Здравейте
Имам Октавия 2 - 2008 год 1.6FSi -115кс.
Перфектна е досега няма повреди доволен съм.
Обаче си загубих книжките за сервизните неща, които трябва да се правят.
Та на 120000км освен масло и филтри и свещи нещо друго дали трябва да се сменя?
Моторът е с верига и май няма ремък за смяна, помня едно време ме посъветваха да дърпам ръчната като мина 100000км.
Не искам да ходя в сервиз на Шкода, че по-скъпо затова питам сам мисля да си взема масло, филтър и т.н.
120000км смяна на какво
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
octavianos2008
- donci
- Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl
120000км смяна на какво
Няма ангренажен ремък, но има пистов и е хубаво да го смениш заедно с обтяжните ролки. Хубаво е да смениш и водната помпа, ако е на тези километри.
За маслото и филтрите, а и другите части, може да се свържеш с масларя на форума ЦецоNOL. Пращаш му рамата и той ще ти каже всичко.