Смея да твърдя, че от вече година и половина собственик на Октавията, съм изключително доволен от колата, без грешка е. Преди около година не ми бачкаше студеното на климатроника, бях пуснал тук тема, кръстена "Странен проблем с климатроника", но я заведох за фреон и перка на радиатора и всичко точно.
Преди около седмица, в най - голямата жега, си карам градско по тангентата възпитано, с около 120, климата на 3, да подухва лекичко, по едно време почна от централната конзола от духалките да излиза съвсем лек, без мирис, бял дим. Спрях го и пак го пуснах и всичко точно. Отдадох го на прах, или нещо подобно.
След това съм минал около 500км без проблем.
Одеве седя на пуснат двигател, без колата да се движи, с пуснат клима и по едно време почна да се запотява от вътре предното стъкло, пуснах го на 3, почна да излиза повече бял дим, пак без мирис, по - точно мирис на водна пара и като го усилих, все едно тоя дим се издуха и спря да излиза такъв. После покарах още малко, всичкото се развива като действие на спрян климатроник и на пуснати джамове и си се прибрах, без проблем. Вдигнах капака, всичко си работи, перките си въртят, когато трябва и не въртят, когато не трябва, не грее двигателят и димът не излиза от измежду корите, а баш си от духалките.
Климатроникът си работи, поддържа си правилната температура и на топло, и на студено, обаче, пак от духалките на централната конзола, забелязах, че, когато колата е спряла, или се движи бавно, идва някакъв съскащ шум, който, с увеличаване на скоростта, намалява и в един момент над 60-80км/час изобщо го няма. После като спра на светофар, пак се чува, не винаги, но от време на време. Не зависи от това колко е натоварена колата, всъщност и двата пъти бях без багаж и единия път сам, единия - с 1 пасажер.
Та общо взето, поради финансови причини, ще мога да ида на майстор на 7ми или 8ми, а преди това ми се налага да мина около 200-250км още, на тия дати ще я водя и за смяна на масло и без това. На какво може да се дължи този странен за мен лично феномен, нещо опасно ли е и горе долу за какви пари се оправя?