Поръчка на нова Октавия.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Erebus »

Разбирам ви доводите. В моя случай има и друго което накланя везната в посока лизинг от ЕТ - предполагам, че след 4-5 години ще искам да им я оставя тази и да поръчам друга.
Аватар
Архимандрит Дионисий

Škoda Мод

Гараж: SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 280 к.с.
Старата любов:
SKODA SUPERB L&K
2.0 TSI 190 к.с.
SKODA OCTAVIA 1.4 TSI
150 к.с.

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Архимандрит Дионисий »

Erebus написа: 27.01.2022, 12:19:01 Разбирам ви доводите. В моя случай има и друго което накланя везната в посока лизинг от ЕТ - предполагам, че след 4-5 години ще искам да им я оставя тази и да поръчам друга.
И предполагаш, че щети дадат по добра цена отколкото ти да си я продадеш?
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Цецо75 »

При тоя откачен пазар - не е оферта ЕТ да я изкупят, факт.

Но при нормален пазар се е случвало ЕТ да даде прилична цена за обратно изкупуване, слагайки на кантара и факта, че не се разправяш с месеци с идиоти, огледи, сервизи, пазарене, смс-и, вайбъри и т.н.
Бееееее.....
Аватар
Erebus

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 2.0 TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Erebus »

Не предполагам, че ще ми дадът по-добра цена за изкупуване. Просто не искам да се занимавам с хората, които @Цецо75 е споменал.
hvp800

Škoda Ludicrous

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от hvp800 »

ИзтрЪпнал написа: 27.01.2022, 11:34:42 Като се тегли чертата накрая, парите са подобни като фактология, с тая разлика че при кредита се пести време( което пак е пари, но не е включено в сметката директно), разправии с нотариуси, КАТ, застрахователи пак. А и автомобила е собственост на ползвателя му от ден 0.
Има и една друга особеност при автомобилите , в случай на сериозно ПТП или тежък ремонт , при лизингова кола можеш да получиш заместващ автомобил. Ако колата е купувана чрез банков кредит пак е възможно , но срещу допълнително заплащане.
Относно разправиите с нотариуси и там е доста относително . Досега не съм се занимавал с нотариуси , просто защото колите на около 5г си заминават, изключвам последната но покрай короната доста неща не протекоха според прогнозите [smilie=sarcastic.gif]
Конграмана е ОЛИГОФРЕН
nmnikolov

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia Combi III FL Vision 1.5 TSI DPCA DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от nmnikolov »

Аз като взимах Skoda-та от ЕТ ми дадоха смешна цена за моя автомобил Great Wall Voleex C10 - 3k лева, като цената щеше да пада като я вкарат за оглед в сервиз. Естествено не се навих и тръгнах сам да си я продавам. Мислех си, че ще я продавам с месеци, пък аз я продадох на 4-тия ден за 4800 [smilie=sarcastic.gif] И това през 2019-та, когато нямаше криза и пазара втора ръка си беше ок.
Изображение
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Цецо75 »

Тя и мойта последнета престоя на обява 4-5 часа и се ожени. Че и после 3 дни ми звънят да питат къде е обявата. Ама такъв е пазара в момента.

После всички ми казват, че съм бил луд да я давам толкоз евтино... Добре, че не си вадя хляба с търговия, явно не ме бива [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от donci »

ИзтрЪпнал написа: 27.01.2022, 11:34:42 Банките имат офиси, добре е на място да се проверят условията а не през интернет
В сайтовете на банките лихвите са като за стандартни клиенти. Ако се иде на място, особено в обужващата банка, може да се договори по-ниска цена, поне с 1-1.5 пункта. Може работодателят да ползва преференции, както и служителите му, за работещи в държавни и общински структури също има преференции. Но трябва на място. Да не говорим, че може и да се договорят по-ниски нива на лихвите индивидуално.
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Драгомир »

Официалните представителства в повечето случаи дават много занижена цена при изкупуване на автомобили. През 2016 исках оферта от Хаас в Пловдив и Порше изток да изкупят Пасат на 5 години, купуван нов от Хаас. И от двете места дадоха оферта 15000 лв. Офертата беше много ниска и пуснах обява. Междувременно от Хаас ми предложиха да пуснат колата за продажба и в Das Welt Auto срещу комисионна от 500 лв., ако я продадат те. Цената която аз обявих беше 25000 лв., а те я пуснаха за 27000 лв. Когато им се обадих да ги питам защо са увеличили цената, ми казаха "колата е хубава, ще се продаде и на тази цена". А иначе предложиха да я изкупят за 15000. В крайна сметка колата се продаде за 2-3 седмици за 25000 лв. директно от обявата.
black_devil

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от black_devil »

Здравейте,

Извинявам се на колегата, пуснал темата, но понеже и моят въпрос е свързан с поръчката на нова кола, реших да не отварям нова :)

