Бучене на шкода октавия scout 4х4

Всичко за Шкода Октавия, произведена от 2004г. до 2013г.
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.

- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
cuica

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia Scout 2.0 TDI

Мнение от cuica »

Ами бучи, по точно се чува като че ли гумата се опира в калника,и при скорост над 110 започва да вие , и то само при ускорение, ако махна кракът от газта и веднага спира виенето
Аватар
ValeoG

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia II 2.0/140/4x4/BMM

Мнение от ValeoG »

Благодаря за темата и решението. При мен на Шкода О2 с с ВММ мотор се получава същото след смяна на предни пружини. Мислех, че си внушавам, но познавам колата си и мисля, че майсторите - които заварих да блъскат яко и да псуват "златната ръжда" и боклук които съм им закарал - са помогнали за това. Няма да споделям кои са докато не намеря проблема. [smilie=search.gif]
"Всеки му дължимото...уважение срещу отношение!"
Аватар
The Hooligan

Škoda Racer

Гараж: FreakOBoost

Мнение от The Hooligan »

Абе истината е в динамичния баланс [smilie=sarcastic.gif]
Ford Focus 2025 - 1.0 EcoBoost mHev 155кс - много върви! Почти колкото 450d но без да получавам известия през нощта, че му пада акумулатора..
Аватар
tunyo

Шкода Новак

Мнение от tunyo »

Здравейте колеги ! Да ви споделя проблема е открит малко със закъснение Ви пиша . След смяна на външно ляво каре. Не послушах колегата - cuica ,cuica, директно да сменя външното каре. А повторих неговите първи стъпки ( действия),смяна на лагер главина , смяна на вътрешни карета и тем подобни . И сега обикалям всички майстори многознайковци при който съм бил за оглед и тест,че проблема е било каре [smilie=music.gif] [smilie=music.gif] [smilie=yahoo.gif]
cuica

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia Scout 2.0 TDI

Мнение от cuica »

Колега tunyo, само където майсторите не вярват че, карето може да вие така
vladv

Шкода Новак

Гараж: Skoda Octavia 1.8 TSI MK3 4x4

Мнение от vladv »

Здравейте колеги. И аз имам същия проблем. Колата е Октавия 4х4 комби 2014, като при 80+ километра започва да се чува едно пристъргване и усещам леки вибрации на педала на газта и в купето. Като завия надясно се усилва, а на ляво изчезва.
Ако някой може да ме посъветва къде да търся проблема и евентуално някой читав майстор в София. [smilie=pardon.gif]
Благодаря предварително.
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

vladv, Започни с лагерите на главините и по пътя провери и каретата!Щом го усещаш в педала на газта е по-скоро второто ;)
Dieselgate Team member
dannyvrs

Шкода Новак

Мнение от dannyvrs »

и аз имам интересно бучене/вибрация при моя скаут .Уж е прегледана за окачване диференциали и халдекси и т.н
Никакви видими проблеми . Тръгнал е лагера на демфера като на изключена се чува от време на време .
забелязвам и че има доста удари по корите отдоло и доста от пластмасите са изпочупени явно предния собтсвеник си я е изкарвал на офроад редовно .
Тампони носачи амортесиори сичко смененно ..
Единия под калник се беше разхлабил и опираше в гумата но го оправих - проблема остана
ще махна пластмасите и ще видя дали има разлика но явно имаме еднакъв проблем

п.с сега видях че си сменил каре и се оправило . не съм сигурен че това е случая но ще проверя
Ако намеря друго покрай странните вибрации ще пиша .
Мн интересно карето защо бучи в високите скорости а не се чува ниските ?
Аз съм сменял на другата ми шкода ( Хечбек 1.9 мк2 чиста ) но то си се разтрака в ниските.
Скаута си бучи в високи при ускорение и се чува при един от двата завоя като наклона ( не се сещам кой )

Благодаря!!!
vladv

Шкода Новак

Мнение от vladv »

При мен се оказа десен лагер главина. Смених го и всичко заспа.
dannyvrs

Шкода Новак

Мнение от dannyvrs »

и аз си мисля че е лагер колега също така ще свалям всички предпазни кори под купето че са разбити може и от тях да е
Като намеря източника ще обадя
Успех !
Аватар
zar

Škoda Ludicrous

Гараж: О2 Scout ,Powered by NOx

Мнение от zar »

vladv написа: 26.08.2022, 09:41:52 При мен се оказа десен лагер главина
Имаш предна и задна главина отдясно [smilie=punish.gif] Хвърлям боба и се обзалагам ,че е бил предния ;)
Dieselgate Team member
vladv

Шкода Новак

Мнение от vladv »

Да, предния беше [smilie=sarcastic.gif]
Публикувай отговор

Обратно към “Octavia II”