Kodiaq 2 - Обсъждане на модела

Всичко за второ поколение SUV Kodiaq
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
PPG

Škoda Фен

Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.

Мнение от PPG »

lyubohar написа: 07.08.2025, 10:22:33 Колеги, днес ми звъннаха за сервизна акция - актуализация на софтуер. 4 дни
Не са ми звъняли, чакам да ми звъннат за помпата на чистачките, мина вече седмица.
rts

Škoda Фен²

Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024

Мнение от rts »

Изумен съм, четири дни да наливат софтуер. Попитай ги все пак ако искаш, с какво е свързана сервизната акция, имаш такова право.
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW

Мнение от Bobeca »

Предполагам това са новите "големи" ъпдейти на ВАГ. Аз имам един такъв дето ме чака на Тигуана, но ще е след лятото. Както има малки ОТА ъпдейти, така и има тези големите, които се правят само в сервиза.
От това което знам, ъпдейтват всички модули по колата и за това отнема време. Ъпдейта е от няколко стъпки и не става на веднъж. Отделно има някаква подготовка. После има и някакво повторно обучение на модули... не е толкова лесен ъпдейта колкото звучи. Отделно и май повечето пъти не минава от първи път.

По немския форум се оплакваха, че вкарват колите уж за 1-2 дни, а седят по 4-5 дни.
Отделно се оплакват, че понякога колите и със седмици седят - блокират компютъра при ъпдейт и става забавно! Но това до колкото знам го има само при Тигуан заради бъгав предишен софтуер.

Ако мога да ти дам един съвет от наблюденията ми - работи ли или не колата, не бързай да правиш "големите" ъпгрейди. Дори и да не работи, с новия няма гаранция, че ще заработи, а даже и по-зле става понякога. При Тигуан имаше един дето блокираше наред колите - VW го спряха след месец. Следващия уж щеше да оправи проблемите и стана по-зле, та пак го спряха! Уж последния е читав, но вече никой не смее да ъпгрейдва и обратна връзка все още няма много как се държи.

Та изчакай едни 2 месеца ако можеш. Ако е зле ще се разбере и даже може и от Шкода да го спрат.
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV

Мнение от lyubohar »

Благодаря, добри съвети. Ще изчакам известно време да видя дали няма да се чуе нещо за проблеми. Но все пак за гаранционна кола мисля, че рано или късно е добре да се направи, че после ако стане нещо могат да ми кажат "ми ти не си идвал на сервизна акция, ние те викахме" :) Та ще изчакам да мине лятото и октомври ще я закарам.
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Мнение от Bobeca »

Аз бих им писал (за да го имам черно на бяло) да ги питам дали е толкова належащ или може да изчака до септември-октомври. Ако кажат, че е належащо и е важен и решиш, че заради гаранцията те е страх, давай.

Като цяло ми се струва, че е доста добре софтуерно положението при Кодиак - по немско почти няма оплаквания. При Тигуана вече пишат на омбудсмана/ADAC немците и англичаните и връщат колите - толкова са зле нещата.
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

Ами служителката каза "аз съм длъжна да ви кажа, пък вие когато прецените я занесете", та предполагам няма да е драма да не е веднага.
Аватар
digitalundgrd

Cupra

Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo

Мнение от digitalundgrd »

А, ако към днешна дата всичко си ви работи по колата без драми, не е ли по-добре да отложите максимално дълго във времето тоя ъпдейт [smilie=pardon.gif]

Немецът е казал, че нещо което работи - не се бара [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
coverdale

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21

Мнение от coverdale »

lyubohar написа: 07.08.2025, 10:22:33 Колеги, днес ми звъннаха за сервизна акция - актуализация на софтуер. 4 дни трябвало да стои колата. На някой друг звъняли ли са?
Днес закарахме Кодияка на мой приятел в ЕТ Дружба,че от един месец набива грешка на 48 волтовата батерия и някой път не ще да запали по десет пъти.Сега я взехме.Колата е на три месеца.Наливат нов ъпдейт на софта.Масово било.Пък ще видим. [smilie=pardon.gif]
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

Днес се чух с един колега, който си купи Кодиак-а малко преди мен, но не е много активен тук. Направил големия ъпдейт и сега му светят фалшиви съобщения за отворен преден капак и багажник. Чел по чуждите форуми, че имало много проблеми с тоя ъпдейт. Не могли да я оправят и щял да оставя колата за седмица или нещо такова, за да търсят решение с помощ от Чехия. Та да имате предвид, аз определено ще изчакам :)
Аватар
Bobeca

Škoda Photo

Мнение от Bobeca »

Много ме кефи как бъговете за всеки модел са тотално различни! Уж една платформа, един и същи хардуер, само малко малка разлика във визуализацията на софтуера. При Тигуан са едни, при Пасат други, Кодиак трети.
DonSkoda

Skoda Electric

Мнение от DonSkoda »

Има разлика дали е пипал пакистанец, индиец [smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Мнение от Цецо75 »

Скоро ще е само чат джи пи ти [smilie=sarcastic.gif]
Бееееее.....
Raisolution

Шкода Новак

Мнение от Raisolution »

Привет! Някой имал ли е проблем с активирането на Remote park assist функцията от приложението, и успял ли е да го пребори? Въобще не успява да сканира QR кода от инфотейнмънта през MySkoda app. За пробата, опитах да го сканирам през стандартното приложение на камерата на телефона ми, и веднага го сканира т.е. проблемът не е в телефона. [smilie=search.gif]
Аватар
lyubohar

Škoda Фен

Мнение от lyubohar »

Аз го тествах веднъж и нямаше проблем с QR кода. После така и не го тествах как работи, но връзката между app-а и колата си стана.
Аватар
ba7ka7a

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4

Мнение от ba7ka7a »

Ревю на 2,0 бензин
Публикувай отговор

Обратно към “Kodiaq 2”