Неработещ клаксон

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Drugaru

Шкода Новак

Неработещ клаксон

Мнение от Drugaru »

Колеги, имам следното банално питане- след претърпяно ПТП ми изчезна клаксона. Кой номер е бушона и къде е- в двигателния отсега или до волана? За да изключат поне това като причина
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Неработещ клаксон

Мнение от smoke »

Клаксон = Horn.
Бушон F5 или F17 в двигателния отсек, в зависимост от годината и версията на кутията с бушоните на колата:

https://fuse-box.info/skoda/skoda-octav ... ox-diagram
https://fuse-box.info/skoda/skoda-octav ... ox-diagram
TedG

Шкода Новак

Гараж: Octavia II Combi FL 2011 2.0 TDI

Неработещ клаксон

Мнение от TedG »

Има и реле което е зад волана но позицията му зависи пак от модела, клаксона ми изглежда стабилна конструкция но и той може да даде фира, аз си измерих дали стига напрежение до буксата за клаксона и стигаше нещо от сорта на 5V и като смених релето се оправи.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”