Закупуване на Октавия 2, фейслифт.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
Martin1974
Здравейте.
Търся си О2 ФЛ, комби с дизелов мотор, след 2010 г., на възможно най малко километри. Посъветваха ме да търся 2,0 тди, или 1,9 тди и да избягвам 1,6 тди.
Ето и няколко обяви, които съм набелязъл. Знам че по снимки е трудно, но искам да чуя вашето мнение
1. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cp9wx3
плюсове - много хубава година, но дали е реална.
минуси - продава се от автокъща, никой не каза нещо хубаво за тоя мотор, даже напротив.
2.http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cp9wx3
плюсове - стария ПД мотор, купуван от тук, може би реални километри
минуси - много бедна на оборудване и занемарена подръжка (мотора има една педя кал).
3. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cp9wx3
плюсове - всички екстри, километрите ако са реални (най вероятно са Х 2,5).
минуси - цената и автомата.
4. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cp7ueh
плюсове - Купуван от тук, салона, цената.
минуси - Уникат, гадна навигация.
5. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cp7ueh
плюсове - хубава година, цена и малко километри, ако са истински. Някой купувал ли е автомобил от тях?
минуси - много постна.
Предварително благодаря за отговорите.
Търся си О2 ФЛ, комби с дизелов мотор, след 2010 г., на възможно най малко километри. Посъветваха ме да търся 2,0 тди, или 1,9 тди и да избягвам 1,6 тди.
Ето и няколко обяви, които съм набелязъл. Знам че по снимки е трудно, но искам да чуя вашето мнение
1. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cp9wx3
плюсове - много хубава година, но дали е реална.
минуси - продава се от автокъща, никой не каза нещо хубаво за тоя мотор, даже напротив.
2.http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cp9wx3
плюсове - стария ПД мотор, купуван от тук, може би реални километри
минуси - много бедна на оборудване и занемарена подръжка (мотора има една педя кал).
3. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cp9wx3
плюсове - всички екстри, километрите ако са реални (най вероятно са Х 2,5).
минуси - цената и автомата.
4. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cp7ueh
плюсове - Купуван от тук, салона, цената.
минуси - Уникат, гадна навигация.
5. http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cp7ueh
плюсове - хубава година, цена и малко километри, ако са истински. Някой купувал ли е автомобил от тях?
минуси - много постна.
Предварително благодаря за отговорите.
Последно промяна от Martin1974 на 22.02.2016, 15:28:53, променено общо 1 път.
- BlackPearl
- Гараж: Octavia mk3 vRS-BlackPearl2
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
На всичките няма да са им реални километрите.
5 ми харесва.
5 ми харесва.
GUNTER SERVICE

ВСИЧКИ МОИ МНЕНИЯ СА ЛИЧНИ И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ДОСТОВЕРНИ

-
Martin1974
BlackPearl написа:Колега, оправи си първите ТРИ линка, не се отварят!
![thank_you2 [smilie=thank_you2.gif]](./images/smilies/thank_you2.gif)
- BlackPearl
На мен ми харесват 3 и 4.
Но 3ката ми е съмнителна.
Защо?
Недоумявам, как може да се купи нова кола-тип семейна или ако искаш компактна лимузина примерно: бухаш я с екстри,даваш един куп пари (50+, пускови разходи) и накрая да я караш по 10-15хилки на година.
Има си маниаци, ние със Сами и другите колеги сме чист пример- но това са да кажем 10%, даже 5% от хората купуващи такива коли. А в обявите- масово са такива- НИКАКЪВ ШАНС, минимален да е на реални километри.
П.С: Преди 2 години търсех Пасат 2000г за един приятел. Ми те всичките от 130 до 180хил. км....хората се цупели като видят голям километраж.......
Еле пък като видя БМВта 5ци 30 или 35 (той пак е 3 литра), набухани примерно с прилични екстри и да ми пишат 120-130км за 10 години. Аз моята Фабия, която я карах маниашки, последните зими си стоеше на топло, имам 155........извинете!
Но 3ката ми е съмнителна.
Защо?
Недоумявам, как може да се купи нова кола-тип семейна или ако искаш компактна лимузина примерно: бухаш я с екстри,даваш един куп пари (50+, пускови разходи) и накрая да я караш по 10-15хилки на година.
Има си маниаци, ние със Сами и другите колеги сме чист пример- но това са да кажем 10%, даже 5% от хората купуващи такива коли. А в обявите- масово са такива- НИКАКЪВ ШАНС, минимален да е на реални километри.
П.С: Преди 2 години търсех Пасат 2000г за един приятел. Ми те всичките от 130 до 180хил. км....хората се цупели като видят голям километраж.......
Еле пък като видя БМВта 5ци 30 или 35 (той пак е 3 литра), набухани примерно с прилични екстри и да ми пишат 120-130км за 10 години. Аз моята Фабия, която я карах маниашки, последните зими си стоеше на топло, имам 155........извинете!

