Избор на Октавия 2
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
pasator
- Гараж: Škoda Octavia 2 1.9TDI
Избор на Октавия 2
Здравейте колеги!
Замислям се да сменям моята Октавия 1 с Октавия 2 и се двуомя дали да е бензинов вариант или дизел.
Изискванията ми са колата да е комби,4Х4.Разглеждах обяви и предлаганите варианти за дизел 1.9TDI 105к.с. и 2.0TDI 140к.с. и бензинов вариант 2.0FSI 150к.с..
По принцип съм привърженик на бензиновите автомобили аз и дори и Октавията която в момента карам е 2,0 I SLX 116к.с и е с газов инжекцион,но доколкото разбрах тоя двигател 2.0FSI 150к.с не търпял газификация (или самата уредба била доста скъпа- не съм сигурен точно).
Та молбата ми е...всякаква информация за посочените от мен варианти би ми била полезна,тъй като както споменах,нямам никаква представа и наблюдения от дизеловите варианти на марката Шкода като цяло!
Благодаря Ви предварително за вниманието!
Замислям се да сменям моята Октавия 1 с Октавия 2 и се двуомя дали да е бензинов вариант или дизел.
Изискванията ми са колата да е комби,4Х4.Разглеждах обяви и предлаганите варианти за дизел 1.9TDI 105к.с. и 2.0TDI 140к.с. и бензинов вариант 2.0FSI 150к.с..
По принцип съм привърженик на бензиновите автомобили аз и дори и Октавията която в момента карам е 2,0 I SLX 116к.с и е с газов инжекцион,но доколкото разбрах тоя двигател 2.0FSI 150к.с не търпял газификация (или самата уредба била доста скъпа- не съм сигурен точно).
Та молбата ми е...всякаква информация за посочените от мен варианти би ми била полезна,тъй като както споменах,нямам никаква представа и наблюдения от дизеловите варианти на марката Шкода като цяло!
Благодаря Ви предварително за вниманието!
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Избор на Октавия 2
Аз лично бих бягал от бензиновите варианти на Октавия 2
Ако е дизел търсиш или 105 коня или 2.0 с 8 клапана и код на мотора BMM
Ако е дизел търсиш или 105 коня или 2.0 с 8 клапана и код на мотора BMM
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Избор на Октавия 2
Тея износват разпределителни валове. При БКД, каквото е имало да пука , отдавна е изпукало и това, с главите на 16клапановите, е вече доста изтъркано клише.
Трудно е да се намери 10 и повече годишен дизел на по-малко от 300к км, така че е най-добре колегата да търси най-запазения. Най-добре от първи собственик в БГ.
Трудно е да се намери 10 и повече годишен дизел на по-малко от 300к км, така че е най-добре колегата да търси най-запазения. Най-добре от първи собственик в БГ.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Избор на Октавия 2
150 FSI e най-лошия избор. Хем има всички негативи на FSI, хем няма T.
Бееееее.....
-
Audirulzz
- Гараж: Skoda Octavia 3 estate 1.8tsi 4x4 stage 4 - depresses Georgi Milev
- Обратна връзка:
Избор на Октавия 2
Моя БММ е на 400к вече.От 8 години го карам.Взех го на 35к км и нямам яд.Нито вала е изял,нито главата нито нищо.8 години слушам за тоя проблем а на мен и още няколко приятеля с тоя мотор не стм видял драма...stefan L написа: 06.09.2019, 18:45:55 Тея износват разпределителни валове. При БКД, каквото е имало да пука , отдавна е изпукало и това, с главите на 16клапановите, е вече доста изтъркано клише.
-
pasator
Избор на Октавия 2
За кои говориш от двата варианта говориш колега-за 105 или за 140 к.с. ,че нещо не са ми понятни тия термини БДК и БММ?stefan L написа: 06.09.2019, 18:45:55 Тея износват разпределителни валове. При БКД, каквото е имало да пука , отдавна е изпукало и това, с главите на 16клапановите, е вече доста изтъркано клише.
- stefan L
- Гараж: exOctavia 2.0TDI BKD powered by Gunter Service/ exGolf 7 R CJXC powered by Gunter Service/ Волво ЕХ30, 428 к.с.
Избор на Октавия 2
8 клапановите 140, са с еднакви глави със 105 1.9.
БКД е 16 кл. 140.
БКД е 16 кл. 140.
-
pasator
Избор на Октавия 2
т.е. Да търся 105 коня или 140 коня с 8 клапана-правилно ли съм разбрал?
- stefan L
Избор на Октавия 2
stefan L написа: 06.09.2019, 18:45:55 Трудно е да се намери 10 и повече годишен дизел на по-малко от 300к км, така че е най-добре колегата да търси най-запазения. Най-добре от първи собственик в БГ.
