Lane Assist при Karoq?
Правила на форума
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Потребител, който с поведението си системно пряко или косвено цели да насажда негативно отношение към марката Шкода, както и когато това му действие е свързано, или от него произтича уронването на престижа на Шкода Форум-България, може да бъде наказан с предупреждение, а след преценка на Администратор - и с БАН.
- СПАМ не се толерира при никакви условия в този форум. Под СПАМ да се разбира повтарящи се мнения с кратко, натякващо и дразнещо съдържание, или само емотикона/и.
Мнение, което няма нищо общо със заглавието, съдържанието и насочеността на темата в която е написано може да бъде директо изтрито или преместено по преценка на Модератор, без предупреждение към автора.
- Sheyretov
- Гараж: Skoda Karoq 2.0 TDI 4x4 DSG
Lane Assist при Karoq?
Да наспамя и аз темата на човека... За мен лейн асиста е хубав гъдел, но не е нещо, за което да се съжалява толкова. Аз го пускам само за да пия вода примерно, или ако съм бил крайно изморен веднъж два пъти. В другите случаи предимно съм се лигавил с него - да кажем на някоя тапа, когато се кара много бавно само упражнявам усилие на волана да не пищи и тя си движи сама. Но за каране с по-висока скорост за мен е неприложим в българските условия. Първо че пътищата са усеяни с препятствия, които трябва да се заобикалят. Второ, че хората нямат култура на шофиране и ако искаш да караш със 130 по магистралата трябва нон стоп да се минава от лента в лента защото половината са или с 200 км/ч или под 100. Та в този слалом на мен по-скоро ми пречи.
Side assist-а и rear traffic alert-a са определено задължителни. Супер жалко е, ако наистина не се предлагат и то защото липсват чипове, които сигурно струват 1 долар като себестойност.
Side assist-а и rear traffic alert-a са определено задължителни. Супер жалко е, ако наистина не се предлагат и то защото липсват чипове, които сигурно струват 1 долар като себестойност.
-
lubobaroto
Lane Assist при Karoq?
Здравей колега, лично аз съм карал с Lane Assist и за извън градско е чудесно. Последният път беше до Истанбул и 400км да ти помага е супер. Особенно ако си сам в колата и трябва сам да боравиш с уредите и знаеш, че някой следи пътя вместо теб за тези части от секундата в които не гледаш пътя.tahumbata написа: 20.05.2023, 08:06:59Ами правих 1 час тест драйв с Карок Фейслифт с Lаne Assist и съм със смесени чувства - от една страна ако пътят прави лека дъга, не ти се налага да правиш нищо в смисъл колата си коригира волана сама. Дотук добре. Обаче когато стигнеш участък, където липсва маркировка? Кърпежи, ремонти и т.н. са навсякъде по нашата БГ действителност. Освен това за потенциално опасно имам предвид две неща -
1. Понякога маркировката на самия път е неадекватно поставена - една лента прелива в друга, от широка лента примерно 3м става изведнъж на кръстовище 2м (примерно на Гешев и България посока Южен Парк) и ако разчиташ само на Карока да си гледа лентата, може да се цунете едно хубаво с някой друг, който си перка както си му е кеф.
2. Тази корекция на волана понякога я прави въпреки, че искаш просто леко да завиеш наляво или надясно и много гадно притриса волана все едно ти казва, че правиш нещо нередно и трябва да си останеш в лентата. А аз искам просто по-плавно да мина от една в друга.
Виж Blind Spot detect е незаменима екстра, която за мен трябва да е задължителна за абсолютно всички нови автомобили. Колко пъти са ме засичали най-вече някакви жени, които просто не гледат, преди да се престрояват, а разчитат само на огледалата.
За градско не их го използвал обаче.
-
lubobaroto
Lane Assist при Karoq?
За съжаление са я спряли при някой модели поради голямото чакане за чипове. Явно са решили по-добре без екстри, но да произвеждаме.spaldingrs написа: 20.05.2023, 07:27:53 Здравейте, аз питах специално за мъртвата точка. Дори дилърът провери дали няма нещо ново по темата, но отговора беше, че заради липсващи компоненти, не може да се добави. Иначе го исках, ама може и без него. Аз съм поръчал Вижън, бензин, 1.5, DSG. с ел. седалки.
Иначе същата конфигурация е й моята. Ще останеш много доволен
- spaldingrs
- Гараж: Карок Вижън 1.5 TSI DSG 2024
Ford Focus 3 1.0 ecoboost 125 кс 6M 2017
Lane Assist при Karoq?
Да, така е. И без това много се чака, ще го "преживея". Иначе съм сигурен, че ще съм доволен, благодаря за инфото.
От всичко, което от месец чета навсякъде, позитивите преобладават. Никога не съм мислил, че с такава лекота, ще сменя марката, но за един оглед и малко тестдрайв, направих поръчката!
Отнасяй се с хората така, както искаш те да се отнасят с теб!
- tsb
- Гараж: Шкода Карок 1.0TSI DKRF 2019г.
Мазда 626 GF 1.8 бензин/газ 2000г.
Lane Assist при Karoq?
Аз само да кажа, че след като първоначално успя да ме изненада 2-3 пъти да се лъже по грешна маркировка си перкам с него постоянно включен. Хич не ми пречи, да вметна при мен освен включен има опция адаптивен ала бала, която съм чекнал. И съвсем не бие грубо във волана, а съпротивата му се преодолява с лекота, ако се налага.
Ако спориш с идиот, вероятността той да прави абсолютно същото е много голяма.
