Здравейте колеги. Имам проблем на който се надявам че има решение или има кой да мо го реши. Случаят е следният.
Карам октавия 2 преди фейса. Фаровете са с лупа на късите и рефлектор на дългите. Имам и регулиране на горе и надолу на фара, както и пръскалки. Всичко работи. Поизчетох доста по форума и в крайна сметка реших да мина на ксенон, като всеобщо мнение че свети много хубаво. И докато се рових за баласти и крушки,попаднах на употребявани фарове с баласти и крушки за октавия 2 преди фейса. Играх ги, спечелих ги и сега са при мен. Фаровете са от англичанка, така че момента с блендата е ясен. Ще я преместя и ще светят право ( макар че май бяха така). Сложих ги одеве, давам на контакт, пускам фаровете и - О, чудо! Запалват се и започват да светят. Супер, викам си!. Но радоста беше кратка. Сложих и двата фара и запалих да ида в някой подземен паркинг. Влезнах в един такъв, запалих фаровете, а те просто присветнаха и това беше. Светна на таблото и индикация за изгоряла крушка. Загасих, запалих и пак същото. Загасих и ги запалих, но без да запалвам колата и си светят. Но запаля ли я, присветват и изгасват. И веднага светва индикация за изгоряла крушка.
Някой сблъсквал ли се е с този проблем? Трябва ли да се правят някакви настройки, или някакви датчици липсват при мен?
Мога ли да прехвърля баластите и крушките на сегашните ми фарове с лупи? Четох че лупите били различни , вярно ли е това!
Качвам и снимки как изглеждат вътре, че другите нямат нищо освен крушки и моторчето за регулиране.