Добре дошъл!
Относно избора - ще трябват някои насоки да дадеш, за да може да се отговори по-конкретно - сигурен ли си за дизела (колко км правиш,разхода фактор ли е и т.н), сигурен ли си за 4х4 (според мен е добре да го имаш, ако ходите зимно време повечко насам натам и от място си има нужда за този двигател - настъпиш ли го превърта лесно гумите).Ако ви е нужен 4х4 дали не ви трябва и пакет лоши пътища т.е. да е повдигната 15мм ?
Vision има добър пакет екстри. Бих добавил - интериорно осветление на вратите и краката (ако няма вече във фейслифта), полукожен салон, Canton - тези задължително.
От графата глезотийки и ако имаш пари аз бих гледал 17" джанти и адаптивен круиз контрол (дори на ръчна виждам смисъл и дори в БГ).
За добавки - аз съм решил,че не ми трябва да уча наново химия и не слагам. То си трябва четене, има случаи може беля да си направиш вместо полза, така че ти си решаваш. Мисля,че никой не се е оплакал последните години да не може да запали с такъв двигател. Е риск има при много ниски температури.
За извънградско двигателят е приятен, не знам 4х4 дали ще го затормозява, но с предно е достатъчен за бързо и сигурно придвижване. При мен гори малко (4.1-4.6 при средно каране) докъм 5.6-5.7 при каране магистрала с много натискане. Оачквам литър, литър и малко да се качи заради 4х4 и още много малко отгоре,че е комби. За извънградско аз много му се радвам
Дотук с хвалбите - малко и от другото. За града е изнервящо с регенерациите, ако решиш да не ги прекъсваш. Появяват се досадно често в града. Извънграда са на около 450-600км според няколко фактора. В града на доста по-чести интервали.
Относно двигателя - появи се шум, при студен от вакуумната помпа, дразни за кратко, ЕТ не искат да ми го сменят. Не е само при мен, но повечето не му обръщат внимание.
Като резюме за семейна кола доста балансирана ще се получи. Помисли дали ти е необходимо 4х4 и дали да не ги дадеш парите за още екстри, или друг двигател.
Поздрави и ще следим темата