Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик

Модел Yeti от 2009 до 2017
Karoq от 2017
Kamiq от 2019
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
VShop

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI

Мнение от VShop »

Karykoff написа: 29.04.2026, 21:34:07 колата все пак си тегли надясно при подаване на газ. Виновници за феномена - напречно разположения двигател, водещ до различна дължина на полуоските и невъзможността да бъде предаден равномерно до милисекундата въртящ момент до двете колела. Това е обяснението им.
Странно обяснение. Няма как нееднакви дължини на полуоските да са причина за нееднакъв въртящ момент. Нито пък може да има практически значима разлика в торсионната деформация на двете полуоски заради разлика в дължината.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Всички автомобили от последните десетилетия, които са с напречен двигател и предно предаване, са с различни полуоски. И изведнъж само шкодите от последните години имат този проблем .Имам автомобили от 2009та насам и след качествен реглаж винаги са тръгвали направо с центриран волан. В подкрепа на новите коли мога да кажа, че няколко дни карах чисто нов T-Roc 1.5 eTSI в Италия и вървеше направо като изпъната струна.
Като имам време бих си пописал с GPTто да видя какво ще предложи.
Аватар
krachunov

Škoda Ентусиаст

Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4

Мнение от krachunov »

НОВА кола, да дърпа, да се върти волана. Извинявай ама вдигаш скандал пускаш жалби и тн. Няма такъв филм НОРМАЛНО било.
Аватар
FaKeR

Škoda Фен²

Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;

Мнение от FaKeR »

Най-чисто е да се изиска писмено становище от ЕТ на Английски език, в което да пише, че това е "нормално".
После го пращаш на Шкода и ги питаш "МА ВЕРНО ЛИ"? [smilie=punish.gif]
Fenix

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 2025, 7DSG/1,5/150/TSI

Мнение от Fenix »

Не е само на Шкода така, при Полото беше същото и при мен. Мисля че и сега при Шкодата го има пак същото, но не му обръщам внимание. Съвсем леко е и докато ръцете са на волана, няма никакви проблеми.
Аватар
ilhan

Шкода Новак

Гараж: Камик Монте Карло 1,5 TSI / 110 kW / 150 к.с., 7DSG

Мнение от ilhan »

Нямам такова при камика. 1.5 ТСИ.
Покрай тази тема гледах и пробвах леко тръгване, мръсна газ, нагорнище, надолу, наклон - кормилото нито се усеща теглене, нито дърпа, камо ли така видимо да се завърта.
Не приемам такова обяснение. Аз такава кола (че и камиони съм карал няколко вида) с нормални параметри (обичайните реглаж, стенд, баланс) да дърпа не съм виждал.
isbotev

Шкода Новак

Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI 110kW ACT, 6M NW4

Мнение от isbotev »

Karykoff написа: 29.04.2026, 21:34:07 След писането на мейли и т.н. се стигна до днешния записан час в ЕТ Дружба.
Общо взето и техните думи са, че това е нормално поведение (корпоративно казано "феномен"), което е налично също при Камик и Октавия. Според тях. Собствениците на Камик да кажат.
Ей така ме амбицирА да пробвам...
Колата е Камик 1,5 TSI бензин, ръчни скорости.
Та, от място с изправен волан, махам си ръцете от волана и тръгвам. Наистина кривва надясно, но след това се изправя самичък (траекторията обаче е променена). Що се отнася до поддържането на посоката вече при някаква скорост - пробвах няколко пъти. Да речем от 5 опита, в 3 от тях си върви направо, 1 път тръгва надясно и 1 път тръгва наляво. Сигурно съм уцелил наклони на пътя.
Та така... [smilie=pardon.gif]
Аватар
Karykoff

Škoda Фен

Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка

Мнение от Karykoff »

krachunov написа: 30.04.2026, 09:02:13 НОВА кола, да дърпа, да се върти волана. Извинявай ама вдигаш скандал пускаш жалби и тн. Няма такъв филм НОРМАЛНО било.
Класически скандал ми е трудно да вдигна, просто не ми се получава. Единствено мога да продължавам по канален ред да ги ръчкам, но честно казано не виждам смисъл вече, задънена улица. Особено след като съм карал 3 тестови Карока от три различни града и се държат по същия начин. Отделно има и други с такива оплаквания. Явно сме чувствителни души/шофьори [smilie=sarcastic.gif]
До Чехия как, тези мейли ли бяха:

[email protected]
[email protected]
[email protected]

Бих пробвал да им пиша на тях, но едва ли могат да сторят чудеса или да ми върнат различен отговор.
xektop

Škoda Ентусиаст

Гараж: Kia Ceed SW 1.5 T-GDI 7 DTC GT LINE
Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE

Мнение от xektop »

Karykoff написа: 30.04.2026, 14:34:48 но едва ли могат да сторят чудеса или да ми върнат различен отговор.
Идеята на кореспонденцията е да имаш написан отговор, как и защо се е получил този проблем. Ако признаят за някаква аномалия, трябва да уведомят клиентите още преди да са закупили автомобила. Клиента да направи информиран избор преди покупката.
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

Karykoff , така ли ти е името наистина или само никнейма ? ;)
Аватар
VShop

Шкода Новак

Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI

Мнение от VShop »

xektop написа: 30.04.2026, 14:48:36 Ако признаят за някаква аномалия, трябва да уведомят клиентите още преди да са закупили автомобила. Клиента да направи информиран избор преди покупката.
Няма шанс. Може да се очаква отговор от рода на - обърнете се към оторизиран сервиз, проверка и реглаж на геометрията и т.н.
Аватар
димон

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 4 FL TDI
Обратна връзка:

Мнение от димон »

По принцип мен в Шкода не са ме викали никога за отстраняване на дефект. Но понеже пиша и в Руския форум и каквото съм видял там и съм си направил устата за замяна се съгласяват веднага тука и
в БГ.
Демек трябва много да се реве за да ти се даде,
Ако чакаш туй да ти се отдаде ...късметът ще те предаде !!!!
[smilie=sarcastic.gif]
Аватар
Karykoff

Škoda Фен

Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка

Мнение от Karykoff »

димон написа: 30.04.2026, 19:49:57 Karykoff , така ли ти е името наистина или само никнейма ?
Пророческо потребителско име :)
baijoro

Škoda Ентусиаст

Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI

Мнение от baijoro »

Karykoff написа: 30.04.2026, 22:29:17 Пророческо потребителско име
На мен ми звучи като премиум водка :)
kolyo b8

Škoda Фен²

Гараж: Passat Variant B8.5 2.0 TDI DTSB/ DSG7
Многохилядният Сокол

Мнение от kolyo b8 »

ABBC3_OFFTOPIC
Как корабль назовешь, так он и поплывет
@Karykoff Твоята кутия е ръчна, но тестовете и отзивите май са от DSG (или има същото поведение и при други с ръчна кутия?). Може ли проблема да е в ръчната кутия (само спекулирам - не твърдя, че проблема е там.)
Публикувай отговор

Обратно към “Škoda Kamiq, Karoq, Yeti”