Проблем със закупен ксенон

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Raychev

Шкода Новак

Мнение от Raychev »

Изображение
Изображение

Здравейте колеги. Имам проблем на който се надявам че има решение или има кой да мо го реши. Случаят е следният.
Карам октавия 2 преди фейса. Фаровете са с лупа на късите и рефлектор на дългите. Имам и регулиране на горе и надолу на фара, както и пръскалки. Всичко работи. Поизчетох доста по форума и в крайна сметка реших да мина на ксенон, като всеобщо мнение че свети много хубаво. И докато се рових за баласти и крушки,попаднах на употребявани фарове с баласти и крушки за октавия 2 преди фейса. Играх ги, спечелих ги и сега са при мен. Фаровете са от англичанка, така че момента с блендата е ясен. Ще я преместя и ще светят право ( макар че май бяха така). Сложих ги одеве, давам на контакт, пускам фаровете и - О, чудо! Запалват се и започват да светят. Супер, викам си!. Но радоста беше кратка. Сложих и двата фара и запалих да ида в някой подземен паркинг. Влезнах в един такъв, запалих фаровете, а те просто присветнаха и това беше. Светна на таблото и индикация за изгоряла крушка. Загасих, запалих и пак същото. Загасих и ги запалих, но без да запалвам колата и си светят. Но запаля ли я, присветват и изгасват. И веднага светва индикация за изгоряла крушка.
Някой сблъсквал ли се е с този проблем? Трябва ли да се правят някакви настройки, или някакви датчици липсват при мен?
Мога ли да прехвърля баластите и крушките на сегашните ми фарове с лупи? Четох че лупите били различни , вярно ли е това!
Качвам и снимки как изглеждат вътре, че другите нямат нищо освен крушки и моторчето за регулиране.
Audirulzz

Škoda Racer

Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

Трябва кодировка
Raychev

Шкода Новак

Мнение от Raychev »

Как се случва това кодиране?
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Гараж: Octavia 2 Elegance 2.0 TDI-PD DSG, 2007

Мнение от kalata »

Raychev написа: 24.04.2021, 21:06:56 Мога ли да прехвърля баластите и крушките на сегашните ми фарове с лупи?
Не можеш, различно е всичко. При положение, че си имал фарове с лупи ти се чудя защо си купувал тези другите английските. Абсолютно ненужно.
На твоите фарове слагаш един афтър маркет ксенон кит и приключваш с темата. [smilie=fool.gif]
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Raychev

Шкода Новак

Мнение от Raychev »

Нали навсякъде пише че по-хубаво от оригиналното няма! Ей на, оригинално имам вече, ама седи в багажника.
В крайна сметка може ли да се направи нещо, или да ги пускам за продажба. Поне някой да им се изкефи?!
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Raychev написа: 24.04.2021, 22:39:10 Как се случва това кодиране?
С компютър с инсталиран "VCDS" и кабел.
Dieselgate Team member
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Мнение от kalata »

Не става бе хора. Тези оригиналните ксенони се управляват по друг начин. Имат си датчик за наклон, който ги регулира автоматично. Дори и да ги накарате да светнат някакси, няма да могат да се регулират.
@Raychev, прав си за оригиналното, ама ти си го имаш това оригиналното. На бас, че лупите на тия английските са много по-зле от твоите лупи. Каква ти е колата, че си преди фейса, а имаш фарове с лупи и халогенна лампа? Това го имаше само при Скаут.
"Ако виждаш дървото, което ще уцелиш след малко, това се нарича недозавиване; ако само го чуваш и усещаш, значи става дума за свръхзавиване" - Walter Röhrl
Audirulzz

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

kalata написа: 25.04.2021, 11:29:53 Не става бе хора. Тези оригиналните ксенони се управляват по друг начин. Имат си датчик за наклон, който ги регулира автоматично. Дори и да ги накарате да светнат някакси, няма да могат да се регулират.
Пак се изказваш мега категорично без да си запознат на 100%.
Фара освен “автоматичен реглаж” има и механичен такъв.
А и датчиците са два а не един.
И да става и без тях,стига модула да ги поддържа
Raychev

Шкода Новак

Мнение от Raychev »

Изображение
Колата е октавия 2 комби 2009година elegance. Англичанка е и честно казано и сегашните фарове, и тези ксеноните са в добро сътстояние. Все пак в Англия не грее много слънце както знаете.
Та понеже имам и регулиране, и пръскалки, си мислех че някога е имала ксенон и е заменен с обикновен фар с лупа, та затова и ги купих. Но уви! Радостта беше кратка [smilie=pardon.gif]
Истината обаче, която видях с очите си е, че ксенона определено свети по-силно и по-хубаво. Когато беше с единият ксенонов фар и един с халогенна крушка, като ги светнах, след загряването на ксенона, халогенната светлина просто изчезна. Изгуби се в ксеноновата. А аз си мислех че имам хубави фарове. [smilie=sarcastic.gif]
И все пак ми се иска да мога да си ги ползвам. Ако не става, ги пускам на цената, която ги купих и ще се радвам, че въобще имам някакви фарове с лупичка!
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

Raychev написа: 25.04.2021, 14:26:05 че въобще имам някакви фарове с лупичка!
Ако се наложи да стигаш до този момент ,може да пробваш да замениш халогенните крушки с някакви качествени диоди - на фарове с лупа сравнително добре светят.
Dieselgate Team member
Raychev

Шкода Новак

Мнение от Raychev »

Така. По темата. Намерих датчиците (2броя) заедно с кабелите и буксите. Сега се надявам да ми ги пратят до ден-два и да видим какво ще се случва след това. Ще има ли други изненади или ше се случват вече нещата.
Raychev

Шкода Новак

Мнение от Raychev »

Не ми се получи с датчиците. Оказа се че имал само единият. В този ред на мисли, някой знае ли дали има някакво значение от scout или vrs трябва да са и оказва ли годината на производство някакво значение?
Аватар
kalata

Škoda Ludicrous

Мнение от kalata »

Мислех да не пиша повече, щото нали не ги разбирам нещата.
Човек, за 85лв можеше да си купиш ксенон кит за твоите си фарове и щеше да си забравил отдавна. От българска фирма, с 1 година гаранция. Могат и да ти ги монтират, ако не ти се занимава на теб.
А ти - фарове купи, сега датчици се търсят, после модулите няма да станат, окабеляване може да липсва, кодиране...
Успех ти желая.
Raychev

Шкода Новак

Мнение от Raychev »

С други думи нещата се случиха по друг начин. Закачихме колата на кпмпютър, от менюто маркирахме че е с ксенон и всичко си заработи. Направиха ми един ръчен реглаж и в момента се радвам на ксенончето. Определено има разлика в светенето и определено е много по-приятно , силно и широкообхватно осветяването. Ако за нещо наистина трябва да се дават пари, то ксенона със сигурност е едно от тях. Нямам представа как би светел този от 85лв, но благодаря все пак за отзивите.
Audirulzz

Škoda Racer

Обратна връзка:

Мнение от Audirulzz »

kalata написа: 29.04.2021, 13:46:07 Мислех да не пиша повече, щото нали не ги разбирам нещата.
Човек, за 85лв можеше да си купиш ксенон кит за твоите си фарове и щеше да си забравил отдавна. От българска фирма, с 1 година гаранция. Могат и да ти ги монтират, ако не ти се занимава на теб.
А ти - фарове купи, сега датчици се търсят, после модулите няма да станат, окабеляване може да липсва, кодиране...
Успех ти желая.
По добре да не беше писал [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”