Тъй като виждам, че има вероятност колата, която ще поръчвам, да няма камера за заден ход (бензин, 1.5 TSI 7DSG mHEV, ниво Edition + 2-3 допълнителни екстри), ако реша да добавя в последствие такава, дали това ще наруши гаранцията / лизинга? Имам предвид ако помоля някой да ми я сложи (съфорумец например).
black_devil

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от black_devil »

black_devil написа: 31.01.2022, 22:57:30 Здравейте,

Извинявам се на колегата, пуснал темата, но понеже и моят въпрос е свързан с поръчката на нова кола, реших да не отварям нова

Тъй като виждам, че има вероятност колата, която ще поръчвам, да няма камера за заден ход (бензин, 1.5 TSI 7DSG mHEV, ниво Edition + 2-3 допълнителни екстри), ако реша да добавя в последствие такава, дали това ще наруши гаранцията / лизинга? Имам предвид ако помоля някой да ми я сложи (съфорумец например).
Отпада ми въпроса. Разбрах, че се нарушава гаранцията.
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от smoke »

black_devil написа: 01.02.2022, 20:35:50 Отпада ми въпроса. Разбрах, че се нарушава гаранцията.
На кое ще се наруши гаранцията - на двигателя ли? Или на окачването?
Никаква гаранция няма да се наруши, тъй като не подменяш нищо и не нарушаваш работата на нищо с добавянето на ОЕМ камера.

П.П. Когато поръчвах моята кола в началото на декември, камерите вече не можеха да се поръчват. Преди 2 седмици питах дилъра, оказа се, че за моето ниво на оборудване вече може да се добави, въпреки че я няма в конфигуратора. Не знам дали и тогава не е можело, но дилърът да не е знаел, но нейсе. Отказах се да я добавям сега, защото (първо) можело да отложи срока за доставка и (второ) ползата от тази камера е доста дискусионна. Наскоро прочетох тук във форума и че в някои съседни държави видеорегистратори и всякакви други камери (вкл. и тази за заден ход) били забранени и трябвало преди пътуване там да се деактивират. Така че не съжалявай.
Аватар
Eager

Škoda Фен

Гараж: Škoda Kodiak 2 RS
ex Škoda Octavia 4 Combi 2.0 TDI

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Eager »

Малко офтопик като загрижен притежател на фабрична задна.
smoke написа: 01.02.2022, 20:48:57 Наскоро прочетох тук във форума и че в някои съседни държави видеорегистратори и всякакви други камери (вкл. и тази за заден ход) били забранени и трябвало преди пътуване там да се деактивират.
Интересно, това не го бях чувал. Сега се разрових, защото имам фабрична задна камера, и доколкото мога да намеря - в общия случай законодателството е за видеорегистраторите, не за вградените в автомобила камери за асистенция, които не записват. Куориозно има сравнително подробна статия в сториборд сайтра на Шкода от средата на 2020-та, и според нея единствено в Португалия е забранено притежаването на видеорегистратор, във всичко останали страни в ЕУ варира между това да няма регулация и това, че не може да се монтира. Във Франция, Австрия, Швейцария и др. правилата са някъде по средата.

Аз изрично се заинтересувах от Австрия, защото планираме пътуване при приятели. За там изглежда (последно) е законно, но с регистрация при съответните органи. Преди е било незаконна публикацията на лични данни, вкл. лица и регистрационни табели, без изрично съгласие. Това накратко, в статията са обяснили.

За съжаление потвърдената информация за вградени камери-асистенти почти не намирам. Има статии от 2018-та за това, че в ЕС искат да направят камера ИЛИ сензор за задно задължително в новите автомобили след 2021, и като гледам има публикувана ЕС инициатива за обсъждане за май 2022-ра. Има много мнения по разни форуми, Куора и т.н. ни не виждам нищо в правителствен сайт да речем.

Замислих се, че немалко автомобили се продават със задна камера без допълнителен монтаж, затова реших да проверя в конфигуратора на Шкода за Швейцария и Португалия: и в двете държави се предлага, като португалския ЕТ я дава стандартна в Style.

И за да задоволя собственото си люпопитство погледнах дали там се продава 360 камерата в Кодиак примерно, и я има. Не знам единствено какво прави предната камера освен да сглобява 360° гледката, т.е. дали има аугментирана реалност и реално да снима напред в движение, колегите ще кажат (исках я на моята О4, но уви).
Изображение
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от kalata »

Eager написа: 01.02.2022, 23:12:16 Аз изрично се заинтересувах от Австрия, защото планираме пътуване при приятели. За там изглежда (последно) е законно
Съветвам те да не използваш видеорегистратор на територията на тази страна.
А пък това, което smoke написа за камерата за заден ход няма да го коментирам изобщо.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

ex CFGB, ex ALH

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Цецо75 »

Eager, Не съм 100% сигурен, но май area view камерите вървят с разпознаването на знаци и сляпото петно. Поне при Кодиака беше така и струваше доволно много пари целия пакет, което ме отказа.
Бееееее.....
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”