Поръчка на нова Октавия.

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2020
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
Публикувай отговор
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от smoke »

Ето ви тук rearview camera kit за О4:

https://www.carsystems.eu/skoda-octavia ... d4054.html
https://www.in-car-install.co.uk/shop/r ... 1-onwards/

Ако мислите, че ще ви е на далавера, действайте :)
Ако пък мислите, че тези случайно са толкова скъпи и че китайците ще изкарат по-добър за 50 EUR, гласувам с две ръце да действате там :)
Последно промяна от smoke на 19.02.2022, 01:13:15, променено общо 2 пъти.
Аватар
Цецо75

ŠKODA MASTER

Гараж: BKC+, DTUA
ex CFGB, ex ALH

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Цецо75 »

smoke, Палиш се излишно. Не си виждал двете камери, за да имаш ясна представа за какво говорим.

Защо не повярваш на някой, който е имал и двете?

Някой ден ако засечеш колеги с двете, накарай ги да ти ги пуснат и ще разбереш за какво говорим.

Естествено, че може да се живее и с кривогледата камера. Особенно,ако не си виждал алтернативи. Но да дадеш куфар пари и да ти пробутат това ... чувстваш си се преебан. Няма как.
Бееееее.....
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от smoke »

Цецо75 написа: 18.02.2022, 23:30:17 smoke, Палиш се излишно.
Нещо си останал с грешно впечатление.
Цецо75 написа: 18.02.2022, 23:30:17 Защо не повярваш на някой, който е имал и двете?
Къде е този, който ги има и двете? Ти знаеш ли някой, който е с О4 с неоригинална камера? Недей дава примери с О3 и О2, защото О4 е друга хардуерна платформа, с друг начин на свързване и активиране. Изобщо не е ясно дали ще има евтини алтернативи. Защото ако аз го правех, мога много лесно да го направя така, че никакви други алтернативи да не работят, ако не са цифрово подписани от мен (производителя) или от оторизирани от мен (демек платили ми скъп лиценз).
Цецо75 написа: 18.02.2022, 23:30:17 Но да дадеш куфар пари и да ти пробутат това ... чувстваш си се преебан. Няма как.
Извинявай, ама изобщо не се чувствам преебан. Отидох и си я поръчах СЛЕД негативните отзиви тук. Видях снимките тук, прецених си че напълно ме устройва това, което видях (за което благодаря на всички, публикували снимки), взех предвид и ползата от камера при излизане назад на улица или кръстовище (за което не ми беше идвало наум, но някой тук обърна внимание, за което също му благодаря) и си я поръчах. Ако преди това не бяха отложили седмицата ми на производство, нямаше да я поръчам. Нито тази камера е нещото, заради което купувам колата, нито цената ме притеснява, нито ще си избия циганчетата, както се казва, ако нещото не се окаже супер-дупер.

П.П. Не ме карай да започвам аз пък да обяснявам какво обирджийство е да ти искат 7000 лв за лаптоп, който реално би трябвало да продават с печалбата за не повече от 3000 лв. Или пък да ти продават лаптоп за 3000 лв с дисплей с цветово покритие само 38% Adobe RGB (демек абсолютно промити цветове, които не стават даже за базово офис-ползване), а ако искаш хубави цветове - трябва да шариш абсурдните 2000 лв отгоре за едната по-хубава матрица. Така го разбират и така го правят бизнеса в днешно време.
tuningmania

ŠKODA MASTER

Гараж: Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Facelift Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от tuningmania »

До @smoke -
smoke написа: 19.02.2022, 00:15:43 Така го разбират и така го правят бизнеса в днешно време.
Бизнеса добре го разбират, мисля аз. Така го правят обаче, защото 99% от Клиентите са шок и ужас..
Съд, Конфискация и Затвор - Сега!

Skoda Octavia 1 Combi, 1999г, 1.9TDI, 110кс;
Skoda Superb 2 Facelift Combi, 2014г, 2.0TDI, 170кс, 4х4, 6DSG;
Skoda Octavia 1 Combi, 2002г, 1.9TDI, 90кс.
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от JORDITO »

smoke написа: 19.02.2022, 00:15:43 Ти знаеш ли някой, който е с О4 с неоригинална камера?
Седи мирен. Много глупости си изписал. Индийците, които пишат платформата за Октавия 4 са далеч от твоите представи за нещата.
Какво изкорубване,какви щипки, какви актуализации те гонят?
Поръчай си каквото ти е на душата и остави другите да си мислят.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Аватар
smoke

Škoda Ентусиаст

Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от smoke »

JORDITO написа: 19.02.2022, 02:15:20 Седи мирен. Много глупости си изписал. Индийците, които пишат платформата за Октавия 4 са далеч от твоите представи за нещата.
Знаеш ли, нямам нищо против да съм глупав и неразбиращ. Нямам нищо против да ме мислят за какъвто си искат. Но ми омръзна тук в този форум да ми обясняват, че нещата не били така, ама без да обяснят как точно са тогава, щом знаят. Хайде тогава, ако обичаш, обясни на всички, щом знаеш:

= Има ли афтърмаркет kit-ове за камери за О4?
= По-хубави ли са като качество на резултата от оригиналните? Виждал ли си ги, пробвал ли си ги? Как определяш кое е по-хубаво или по-лошо, ако те са с различни възможности - различни резолюции, различни ъгли на обхват, различни режими?
= Колко струват тези kit-ове? Ориентировъчно.
= Изискват ли активация? Тя струва ли пари? Колко струва?
= Ще има ли проблем с камерата след евентуална актуализация на софтуера на мултимедията по-късно?

