Проблем със задни леви габарити, светят и гаснат.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
MGeorgiev

Шкода Новак

Гараж: ŠKODA OCTAVIA 2 1.9 TDI 105hp

Мнение от MGeorgiev »

Здравейте,

колата е октавия 2, 2007, 1.9 лифтбек.
Имам проблем със задни леви габарити (W3W). При запалване светват и гаснат след няколко секунди, но само тези две крушки. Всички останали светлини работят нормално. Смених предпазителите, които са за превключвателите на светлините, прегледай и релето което е за левите светлини, всичко е нормално, за всеки случай смених и крушките. Грешката отново си остава. Понякога при пуснане на габарити при незапалена кола си светят без да гаснат, но запаля ли колата гаснат след няколко секунди (3-4 сек). Грешката на таблото за изгоряла крушка ту се появява, ту се маха.
Моля ако някой е имал този проблем да сподели решението му или ако някой има съвет също да сподели, че мн ме дразни тази лампа като ми светне на таблото :)
Аватар
nasmen

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 2 Combi 1.9 TDI 105 HP PD BKC

Мнение от nasmen »

Здравей, да не би да са лед крушки, защото аз имах подобен проблем преди време отдясно с едни лед, светваха гаснеха и накрая се наложи да сменя целия модул под волана и ги разкарах [smilie=sarcastic.gif]
MGeorgiev

Шкода Новак

Мнение от MGeorgiev »

Не са лед. Лед имам само на късите, но съм с тях повече от година и нямам проблем. На габарита са W3W.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

Може да прегледаш буксите, обувкиге да не разхлабени и да не дават добър контакт. Може и да ги напръскаш с контактен спрей. Може кабели да са. Ако може да я закачиш на една диагностика да видиш дали ще покаже нещо.
Аватар
nasmen

Škoda Фен

Гараж: Skoda Octavia 2 Combi 1.9 TDI 105 HP PD BKC

Мнение от nasmen »

Виж също масата дали е добре хваната, точно под левия стоп е. Някой път прави такива номера.
MGeorgiev

Шкода Новак

Мнение от MGeorgiev »

Понеже имах/имам проблем със вдигането на обороти сутрин (до 1200) докато загрее, но само като е студено, я закачаха и ми казаха че имам явно някакъв проблем по ел.инсталцията, но и акумулатора беше за смяна, та го смених и за сега е топличко сутрин и още не ми го е правила това с вдигането на оборотите, но проблема с габаритите е от преди това и не показа нищо конкретно на диагностиката.
MGeorgiev

Шкода Новак

Мнение от MGeorgiev »

Някакви други предложения? [smilie=pleasantry.gif]
dpenov

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 FL 1.4 TSI

Мнение от dpenov »

Аз имам един изгорял габарит в задна светлина, но от него не ми светва чека за изгоряла лампа за разлика ако има изгоряла по-голяма крушка, така че може би има някакъв електрически проблем.
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”