-
Newbie
- Гараж: Поръчан на 25.08.2023 Karoq Vision, 1.5, TSI, 7DSG, със защита срещу лоши пътища и сгъваема предна седалка, син енерджи.
Доставен на 30.01.2024 г.
Lane Assist при Karoq?
Привет!spaldingrs написа: 20.05.2023, 07:27:53 Здравейте, аз питах специално за мъртвата точка. Дори дилърът провери дали няма нещо ново по темата, но отговора беше, че заради липсващи компоненти, не може да се добави. Иначе го исках, ама може и без него. Аз съм поръчал Вижън, бензин, 1.5, DSG. с ел. седалки.
На 25.08.2023 поръчах същата конфигурация, със защита за лоши пътища и сгъваема пасажерска предна седалка, без електрически. Изобщо не споменаха нито Blind spot, нито Lane Assist. Няма ги и в допълнителните опции. Очевидно са ги спрели.
-
nitro
- Гараж: Skoda Karoq 1.5 tsi DSG7 MY24
Lane Assist при Karoq?
Аз като питах за тази опция в ЕТ Дружба, дилъра каза, че заради липса на електронни компоненти не се предлага, но каза че "може да пробваме пък да видим какво ще стане". Като го питах след като опцията я няма как ще я поръча и на каква цена отговора беше "ще ползваме опциите на Кодиак", което ме втрещи. Накрая го питах какво правим след като съм платил а опцията я няма отговора беше "ще измислим нещо"
Чак се чудя откъде ги намират тези "компететни" специалисти по продажбите.
-
Newbie
- Гараж: Поръчан на 25.08.2023 Karoq Vision, 1.5, TSI, 7DSG, със защита срещу лоши пътища и сгъваема предна седалка, син енерджи.
Lane Assist при Karoq?
Аз бях в представителството на Тотлебен. Човекът там ми каза, че дори и неща, фигуриращи в допълнителното оборудване, не се предлагат. Като например увеличен обем на резервоара. Щял да каже на колегата им да го свали.
- smoke
- Гараж: >
Octavia II 2.0 TDI-PD BKD
Octavia 4 RS 2.0 TSI DSG
Lane Assist при Karoq?
Дилърът това работи и сигурно си знае от опит, че такива неща (доставяне на необявени официално опции) понякога минават, тъй като всъщност ги има, но официално не се предлагат за България. Искал е да ти свърши работа, вместо просто да те отсвири, а ти го плюеш. Когато е казал "ще измислим нещо", е имал предвид, че ще те компенсират по някакъв начин, ако платената от теб опция не дойде.nitro написа: 29.08.2023, 10:26:03 Накрая го питах какво правим след като съм платил а опцията я няма отговора беше "ще измислим нещо".
Не мислете, че автомобилните дилъри имат някаква далавера да набутват много екстри на клиентите си. Точно обратното ми обясни един известен дилър в Еуратек - че имат полза от продажба на повече коли, а нямат полза от продажба на екстри. Екстрите не им носят някаква значима финансова изгода, а само могат да им забавят поръчката или да доведат до допълнителни усложнения (като технически проблеми с екстрата или необходимост по-късно да сервизират някаква сложна екзотика).
- VShop
- Гараж: Skoda Karoq FL DSG 1.5 TSI
Lane Assist при Karoq?
Юли 2022 г., когато поръчвах моя Карок Selection, нямаше Lane assist и Blind spot. А още месеци преди това през 2022 г. ги нямаше в конфигуратораNewbie написа: 29.08.2023, 11:40:33Аз бях в представителството на Тотлебен. Човекът там ми каза, че дори и неща, фигуриращи в допълнителното оборудване, не се предлагат. Като например увеличен обем на резервоара. Щял да каже на колегата им да го свали.
- ss27
- Гараж: Skoda Kamiq 1.5 TSI DXDB 6MT
Lane Assist при Karoq?
Случайно попаднах на тази статия за Австралия: https://www.whichcar.com.au/news/skoda- ... rts-return .
Накратко, за австралийския пазар се очаква Blind-Spot и Lane assist да се завърнат като част от стандартното оборудване в края на годината като е възможно да има повишение на цените. При положение, че тези функции бяха спрени глобално заради недостига на чипове, предполагам че за европейски пазар също може да се очаква да се завърнат.
Накратко, за австралийския пазар се очаква Blind-Spot и Lane assist да се завърнат като част от стандартното оборудване в края на годината като е възможно да има повишение на цените. При положение, че тези функции бяха спрени глобално заради недостига на чипове, предполагам че за европейски пазар също може да се очаква да се завърнат.
-
nitro
Lane Assist при Karoq?
От вчера и аз съм в списъка на чакащите!
Според дилъра тези опции едва ли ще се появят за Карок скоро. В ЕТ се очаква скоро да имат нови нива на оборудване с нови цени естествено...
Така, че и без това ще минем, но според мен това трябва да е част от пакет безопасност и трябва да е стандартно, както АБС например
Според дилъра тези опции едва ли ще се появят за Карок скоро. В ЕТ се очаква скоро да имат нови нива на оборудване с нови цени естествено...
Така, че и без това ще минем, но според мен това трябва да е част от пакет безопасност и трябва да е стандартно, както АБС например
-
Newbie
Lane Assist при Karoq?
Споменаха ли прогнозна седмица на производство?
-
nitro
Lane Assist при Karoq?
Казаха ми да звънна след 3-4 седмици, но да се настроя за чакане около 8-10 месеца
-
Newbie
Lane Assist при Karoq?
На мен ми казаха, че те ще ми се обаждат от време на време - сиреч да не досаждам по собствена инициатива.