Не са ми звъняли, чакам да ми звъннат за помпата на чистачките, мина вече седмица.lyubohar написа: 07.08.2025, 10:22:33 Колеги, днес ми звъннаха за сервизна акция - актуализация на софтуер. 4 дни
Kodiaq 2 - Обсъждане на модела
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
-
PPG
- Гараж: Шкода Октавия - 1.9/105 ПД - 2007 и 2010 г. ФЛ.
Шкода Кодяк - 2.0 ТСИ 204 к.с. 2025 г.
-
rts
- Гараж: ex. Skoda Kodiaq 2.0 tsi 190 к.с. 4x4, MY2024
Изумен съм, четири дни да наливат софтуер. Попитай ги все пак ако искаш, с какво е свързана сервизната акция, имаш такова право.
- Bobeca
- Гараж: Бял комбиниран уред
Чичо Roomster 1.9 TDI BSW
Предполагам това са новите "големи" ъпдейти на ВАГ. Аз имам един такъв дето ме чака на Тигуана, но ще е след лятото. Както има малки ОТА ъпдейти, така и има тези големите, които се правят само в сервиза.
От това което знам, ъпдейтват всички модули по колата и за това отнема време. Ъпдейта е от няколко стъпки и не става на веднъж. Отделно има някаква подготовка. После има и някакво повторно обучение на модули... не е толкова лесен ъпдейта колкото звучи. Отделно и май повечето пъти не минава от първи път.
По немския форум се оплакваха, че вкарват колите уж за 1-2 дни, а седят по 4-5 дни.
Отделно се оплакват, че понякога колите и със седмици седят - блокират компютъра при ъпдейт и става забавно! Но това до колкото знам го има само при Тигуан заради бъгав предишен софтуер.
Ако мога да ти дам един съвет от наблюденията ми - работи ли или не колата, не бързай да правиш "големите" ъпгрейди. Дори и да не работи, с новия няма гаранция, че ще заработи, а даже и по-зле става понякога. При Тигуан имаше един дето блокираше наред колите - VW го спряха след месец. Следващия уж щеше да оправи проблемите и стана по-зле, та пак го спряха! Уж последния е читав, но вече никой не смее да ъпгрейдва и обратна връзка все още няма много как се държи.
Та изчакай едни 2 месеца ако можеш. Ако е зле ще се разбере и даже може и от Шкода да го спрат.
От това което знам, ъпдейтват всички модули по колата и за това отнема време. Ъпдейта е от няколко стъпки и не става на веднъж. Отделно има някаква подготовка. После има и някакво повторно обучение на модули... не е толкова лесен ъпдейта колкото звучи. Отделно и май повечето пъти не минава от първи път.
По немския форум се оплакваха, че вкарват колите уж за 1-2 дни, а седят по 4-5 дни.
Отделно се оплакват, че понякога колите и със седмици седят - блокират компютъра при ъпдейт и става забавно! Но това до колкото знам го има само при Тигуан заради бъгав предишен софтуер.
Ако мога да ти дам един съвет от наблюденията ми - работи ли или не колата, не бързай да правиш "големите" ъпгрейди. Дори и да не работи, с новия няма гаранция, че ще заработи, а даже и по-зле става понякога. При Тигуан имаше един дето блокираше наред колите - VW го спряха след месец. Следващия уж щеше да оправи проблемите и стана по-зле, та пак го спряха! Уж последния е читав, но вече никой не смее да ъпгрейдва и обратна връзка все още няма много как се държи.
Та изчакай едни 2 месеца ако можеш. Ако е зле ще се разбере и даже може и от Шкода да го спрат.
- lyubohar
- Гараж: Skoda Kodiaq Mk2 iV
Благодаря, добри съвети. Ще изчакам известно време да видя дали няма да се чуе нещо за проблеми. Но все пак за гаранционна кола мисля, че рано или късно е добре да се направи, че после ако стане нещо могат да ми кажат "ми ти не си идвал на сервизна акция, ние те викахме"
Та ще изчакам да мине лятото и октомври ще я закарам.
- Bobeca
Аз бих им писал (за да го имам черно на бяло) да ги питам дали е толкова належащ или може да изчака до септември-октомври. Ако кажат, че е належащо и е важен и решиш, че заради гаранцията те е страх, давай.
Като цяло ми се струва, че е доста добре софтуерно положението при Кодиак - по немско почти няма оплаквания. При Тигуана вече пишат на омбудсмана/ADAC немците и англичаните и връщат колите - толкова са зле нещата.
Като цяло ми се струва, че е доста добре софтуерно положението при Кодиак - по немско почти няма оплаквания. При Тигуана вече пишат на омбудсмана/ADAC немците и англичаните и връщат колите - толкова са зле нещата.
- lyubohar
Ами служителката каза "аз съм длъжна да ви кажа, пък вие когато прецените я занесете", та предполагам няма да е драма да не е веднага.
- digitalundgrd
- Гараж: CUPRA ST 300 4Drive
ex.i30N Drive-N
ex.MEGANE RS CUP
ex.Fabia Monte Carlo
А, ако към днешна дата всичко си ви работи по колата без драми, не е ли по-добре да отложите максимално дълго във времето тоя ъпдейт ![pardon [smilie=pardon.gif]](./images/smilies/pardon.gif)
Немецът е казал, че нещо което работи - не се бара![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
Немецът е казал, че нещо което работи - не се бара
- coverdale
- Гараж: Octavia 4 FL-1,5TSI DSG 150PS MHEV, WV T-Rock 2.0TSI 190PS 4x4 DSG,M340I X Drive G21
Днес закарахме Кодияка на мой приятел в ЕТ Дружба,че от един месец набива грешка на 48 волтовата батерия и някой път не ще да запали по десет пъти.Сега я взехме.Колата е на три месеца.Наливат нов ъпдейт на софта.Масово било.Пък ще видим.lyubohar написа: 07.08.2025, 10:22:33 Колеги, днес ми звъннаха за сервизна акция - актуализация на софтуер. 4 дни трябвало да стои колата. На някой друг звъняли ли са?
- lyubohar
Днес се чух с един колега, който си купи Кодиак-а малко преди мен, но не е много активен тук. Направил големия ъпдейт и сега му светят фалшиви съобщения за отворен преден капак и багажник. Чел по чуждите форуми, че имало много проблеми с тоя ъпдейт. Не могли да я оправят и щял да оставя колата за седмица или нещо такова, за да търсят решение с помощ от Чехия. Та да имате предвид, аз определено ще изчакам 
- Bobeca
Много ме кефи как бъговете за всеки модел са тотално различни! Уж една платформа, един и същи хардуер, само малко малка разлика във визуализацията на софтуера. При Тигуан са едни, при Пасат други, Кодиак трети.
-
DonSkoda
Има разлика дали е пипал пакистанец, индиец ![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
- Цецо75
- Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH
-
Raisolution
Привет! Някой имал ли е проблем с активирането на Remote park assist функцията от приложението, и успял ли е да го пребори? Въобще не успява да сканира QR кода от инфотейнмънта през MySkoda app. За пробата, опитах да го сканирам през стандартното приложение на камерата на телефона ми, и веднага го сканира т.е. проблемът не е в телефона. ![search [smilie=search.gif]](./images/smilies/search.gif)
- lyubohar
Аз го тествах веднъж и нямаше проблем с QR кода. После така и не го тествах как работи, но връзката между app-а и колата си стана.
- ba7ka7a
- Гараж: Octavia 4 FL Combi 2.0TSI 4x4
Ревю на 2,0 бензин