Заключване при отворена врата

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
MitkoVK

Шкода Новак

Мнение от MitkoVK »

Здравейте,
От скоро карам Шкода Октавия Цкаут от 2012. Това е третата ми кола. Предишните ми две не ми позволяваха да заключа ако някоя от вратите е отворена. Например ако пасажерската врата не е добре затоворена при опит за заключване от дистанционното никоя от вратите не се заключва. При шкодта не е така. Всички се заключват освен отворента без сигнал, че е останала отключена. Предполагам, че така си работи, защото мой приятел с нова Октавия има същото заключване. Може ли това да бъде променено. Благодаря.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Мнение от zloQQ »

Тя заключва, но мисля че сигнализира за незатворената врата или със различен сигнал на сирената или с различно премигване на мигачите.
Lemi_1

Шкода Новак

Мнение от Lemi_1 »

Това го забелязах на О3 от самото начало .Няма сигнализация .Всъщност може и да има но съм без звук на заключването.В полузатворено или напълно отворено положение на врата ключалката щраква но не дава сигнал .При проба за отключване дава сигнал с мигачите.
Аватар
donci

ŠKODA MASTER

Гараж: Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI PD 170hp+ RS 2008 BMN
Skoda Fabia I 1.9 TDI PD 131hp+ RS 2005 ASZ BlackPearl

Мнение от donci »

На дисплея ти показва колата и ако има отворена врата или багажник или преден капак, се вижда. Аз преди да я заключа минавам покрай шофьорската врата и през джама гледам, и тогава заключвам
Lemi_1

Шкода Новак

Мнение от Lemi_1 »

Така е ,трябва човек да си изгради навик .Не е трудно ако караш една кола.В интерес на истината ,и това е чисто конструктивно обосновано, ключетата на вратите могат и да задействат и при ненапълно затворена врата/и но няма да има индикация на дисплея.Въпреки това вратата "не може " да се отвори защото ключалката е задействана,но ще "мръдне" навън определено разстояние.В такъв случай просто се натиска да затвори напълно.
Ако обаче се върнем на въпроса за звуковата индикация и дали има начин за известяване сигурно ще е полезно.
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

При Октавия 3 и Фабия 3 сигнала, че заключваш, но някоя врата е отворена, е липсата на примигване на мигачите. Ако е включена тази опция.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

MitkoVK, При заключване с дистанционното и евентуално отворена врата(някоя от петте) ,просто няма да чуеш сирената на алармата.Когато всички врати са напълно затворени физически освен ,че ще видиш авариините светлини ,ще чуеш и сирената на алармата.Това на колата от аватара ми ;)
Dieselgate Team member
Аватар
stefan L

Skoda Electric

Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от stefan L »

Taratajki написа: 27.03.2021, 17:49:17 При Октавия 3 и Фабия 3 сигнала, че заключваш, но някоя врата е отворена, е липсата на примигване на мигачите. Ако е включена тази опция.
И при Голфчето е така. При О2/Г5, при отворена врата и опит за заключване, мигачите премигват 2 пъти и нищо не е заключено.
Lemi_1

Шкода Новак

Мнение от Lemi_1 »

При последните модели също ли го има този пропуск?
Аватар
Taratajki

ŠKODA MASTER

Гараж: Fabia 3 1.2 tsi ; Octavia 4 FL 2.0 tdi

Мнение от Taratajki »

Lemi_1 написа: 27.03.2021, 21:13:49този пропуск
Кой пропуск?
Lemi_1

Шкода Новак

Мнение от Lemi_1 »

За известяването при незатворена врата.
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Явно не го смятат за пропуск, щом ги правят така.
Аз мисля, че е по-добре нищо да не заключва, ако има нещо незатворено.
niki

Škoda Фен²

Гараж: Фабия 1 комби 2006 ASY
VW Golf 1997 AHU
Volvo XC70 D5

Мнение от niki »

На моята по-стара Шкода ако някоя от вратите не е затворена или не се заключи не се чува бипкането на алрмата и не мигват мигачите. Всичко това е с цел да разбереш, че има незаключена или незатворена врата. По този начин разбрах, че имам проблем с една от задните врати и си я оправих навреме, преди да остане постоянно затворена.
MitkoVK

Шкода Новак

Мнение от MitkoVK »

Благодаря за коментарите. Днес забелязах, че мигачите примигват при успешно заключване на всички врати, в противен случай не. Сигнала от алармата обаче е еднакъв. Предполагам, защото е допълнително слагана.
Lemi_1

Шкода Новак

Мнение от Lemi_1 »

А какво означава успешно заключване?
[smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”