегите са ти обяснили, че забрана за камера за заден ход няма никъде, а тази забрана се отнася само за видеорегистратори. Второто нещо, с което категорично не съм съгласен с теб, е ползата от камера за заден ход. Макар и да има заден парктроник камерата прави още по-лесно маневрирането на заден ход. Отделно има случаи, макар и рядко, когато датчиците не успяват да засекат дребни предмети, но с камерата се виждат. Има и друга много полезна функция на камерата, за която аз разбрах едва след като @JORDITO ми я монтира. При излизане на заден ход камерата е широкоъгълна и има видимост от двете страни на улицата дали идват автомобили. А това е супер полезно, когато и от двете ти страни има паркирали автомобили и нищо не виждаш.
Изображение
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от smoke »

nmnikolov написа: 02.02.2022, 09:44:44 При излизане на заден ход камерата е широкоъгълна и има видимост от двете страни на улицата дали идват автомобили. А това е супер полезно, когато и от двете ти страни има паркирали автомобили и нищо не виждаш.
Да, това е полезно.

Иначе има дискусии в briskoda относно ползата от тези камери и мнението там беше, че ако колата има задни паркинг сензори, камера не е много нужна за паркирането. Също и че на хора, които цял живот са паркирали без такава камера, слагането на такава камера няма да им се стори нещо велико полезно.
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от nmnikolov »

smoke написа: 02.02.2022, 09:54:44 Иначе има дискусии в briskoda относно ползата от тези камери и мнението там беше, че ако колата има задни паркинг сензори, камера не е много нужна за паркирането. Също и че на хора, които цял живот са паркирали без такава камера, слагането на такава камера няма да им се стори нещо велико полезно.
Ами аз пък съм точно на обратното мнение. Моята кола беше без камера, но после Жорката ми я постави. Не че имах проблем да паркирам и само с парктрониците, но с камерата е още по-лесно. Да, не е нещо велико, но определено за мен това е екстра, която винаги бих искал в автомобила си.

Иначе по твоята логика то и ако човек е свигнал да кара ръчка, то няма смисъл да минава на автоматик и няма да му се стори като полезна екстра...

Ако се пусне анкета тук във форума съм убеден, че масово колегите тук ще са на мнение, че камерата за заден ход е полезна екстра.
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Цецо75 »

Не само, че е полезна, а би трябвало да е задължителна, при положение, че производствена и цена сигурно е под 10 евро. Който иска да я ползва, който не - да не я ползва.

А това да ти продават кола от среден клас и нагоре и да ти кажат - ами няма камера, това е положението - си е подигравка с клиента.
Бееееее.....
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от smoke »

nmnikolov написа: 02.02.2022, 10:05:15 Иначе по твоята логика то и ако човек е свигнал да кара ръчка, то няма смисъл да минава на автоматик и няма да му се стори като полезна екстра...
Абсо'мамка'му'лютно!
Alvin_iv

Škoda Фен²

Гараж: Skoda Kamiq, 1,5 TSI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Alvin_iv »

nmnikolov,
При излизане на заден ход камерата е широкоъгълна и има видимост от двете страни на улицата дали идват автомобили. А това е супер полезно, когато и от двете ти страни има паркирали автомобили и нищо не виждаш.

Благодаря!
Всяка сутрин ме заболява врата от оглеждане, излизайки от гаража, а трябва просто да си гледам камерата!
Шкода Камик, 1.5 ТСИ, 150 к.с.
ИзтрЪпнал

Škoda Фен²

Гараж: kamiq style 1.5tsi evo2 6m my23

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от ИзтрЪпнал »

Едиственият проблем на сензорите за паркиране е че при дъжд сигнализират постоянно, защото са мокри. Което е нормално предвид принципа им на раобта и в този случай камерата е в плюс ;) . Май няма промяна и при най-новите сензори за паркиране, продължават да са ултрасоник или нещо производно ?
shpeki

Škoda Ludicrous

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от shpeki »

smoke написа: 02.02.2022, 09:54:44
nmnikolov написа: 02.02.2022, 09:44:44 При излизане на заден ход камерата е широкоъгълна и има видимост от двете страни на улицата дали идват автомобили. А това е супер полезно, когато и от двете ти страни има паркирали автомобили и нищо не виждаш.
Да, това е полезно.

Иначе има дискусии в briskoda относно ползата от тези камери и мнението там беше, че ако колата има задни паркинг сензори, камера не е много нужна за паркирането. Също и че на хора, които цял живот са паркирали без такава камера, слагането на такава камера няма да им се стори нещо велико полезно.
Такива глупави дискусии може да има само от хора които никога не са имали кола с камера за заден ход. Няма да се повтарям с колегите за предимствата но не е лошо малко да мислиш преди да пишеш.
Ивайло Димов

Škoda Фен²

Гараж: Сеат Толедо 1.8 20 V

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Ивайло Димов »

Голяма благинка си е камерата за заден ход ,особено в тесни подземни паркинги и нощно време при снеговалеж,дъжд .
От всеки дефект-ефект
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Taratajki »

ИзтрЪпнал написа: 02.02.2022, 12:04:43 че при дъжд сигнализират постоянно
Глупости.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от zloQQ »

Без камера маневрирам на 15 см от препятствие,а с камерата - на 2 см. Определено е удобство - няма спор.
ИзтрЪпнал написа: 02.02.2022, 12:04:43 Едиственият проблем на сензорите за паркиране е че при дъжд сигнализират постоянно, защото са мокри.
Аз нямам грижа нито при дъжд, нито при сняг с такъв проблем. Даже, признавам си, за първи път чувам за такова нещо.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”