Lane Assist при Karoq?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
lubobaroto
Lane Assist при Karoq?
Здравейте колеги,
Има ли Karoq facelift Lane Assist (следене на пътната маркировка) или не се предлага за модела. След получаване на колата с учудване разбрах, че намям такава опция въпреки, че колата е последно ниво на оборудване. Влезнах да проверя брошурата и не намирам при нито едно ниво на оборудване да има Lane Assist. Като екстра в конфигуратора също не излиза. Утре така или иначе имам работа до Шкода и ще ги попитам, но питам и вас дали имате информация.
Благодаря предварително
Има ли Karoq facelift Lane Assist (следене на пътната маркировка) или не се предлага за модела. След получаване на колата с учудване разбрах, че намям такава опция въпреки, че колата е последно ниво на оборудване. Влезнах да проверя брошурата и не намирам при нито едно ниво на оборудване да има Lane Assist. Като екстра в конфигуратора също не излиза. Утре така или иначе имам работа до Шкода и ще ги попитам, но питам и вас дали имате информация.
Благодаря предварително
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Lane Assist при Karoq?
Колега на UK сайта излиза в пакет с адаптивния круиз контрол(travel assist package), но може да не се предлага тук.
https://cc.skoda-auto.com/gbr/en-GB/ext ... =trimlines
https://cc.skoda-auto.com/gbr/en-GB/ext ... =trimlines
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
georgi_yanev1108
Lane Assist при Karoq?
Миналата година като поръчвах моя, за да имам Лайн Асист трябваше допълнително да поръчам целия пакет Травъл асист. А за да поръчам травъл асист,трябваше да взема и Колумбус навигацията. Коеото означава че за един лаин асист се оскъпяваше с 3-4 хилки.Не го направих аз лично. Сега гледам в конфигуратора,че никъде не фигурира лайн асист наистина. Може да нямат пак някви чипове и за него, както и за Сайд асиста ( Лампичката която мига в огледалото,когато има някои в мъртвата точка).
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Lane Assist при Karoq?
Лайн асиста е супер досадно,сайд асиста е готино. Защо не е задължително само като фронта не зная.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ
- Никола Иванов
- Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG - Обратна връзка:
Lane Assist при Karoq?
Аз си го програмирах Лайн асиста. Но моя Карок е 2018та и липсваше само това от асистентите. Така, че вероятно е възможно да се кодира в последствие.
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Lane Assist при Karoq?
Моят е преди фейслифта Стайл о ако исках трябваше да го поръчам отделно. Добре, че не го направих - тотално ненужна, а дори в определени случаи потенциално опасна екстра. Виж за DCC съжалявам наистина - задължително слагай ако може, защото във возията между с и без ДЦЦ разликата е брутална. При мен пък тогава когато поръчвах нямаше опция ДЦЦ и ония като го питах какво ще препоръча, ми каза само за проактивната защита на пътниците…
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Lane Assist при Karoq?
Не "лайн" (от Line - линия), а "лейн" (от Lane - лента).
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Lane Assist при Karoq?
Дали има или няма дадена екста е редно да се гледа преди да се поръча колата.
Друг е въпросът, ако е поръчана или е включена в оборудването, а не е доставена.
Друг е въпросът, ако е поръчана или е включена в оборудването, а не е доставена.
- Erebus
- Гараж: Octavia 4 2.0 TDI
Lane Assist при Karoq?
Това защото сме свикнали да си караме, както ни е кеф или има и друга причина? Защото аз го имам и не бих дал такава обратна връзка.tahumbata написа: 19.05.2023, 10:06:47 тотално ненужна, а дори в определени случаи потенциално опасна екстра
-
lubobaroto
Lane Assist при Karoq?
Колега както виждаш съм отбелязал, че съм взел топ оборудването. Тоест всички екстри. След това съм прегледал всички пакети като допълнителни екстри. След като не го видях помислих, че ще е в някой пакет защита или сигурност под общ знаменател с нещо друго. Никога не съм си представял, че може да го няма след като се предлага от всички други производители в последните няколко години.Драгомир написа: 19.05.2023, 10:25:23 Дали има или няма дадена екста е редно да се гледа преди да се поръча колата.
А коментара ти като цяло не ми помогна и беше безмислен.
-
lubobaroto
Lane Assist при Karoq?