-
Martin1974
Номер 3 е на 250 000 км, така че отпада от класацията. Именно защото калкулирам по 25-30 х.км на година, искам кола след 2010 г. на реални до 150 х.км. 250 х.км ми идват много, особенно за О2 с ДСГ, на цена 20 х.лв.
- BlackPearl
Продавачът ли ти каза, или я проверихте?
Аз лично, първо бих проверил търговишката.
Аз лично, първо бих проверил търговишката.

- Виновният
- Гараж: Apolon Pro
За мен - вариант 2. ПД, ръчка.
Двигателят е 6ест, че не е мит, а по интериора не виждам нещо фрапантно.
Че е гола, гола е, но си имаш темпомат, климатроник и малко километри. Може би сензор за дъжд, за светлина няма.
Това, което не ми харесва е черния цвят, но бих я погледнал.
А вариант 5 е от място, от където не бих си купил и клечки за зъби.
Иначе колата може и да е супер 
Двигателят е 6ест, че не е мит, а по интериора не виждам нещо фрапантно.
Че е гола, гола е, но си имаш темпомат, климатроник и малко километри. Може би сензор за дъжд, за светлина няма.
Това, което не ми харесва е черния цвят, но бих я погледнал.
А вариант 5 е от място, от където не бих си купил и клечки за зъби.
- audiceco
- Гараж: Ford S-max 2.2 TDCI 6-tronic 200 h.p.
- Обратна връзка:
На мен 5-тата въпреки, че е с климатик и е от място, за което не съм чувал хубави неща и аз, най ми допада...

-
Martin1974
Малко извън О2 темата, това с какъв мотор е http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cpdshl?
Проблемен ли е?
Проблемен ли е?
- Sawyer
- Гараж: ///
Това би трябвало да е 2.0 TDI common rail, който е прекрасен двигател. Тази конкретно обаче:
1.Далеч не е "с всички екстри за модела"
2.На близо 300к км е, което е доста
От посочените от теб Октавии най-много хваща окото ми номер 3 (заради изпълнението на колата като цяло), но ако искам нещо безпроблемно, бих заложил на втората. 1.9 TDI ръчка - не мисля, че има по-неразрушима комбинация. Тези коли по принцип са бетон.
1.6 TDI доколкото знам не е от най-сполучливите, така че номер 1 бих я задраскал.
1.Далеч не е "с всички екстри за модела"
2.На близо 300к км е, което е доста
От посочените от теб Октавии най-много хваща окото ми номер 3 (заради изпълнението на колата като цяло), но ако искам нещо безпроблемно, бих заложил на втората. 1.9 TDI ръчка - не мисля, че има по-неразрушима комбинация. Тези коли по принцип са бетон.
1.6 TDI доколкото знам не е от най-сполучливите, така че номер 1 бих я задраскал.
- bega4kata
- Гараж: Оctavia 3 RS TSI stg 3 Revo - ex
Tiguan TDI 4motion
Mercedes GLC 450d AMG 4matic Premium
0896670196 - Обратна връзка:
Няма как да намериш кола която търсиш 2011 под 200 000 км.Хората ги вземат да ги карат.А и наще търговци купуват най-ефтините оферти.
GUNTER SERVICE

-
Martin1974
bega4kata какво ти е мнението за русенския суперб? Благодаря.
- SeVo
- Гараж: Octavia II 1.9tdi
Sandero II FL stepway 0.9tce
Няма как да намериш кола която търсиш 2011 под 200 000 км.Хората ги вземат да ги карат
-
petel
Третата и няма да съжаляваш, поне и знаеш километрите, а и наистина е с "всички екстри за модела", цената и като нова е около 60 000 лв...