За О4 става въпрос, темата е за О4. Ако не знаеш отговорите, то кажи ми тогава аз какво да си мисля. Ако пък ги знаеш, защо досега след толкова коментари от други хора не се включи да им обясниш? Aз съм изказал моите си лични съображения и съм обяснил какво и защо така съм решил? Нещо дразни ли те в това?
Спирам дотук.
Аватар
Никола Иванов

Škoda Фен²

Гараж: Octavia 2 1.9TDI
Karoq 2.0TDI 4x4 DSG
Обратна връзка:

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Никола Иванов »

Никой не споменава, че оригиналната камера има и пръскалка и се почиства.
[smilie=pardon.gif] [smilie=beach.gif]
Аватар
JORDITO

Почетен член

Гараж: Skoda Octavia III 1.6TDI-CR, 105PS + Arshinkov brothers

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от JORDITO »

smoke, като дойде първият престрашил се да му сложа камера на Октавия 4, ще съм по - конкретен.
Като цяло няма да е повече от 100 евро всичко тотал.
Камерата на жълтите със Сони сензор е с 175 градуса ъгъл на виждане, ако е рибешко око и 170 градуса ако е нормална.
Недостатък е липсата на пръскалка и динамични завиващи линии.
Ако след ъпдейт на фърмуера изчезне образ, се активира отново за 5 минути.
Не ползвам китове.
Знам как става на Октавия 4, но никой все още не е проявил интерес.
За повече въпроси съм насреща.

П.П. Ето това изпълнение с китаец е около 200 евро тотал всичко. И смея да твърдя,че дава много по-добър образ от публикуваните по-горе снимки за Октавия 4 оем.
Моята тема за колата : Škoda Octavia III Комби 1.6 TDI-CR 105 PS
Konstantin

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Konstantin »

JORDITO написа: 17.02.2022, 16:39:19 Стига с тази мантра за 1000 лв. Не са 1000 лв, а са 728 лв. Разликата до 1000 лв е за глупавите анимирани задни светлини, които са в комплект с тази камера. При някои версии на О4 въпросните светлини са включени в основното оборудване и при тях камерата е 728 лв.
Миналата седмица добавих камерата към оборудване на Шкода Октавиа Едишън и ми струваше над 1000лв.
Konstantin

Шкода Новак

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Konstantin »

smoke написа: 18.02.2022, 22:45:53 Вчера ходих до Еуратек и си добавих камерата към поръчката ми (тъй като през м.декември, когато правих поръчката, не можеше). Добавих я въпреки отзивите тук, защото мисля, че не са обективни. Щях днес да се обаждам, за да видя дали това е отложило прогнозната ми седмица за производство, но от работа не ми остана време. Ще питам другата седмица.
Колко ти струваше добавянето на камерата ?
Аватар
Драгомир

Škoda Ентусиаст

Гараж: Octavia 3, 1.4 TSI, 140к.с., 6M
Octavia 4, 1.5 TSI, 150к.с., 6М

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Драгомир »

smoke написа: 19.02.2022, 03:05:35 Но ми омръзна тук в този форум да ми обясняват, че нещата не били така
За да сме точни и да няма мантри и сърдити:
Да прав си, че при Sportline, RS и Scout камерата струва 728 лв., но при Едишън, каквато поръчах аз, цената е 1060лв., въпреки че в стандартното оборудване влизат Top led задни светлини. [smilie=pardon.gif]
Факт е, че качеството на образа е лошо.
Решил си, поръчал си.
Аз не съм поръчал и нямам намерение да слагам в последствие. :)
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Rangel »

Само да кажа, че пръскалката се ползва в 6 месеца от годината. Доста е полезна.
Последно промяна от Rangel на 19.02.2022, 10:33:04, променено общо 1 път.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от zloQQ »

smoke написа: 19.02.2022, 00:15:43 ...ама изобщо не се чувствам преебан...
Натегнал си пружината [smilie=sarcastic.gif]
Никой не ти обяснява, че си прецакан. Коментира се качеството на картината и исканата цена за него. Аз, такава камера не бих си сложил след като видях тея разжлямбени образи! За мен е трагикомично просто. Ти си си решил да имаш т'ва недоразумение в колата и да му се радваш. В крайна сметка - за твоята кола, ти си човека, който преценява. Останалите са си направили изводите. Я от снимки, я от мнения. Никой тук не говори за 1К, а за това, което НЕ получаваш срещу тази сума [smilie=pardon.gif]
Последно промяна от zloQQ на 19.02.2022, 10:41:08, променено общо 2 пъти.
Аватар
Rangel

ŠKODA MASTER

Гараж: Octavia 3 FL 2.0 TSI 6M REVO STAGE 1

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от Rangel »

Добре де, не съм че цялата тема. На Супърба камерата беше супер, на Явор на Супърба също. Сега на Октавията ми е супер, каква е тая драма с тая камера? Ясно е, че цената е такава, за да не я поръчват, защото има проблем с доставките. Очевадно е.
Аватар
zloQQ

ŠKODA MASTER

Гараж: ŠKODA Octavia L&K 1.9 TDI AHF
ŠKODA Octavia vRS 2.0 TDI CR CEGA
Обратна връзка:

Поръчка на нова Октавия.

Мнение от zloQQ »

Rangel, камерата си е ОК. Камера като камера. Ама в стремежа си да има по-голямо зрително поле, образите се кривят като в долнопробна комедия. И за тоя образ - искат баси цифрата [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia IV”