Здравейте отново,
Официално е спряна екстрата Lane Assist и не се предлага за Karoq. Това е от Еуратек като информация.
Вероятна причина е това, че има проблем с чиповете и са решили да го прат за този модел.
Поздрави,
Любо
Официално е спряна екстрата Lane Assist и не се предлага за Karoq. Това е от Еуратек като информация.
Вероятна причина е това, че има проблем с чиповете и са решили да го прат за този модел.
Поздрави,
Любо
- Драгомир
- Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М
Lane Assist при Karoq?
Повече от това едва ли някой може да ти помогне.
Вадиш си поръчката и договора и проверяваш.
Ако екстрата я има там, а не са ти я доставили, си предявяваш претенцията пред ЕТ и ти връщат определена сума пари + евентуално неустойка.
Ако си си мислил, че колата има определени екстри, защото е най-високото стандартно ниво на оборудване, е друг въпрос. Дори и да си поръчал всички екстри за модела, пак не е гарантирано, че ще има това, което ти окачваш да има или другите марки предлагат.
Друг е въпросът, че и ЕТ описват екстрите много зле.
Затова трябва да се гледа, чете и ако не си сигурен да питаш преди поръчката, а не след доставката.
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Lane Assist при Karoq?
Здравейте, аз питах специално за мъртвата точка. Дори дилърът провери дали няма нещо ново по темата, но отговора беше, че заради липсващи компоненти, не може да се добави. Иначе го исках, ама може и без него. Аз съм поръчал Вижън, бензин, 1.5, DSG. с ел. седалки.
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
-
tahumbata
- Гараж: Karoq Style 2019 1.5 TSI DSG 4x4 лава син металик
Lane Assist при Karoq?
Ами правих 1 час тест драйв с Карок Фейслифт с Lаne Assist и съм със смесени чувства - от една страна ако пътят прави лека дъга, не ти се налага да правиш нищо в смисъл колата си коригира волана сама. Дотук добре. Обаче когато стигнеш участък, където липсва маркировка? Кърпежи, ремонти и т.н. са навсякъде по нашата БГ действителност. Освен това за потенциално опасно имам предвид две неща -
1. Понякога маркировката на самия път е неадекватно поставена - една лента прелива в друга, от широка лента примерно 3м става изведнъж на кръстовище 2м (примерно на Гешев и България посока Южен Парк) и ако разчиташ само на Карока да си гледа лентата, може да се цунете едно хубаво с някой друг, който си перка както си му е кеф.
2. Тази корекция на волана понякога я прави въпреки, че искаш просто леко да завиеш наляво или надясно и много гадно притриса волана все едно ти казва, че правиш нещо нередно и трябва да си останеш в лентата. А аз искам просто по-плавно да мина от една в друга.
Виж Blind Spot detect е незаменима екстра, която за мен трябва да е задължителна за абсолютно всички нови автомобили. Колко пъти са ме засичали най-вече някакви жени, които просто не гледат, преди да се престрояват, а разчитат само на огледалата.
-
storm1st
- Гараж: Kodiaq Fl 2.0 TSI, DNPA
Lane Assist при Karoq?
От няколко години го водят side assist /преди беше blind spot / и сигнализиращите светодиоди са в основата на огледалото / доста по големи, по забележимо светят уж а и има регулация на яркоста / . Метрите назад които хваща са доста повече от първите blind spot в огледалата по описание . Със side assist a / предполагам ,че и с по старите версии върви обикновенно rear traffic alert . Следи зад колата движението и е доста полезно при излизане от перпендикулярно паркиране назад на улица и т.н.т . Сигнализира , показва откъде идва движението и си набива спирачки ако не му с е обърне внимание . Презастраховали са се и понякога дразни ама по добре така . За бързи хлапета с колела ги хваща също доста добре . Полезно еgeorgi_yanev1108 написа: 19.05.2023, 09:14:05 както и за Сайд асиста ( Лампичката която мига в огледалото,когато има някои в мъртвата точка).
а ето и за side assist a :
Side assist а си беше а и е доста проблемен като екстра за поръчване. 2022 г началото смениха пакетите с асистентите да са без него и беше непоръчваем . Към 9-10.22 се появи пак в ценовите листи и конфигуратора поне за Кодияк .