-
pasator
Избор на Октавия 2
От първи собственик едва ли ще намеря.....забелязвам,че предимно внос от чужбина се предлагат такива автомобили
- SlipX
- Гараж: Skoda Superb III L&K 2.0 TDI 190 PS DSG 7 4x4
Skoda Fabia III 1.4 TDI DSG
Избор на Октавия 2
Карах няколко години БКД, със 6 степенно ДСГ. Много пъргав и икономичен автомобил. Без никакви сериозни ремонти по него. Както пишат колегите по-нагоре това с главите ако ще е трябвало да стане, би трябвало да стане много отдавна. Плюс на този мотор е, че няма от този проблемен шестограм, дюзите не са пиезо на сименс. При правилна поддръжка мотора има голям ресурс.
- zar
- Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx
Избор на Октавия 2
Понякога излизат и от втори собственик ,купувани от Бг.Според мен пак ти е вариантpasator написа: 06.09.2019, 23:34:48 От първи собственик едва ли ще намеря.....забелязвам,че предимно внос от чужбина се предлагат такива автомобили
Dieselgate Team member
-
mischoka
- Гараж: в търсене
Избор на Октавия 2
Хубавите шкоди с история много рядко изпадат и бързо се продават. Като цяло покупката на кола втора употреба си е някакъв ужас.
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
Избор на Октавия 2
Драматизирате... Просто не трябва да се бърза и трябва максимално да се разтвори избора. Логично, че ако си решил да купиш в следващата една седмица и държиш да е ненам си там какви екстри, карана от педант и без удари от комар и мухи... ще ти е трудно да намериш.
Ама това е втора ръка кола, като с жената - внимаваш до колкото можеш, ама каквото се падне... това е.
Мисля, че големия проблем на много хора е, че се изхвърлят с парите над възможностите си. Тръгне да търси за 10 бона, гледа някаква по-лъскавка за 15, тегли кредити, гладува, обере де що има спестено, вземе я. И като се падне дръвце с още 5 бона за ремонти и край - почва вой на умряло. А ако човек не се е изхвъргал все едно дете ще жени... и да гризне дръвцето е преживяемо, лека полека ще си я стегне и ще си я кара. Важното е още с покупката да има резерви по джобовете, щото шестиците от тотото са много редки.
Ама това е втора ръка кола, като с жената - внимаваш до колкото можеш, ама каквото се падне... това е.
Мисля, че големия проблем на много хора е, че се изхвърлят с парите над възможностите си. Тръгне да търси за 10 бона, гледа някаква по-лъскавка за 15, тегли кредити, гладува, обере де що има спестено, вземе я. И като се падне дръвце с още 5 бона за ремонти и край - почва вой на умряло. А ако човек не се е изхвъргал все едно дете ще жени... и да гризне дръвцето е преживяемо, лека полека ще си я стегне и ще си я кара. Важното е още с покупката да има резерви по джобовете, щото шестиците от тотото са много редки.
Бееееее.....
-
Joro M
Избор на Октавия 2
Здравейте колеги!
Решил съм твърдо да вляза във вашия отбор на Шкода. Искам да си взема Октавия 2 2006 - 2008г.най вероятно комби, но се колебая между двата дизелови мотора 1.9/105кс 2.0/140кс или 2.0 FSI/150кс. Автомобила ще се кара около 7-8000км годишно, 30/70 градско извънградско, като тези 30% градско са на много късо разстояние, около 3км на ден в две посоки. И това много ме притеснява, дали няма да се окаже проблем за геометрия и DPF филтър? . И извънградско всяка Събота около 120км в две посоки. Кой мотор ще е по удачен избор в случая, бензин или дизел? Ако дизел с какъв код на мотора да търся? Много станаха въпросите, но се надявам на вашата помощ. Благодаря!
Решил съм твърдо да вляза във вашия отбор на Шкода. Искам да си взема Октавия 2 2006 - 2008г.най вероятно комби, но се колебая между двата дизелови мотора 1.9/105кс 2.0/140кс или 2.0 FSI/150кс. Автомобила ще се кара около 7-8000км годишно, 30/70 градско извънградско, като тези 30% градско са на много късо разстояние, около 3км на ден в две посоки. И това много ме притеснява, дали няма да се окаже проблем за геометрия и DPF филтър? . И извънградско всяка Събота около 120км в две посоки. Кой мотор ще е по удачен избор в случая, бензин или дизел? Ако дизел с какъв код на мотора да търся? Много станаха въпросите, но се надявам на вашата помощ. Благодаря!