Странно обяснение. Няма как нееднакви дължини на полуоските да са причина за нееднакъв въртящ момент. Нито пък може да има практически значима разлика в торсионната деформация на двете полуоски заради разлика в дължината.Karykoff написа: 29.04.2026, 21:34:07 колата все пак си тегли надясно при подаване на газ. Виновници за феномена - напречно разположения двигател, водещ до различна дължина на полуоските и невъзможността да бъде предаден равномерно до милисекундата въртящ момент до двете колела. Това е обяснението им.
Дефекти и повреди по време на гаранционния период на Шкода Карок и Шкода Камик
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- VShop
- Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Всички автомобили от последните десетилетия, които са с напречен двигател и предно предаване, са с различни полуоски. И изведнъж само шкодите от последните години имат този проблем .Имам автомобили от 2009та насам и след качествен реглаж винаги са тръгвали направо с центриран волан. В подкрепа на новите коли мога да кажа, че няколко дни карах чисто нов T-Roc 1.5 eTSI в Италия и вървеше направо като изпъната струна.
Като имам време бих си пописал с GPTто да видя какво ще предложи.
Като имам време бих си пописал с GPTто да видя какво ще предложи.
- krachunov
- Гараж: Karoq 2024 2.0 TDI 150 - 4x4
НОВА кола, да дърпа, да се върти волана. Извинявай ама вдигаш скандал пускаш жалби и тн. Няма такъв филм НОРМАЛНО било.
- FaKeR
- Гараж: Kamiq Vision 1.0 TSI 95HP MY23; Peugeot 208 1.4 HDI 2012;
Най-чисто е да се изиска писмено становище от ЕТ на Английски език, в което да пише, че това е "нормално".
После го пращаш на Шкода и ги питаш "МА ВЕРНО ЛИ"?![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
После го пращаш на Шкода и ги питаш "МА ВЕРНО ЛИ"?
![punish [smilie=punish.gif]](./images/smilies/punish.gif)
-
Fenix
- Гараж: Skoda Kamiq 2025, 7DSG/1,5/150/TSI
Не е само на Шкода така, при Полото беше същото и при мен. Мисля че и сега при Шкодата го има пак същото, но не му обръщам внимание. Съвсем леко е и докато ръцете са на волана, няма никакви проблеми.
- ilhan
- Гараж: Камик Монте Карло 1,5 TSI / 110 kW / 150 к.с., 7DSG
Нямам такова при камика. 1.5 ТСИ.
Покрай тази тема гледах и пробвах леко тръгване, мръсна газ, нагорнище, надолу, наклон - кормилото нито се усеща теглене, нито дърпа, камо ли така видимо да се завърта.
Не приемам такова обяснение. Аз такава кола (че и камиони съм карал няколко вида) с нормални параметри (обичайните реглаж, стенд, баланс) да дърпа не съм виждал.
Покрай тази тема гледах и пробвах леко тръгване, мръсна газ, нагорнище, надолу, наклон - кормилото нито се усеща теглене, нито дърпа, камо ли така видимо да се завърта.
Не приемам такова обяснение. Аз такава кола (че и камиони съм карал няколко вида) с нормални параметри (обичайните реглаж, стенд, баланс) да дърпа не съм виждал.
-
isbotev
- Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI 110kW ACT, 6M NW4
Ей така ме амбицирА да пробвам...Karykoff написа: 29.04.2026, 21:34:07 След писането на мейли и т.н. се стигна до днешния записан час в ЕТ Дружба.
Общо взето и техните думи са, че това е нормално поведение (корпоративно казано "феномен"), което е налично също при Камик и Октавия. Според тях. Собствениците на Камик да кажат.
Колата е Камик 1,5 TSI бензин, ръчни скорости.
Та, от място с изправен волан, махам си ръцете от волана и тръгвам. Наистина кривва надясно, но след това се изправя самичък (траекторията обаче е променена). Що се отнася до поддържането на посоката вече при някаква скорост - пробвах няколко пъти. Да речем от 5 опита, в 3 от тях си върви направо, 1 път тръгва надясно и 1 път тръгва наляво. Сигурно съм уцелил наклони на пътя.
Та така...
- Karykoff
- Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка
Класически скандал ми е трудно да вдигна, просто не ми се получава. Единствено мога да продължавам по канален ред да ги ръчкам, но честно казано не виждам смисъл вече, задънена улица. Особено след като съм карал 3 тестови Карока от три различни града и се държат по същия начин. Отделно има и други с такива оплаквания. Явно сме чувствителни души/шофьориkrachunov написа: 30.04.2026, 09:02:13 НОВА кола, да дърпа, да се върти волана. Извинявай ама вдигаш скандал пускаш жалби и тн. Няма такъв филм НОРМАЛНО било.
До Чехия как, тези мейли ли бяха:
[email protected]
[email protected]
[email protected]
Бих пробвал да им пиша на тях, но едва ли могат да сторят чудеса или да ми върнат различен отговор.
-
xektop
- Гараж: Kia Ceed SW 1.5 T-GDI 7 DTC GT LINE
Octavia 3 1.8 TSI 4x4 DSG ESTATE
Идеята на кореспонденцията е да имаш написан отговор, как и защо се е получил този проблем. Ако признаят за някаква аномалия, трябва да уведомят клиентите още преди да са закупили автомобила. Клиента да направи информиран избор преди покупката.Karykoff написа: 30.04.2026, 14:34:48 но едва ли могат да сторят чудеса или да ми върнат различен отговор.
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
Karykoff , така ли ти е името наистина или само никнейма ? 
- VShop
- Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI
Няма шанс. Може да се очаква отговор от рода на - обърнете се към оторизиран сервиз, проверка и реглаж на геометрията и т.н.xektop написа: 30.04.2026, 14:48:36 Ако признаят за някаква аномалия, трябва да уведомят клиентите още преди да са закупили автомобила. Клиента да направи информиран избор преди покупката.
- димон
- Гараж: Octavia 4 FL TDI
- Обратна връзка:
По принцип мен в Шкода не са ме викали никога за отстраняване на дефект. Но понеже пиша и в Руския форум и каквото съм видял там и съм си направил устата за замяна се съгласяват веднага тука и
в БГ.
Демек трябва много да се реве за да ти се даде,
Ако чакаш туй да ти се отдаде ...късметът ще те предаде !!!!
![sarcastic [smilie=sarcastic.gif]](./images/smilies/sarcastic.gif)
в БГ.
Демек трябва много да се реве за да ти се даде,
Ако чакаш туй да ти се отдаде ...късметът ще те предаде !!!!
- Karykoff
- Гараж: Karoq 1.5 TSI, ръчка
ex: Touran 1.9 TDI, ръчка
Пророческо потребителско име
-
baijoro
- Гараж: Оctavia 3 FL 2.O TDI
На мен ми звучи като премиум водка
-
kolyo b8