Цедка на помпа на Халдекс 5 - ВНИМАНИЕ!
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
didoya
- Гараж: BMW G20 330xD M-Sport
Здравейте,
Видях една интересна тема в briskoda и реших да споделя тук. Може би проблемът е вече известен, но да си знаете. При халдекс 5-то поколение вече няма сменяем филтър, а само една цедка на помпата. Според официалните ВАГ процедури (поне в Англия са такива) при смяна на маслото на хадекса тази цедка не се почиства. Резултатът е, че при натрупана мърсотия помпата започва да се тормози, да се износва по-бързо, да дърпа повече ток и да товари електронният модул за управление. Накрая и 2-те дават фира и точно на края на гаранцията си имаме един Халдекс за смяна;)
Процедурата по почистване изглежда лесна, но трябва да сме сигурни, че се извършва на всеки 30-40к км. Някой от по-запознатите да каже в ЕТ правят ли я или не като част от процедурата за смяна на масло на Халдекса?:)
Ето снимка как изглежда цедката на С3 на 32к км....
https://www.briskoda.net/forums/uploads ... bccf6a.jpg
Видях една интересна тема в briskoda и реших да споделя тук. Може би проблемът е вече известен, но да си знаете. При халдекс 5-то поколение вече няма сменяем филтър, а само една цедка на помпата. Според официалните ВАГ процедури (поне в Англия са такива) при смяна на маслото на хадекса тази цедка не се почиства. Резултатът е, че при натрупана мърсотия помпата започва да се тормози, да се износва по-бързо, да дърпа повече ток и да товари електронният модул за управление. Накрая и 2-те дават фира и точно на края на гаранцията си имаме един Халдекс за смяна;)
Процедурата по почистване изглежда лесна, но трябва да сме сигурни, че се извършва на всеки 30-40к км. Някой от по-запознатите да каже в ЕТ правят ли я или не като част от процедурата за смяна на масло на Халдекса?:)
Ето снимка как изглежда цедката на С3 на 32к км....
https://www.briskoda.net/forums/uploads ... bccf6a.jpg
-
kograman
В ЕТ в София не го правят. За другите места не мога да кажа. Сменяват маслото и газ.
Someone's opinion of you does not have to become your reality
-
didoya
То тях си ги устройва - тъкмо след като свърши гаранцията халдекса е сгънал:)
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
До колкото знам, помпата се продава отделно, а модулът се ремонтира. https://www.ebay.com/itm/Haldex-Control ... 4354546082
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Ще ни карат сами да се учим да сменяме маслото на халдекса!
Ако някой може да разпише тук процедурата в детайли ще е полезно. Помня само, че се включва помпата с VAG-COM , но... до там.
Ако някой може да разпише тук процедурата в детайли ще е полезно. Помня само, че се включва помпата с VAG-COM , но... до там.
-
kograman
малко е като със ДПФ-а. Ако не четеш по форуми, няма и да разбереш че го има ....
И аз така четох за Халдекс 4, трябва да сменява филтъра иначе гръм, и т.н. Та обърнах земята да си намеря този филтър, колата беше на 169к км.
Вкарах я да го сменят. Старият беше с една идея различен цвят от новият. Нито мръсотия, нито нищо. Това за близо 170к км. Човека който го смени тогава ми каза, момче притеснявай се ако не е сменявано никога маслото и е над 200к км колата, сам виждаш разликата. Та така.
И аз така четох за Халдекс 4, трябва да сменява филтъра иначе гръм, и т.н. Та обърнах земята да си намеря този филтър, колата беше на 169к км.
Вкарах я да го сменят. Старият беше с една идея различен цвят от новият. Нито мръсотия, нито нищо. Това за близо 170к км. Човека който го смени тогава ми каза, момче притеснявай се ако не е сменявано никога маслото и е над 200к км колата, сам виждаш разликата. Та така.
-
didoya
Видя ли снимката как изглежда филтъра на 32к км:)
-
didoya
Ето ти я прецедурата по чистенето:Никола Иванов написа: 16.10.2020, 11:30:28 Ако някой може да разпише тук процедурата в детайли ще е полезно. Помня само, че се включва помпата с VAG-COM , но... до там.
-
didoya
То е ясно, че всичко се прави, но защо като просто може да не се стига до там...stefan L написа: 16.10.2020, 11:29:48 До колкото знам, помпата се продава отделно, а модулът се ремонтира. https://www.ebay.com/itm/Haldex-Control ... 4354546082
-
kograman
Да, видях го @didoya, ама съм виждал и такъв на 169к км, на моята бивша. Не казвам че не трябва да се чисти и т.н. За халдкес 4 само в БГ не го сменяваха филтъра. Навън се сменяваше, тук нямаха бюлетин за това.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Като сменяш маслото чистиш цедки, филтри, гнездото, каквото има.
Така си е от времето на първите халдекси та до днес. Какво пише в ръководствата - все тая.
Така си е от времето на първите халдекси та до днес. Какво пише в ръководствата - все тая.
Бееееее.....
-
tuningmania
- Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
До "ВСИЧКИ" - Според мен има някакво значение и как се Шофира Автомобила. Едно е постоянно да Работи тази помпа, друго е чат-пат ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
-
didoya
За хората, раздаващи много газ като мен имам усещането, че трябва да се чисти по-често:)
Между другото - с VAG-COM може индиректно да се хване колко е запушена по големината на тока, който тегли помпата. Има такава метрика, в клипчето човекът нагледно е показал.
Между другото - с VAG-COM може индиректно да се хване колко е запушена по големината на тока, който тегли помпата. Има такава метрика, в клипчето човекът нагледно е показал.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Има клип във форума,качвал съм в темата ми за гаражаНикола Иванов написа: 16.10.2020, 11:30:28 Ще ни карат сами да се учим да сменяме маслото на халдекса!
![]()
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
-
Ме4о Коди
- Гараж: Skoda Kodiaq TDI 190 DSG , Opel Astra H
- Обратна връзка:
Това както е показано на клипчето, мислите ли , че тези от Еуратек ще го изпълнят; и въобще дали някога са го правили. Предполагам си действат по предписание и тяхно удобство- сменят маслото и готово. Щом няма и сменяем филтър, а цедка, която да се почисти.Някой ходил ли е да обслужва Халдекс 5 в Еуратек и знае ли какво му е “обслужено”?